Jaazza

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2009-06-10 14:36:11
Kui need maitsed on korraliku ja heamaitselise siirupina lisatud juba valmis kohvijoogi juurde, siis täitsa maitseasi, kas meeldib või mitte. Aga siirupiga immutatud kohvioad kipuvad olema need kõige madalamakvaliteedilised ja maitsestatud just seetõttu, et kehva tooraine maitset maskeerida. Küll aga on minu soovitus eksperimenteerida erinevate valmistusviisidega. Ei ole espressomasin tingimata ülimuslik kohvi valmistamise aparaat. Hea ja värske (nii rösti poolest, kui jahvatuse poolest) kohv koos õigete töövõtete ja puhta kohviaparaadiga on aluseks heale kohvile, olgu ta presskann, filtrihoidja, mokakann, espressomasin, vaakumpott, perkolaator.
2009-06-08 14:47:23
Ma ei oska kusgilt õieti pihta hakata. Päris huvitavad nõuanded/näpunäited. Maha tegema ei hakka, väga kaasa kiitma ka mitte. Kui siis ainult külmvalmistatud kohvi: see on tõesti väga hea vaheldus tavalisele filterkohvile või espressole. Seda enam, et suvi ju algamas/alanud. Ise olen mänginud sellise riistapuuga: https://www.hasbean.co.uk/products/Toddy-Ice-Coffee-Brewer.html . Ostaksin koju küll, aga natuke tilgub süda verd hinnalipiku pärast. Muude asjade lisamise kohta, et tuletan meelde: kui teil on täisautomaatne kohvi/espressomasin kodus (Jura, Saeco, Philips jmt), siis palun ärge nende veskisse pange kunagi midagi muud peale kohviubade. Ja kindlasti mitte neid "maitse"kohvisid, mis siirupitega immutatud. Küsige-küsige-küsige, siis tean nõu anda. PS: ma loodan, et keegi mind kõiketeadjaks või ninatargaks ei pea. Ise ma ei pea ennast kõiketeadjaks, kogu aeg õpin midagi uut juurde :)
2009-05-11 13:44:41
Ma kasutan mingit Eastconi-nimelist praepanni ja ka suurt potti. Kingiti. Töötab suht hästi, miski kinni kõrbema ei kipu. Puhastamine: kuum pann pabersalfaga puhtaks ja seejärel külma vee alla ja kuivaks. Ei ole suur ekspert ütlema, et kas ka tegelikult hea pann on. Palun teiste arvamusi..
2009-05-04 12:23:02
Verrulane:
Jaazza:
Ja Buenos Airese restorani uksel ilutseb juba nädalapäevad silt "restoran suletud"
On see halb et viletsad kaovad? Vabandage mind, aga Buenos Aires oli raha valja petmise koht.... voib ola ka on veel....
Kui mu postituse üle loed, siis näed, et pole ma mingisugustki omapoolset hinnangut andnud sellele kohale. Nentisin vaid fakti.
2009-04-27 12:01:35
Vitamix on hea valik, veel paremad on Hamilton Beachi profiseadmed ja üle ma ei saa BlendTecist, mis mu arust by-far parim ja vastupidavaim blender (kallis ka muidugi, kuram). Huvitavat vaatamist: kas seguneb?