Espressomasin ja muud kohvimasinad

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-19 22:02:44
Eilse Postimehe Auto/Tehnika rubriigis (???) oli artikkel: Espressomasin – arvesta kulutusega, kuid oota kvaliteeti.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Lepatriin
Kokaõpilane
2008-11-28 11:08:32
Mina kasutan kodus Lavazza kapslitega töötavat espressomasinat LB 800-võtab vähe ruumi u 20 cm lauapinda. See töötab Lavazza Blue kapslitega, mida saab Eestist ka osta. Kuna päris iga päev ei valmista kohvi kodus, siis ei ole kapslite kasutamine liiga kallis kuu lõikes. Piimavahustamine tuleb aparaadil ka hästi välja ja paar korda nädalas endale ise selline kohvinauding lubada on mõnus.
Ingrid
Kokaõpilane
2008-12-14 17:53:40
Mokakannust nii palju, et mida vanem (ehk rohkem vatti ja vilet näinud), seda parem kohvi tuleb - mu ämma 9 aastat kasutuses olnud mokakann teeb paremini kohvi kui tema 2 aasta vanune kann. Võtsin 9aastase endale, sellepärast tean :P Need kummirõngad, mis kipuvad läbi minema aastaga (ja kiiremini, kui unustad kannu tulele), neid tuleks kohe alguses kannuga osta paras varu kaasa. Marju, kuidas sul küll neid mokakanne nii palju kulub?
Alberta
Kokaõpilane
2009-04-22 21:15:46
Meie peres on juba üle kuu elustsenud Presso ekspressomasin: See on väga tore riistapuu, sest teeb kohvi valmis inimjõul v.a kuum vesi peab tulema veekeedukannust. Põhimõtteliselt siis lihtsalt surud kuuma vee survega kohvist läbi ja tulemus on väga hea. Loomulikult jääb ilmselt alla korralikule kohviku ekspressole, aga ikkagi täiesti võrreldav. Võimlemist on muidugi rohkem, kui mingi peene riistaga, aga ökoinimestele sobib see eriti, sest ei ole vaja kasutada ka kapsleid. Pealegi võtab see vähe ruumi - mis meie puhul oli ka oluline. Müüakse muide ka veel pisemat ekspressomasinat, mis väidetavalt võtab sisse 15 bar'i ja mahub sisuliselt pihku ära. Ehk siis sobib ka ideaalselt reisi peale. Aga see riistapuu vajab kapsleid.
Jaazza
Kokaõpilane
2009-04-27 11:48:35
Presso on tõesti väga tore riistapuu, tahaksin isegi natuke sellega mängida.. Mul kodus endal La Cimbali DT1 , töötab hästi aga ega igal hommikul ei viitsi espressot teha. Siis võtan oma ustava filtrihoidja (Melitta plastkoonus) ja teen filtrikohvi.

Jaanus\nLTC

Tziiki
Abikokk
2009-05-12 09:38:41
Kas on kellelgi isiklikku kogemust või "külajutte" rääkida Nivona masinate kohta?

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Kika
Abikokk
2009-11-14 14:58:33
Mann:
Meil on Francis Francis. Seisab kapis. Ilus ja tore ja lihtne aparaat, peakski ta välja otsima. Kui küsite miks kapis, siis alati kui ma lahkun siit Eestisse, tõstab mees selle kappi, kuna ta eelistab türgi stiilis kohvi, ja siis kui ma tagasi tulen, ei tule tavaliselt meelde, et selle välja peaks võtma. Aga nüüd otsin ta üles. http://farm3.static.flickr.com/2338/2415714995_73b4179d09.jpg?v=0
Kus sellist masinat Eestis müüakse?
Mann
Abikokk
2009-11-17 09:45:08
pole aimugi kahjuks, kust ja kas seda Eestis saab.
Tziiki
Abikokk
2009-11-17 10:28:27
Mann:
pole aimugi kahjuks, kust ja kas seda Eestis saab.
meil on sarnane DeLonghi masin müügil Krupsi lahedalt värvilised masinad olid kas onoffis või euronicsis ja Home Gourmet poes oli ka käpaga masinaid müügil..."mis see profi sari nüüd oligi" omad.... :P

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Erx
Kokaõpilane
2009-11-17 16:35:41
nendest mocca kannu kummirõngastest olen kuulnud külajuttu, et oleks soovitav valida tootja kann kes kasutab (food-safe) silikoontihendit. Kummitihend ei pidavat sobima n.ö. toiduga kokkupuuteks. Ma just mõni päev tagasi sain pesuehtsalt Itaalia inimeselt näpunäiteid (k.a. mocakannu suhtes). tema nimetas seda küll "espressoks mida ta kodus teeb". Muide, tihendi peab "sisse töötama" - laskma 4-5 kohvi läbi - esimesed korrad pidi iga tihend kohvi maitset mõjutama...krt teab...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>