Mida nüüd kevadel maha panete?

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-04-11 08:47:45
Gita:
Ma katsetan sel aastal selliseid kurgikesi.
Väga põnevad! Neid oleks marineerida ilus..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tiina
Abikokk
2008-04-11 09:06:01
Pille:
Gita:
Oi, kui lahe kurk! Pean oma vanematele ka vihje andma :) Eriti lahe oli tutvustus: ...Viljad söövad ja nad on magusad,... Tänulik kastmisele... :D

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Mann
Abikokk
2008-04-11 17:56:05
Vandiste:
Rukola peaks end ise ilmutama eelmise aasta maha pudenenud seemnetest.
ma jõudsin omast arust mõttetööga sinnamaale, et meil ei saagi rukola ennast seemnest edasi külvata, kuna võtame suht noored lehed maha. sel aastal siis jätan mõned taimed peenrasse nö vananema, et külvaku end aga rõõmsalt ise edasi.
Mann
Abikokk
2008-04-12 15:21:12
Pille:
Gita:
need kurgid ma endale ka maha panen!!!
Mann
Abikokk
2008-04-12 15:22:25
hakkasin siia kirjutama, aga tuli liiga pikk jutt. niiet hoopis blogis kokkuvõte nädalast aias.
Piper21
Kokaõpilane
2008-04-13 10:37:45
Olen enamuse oma teadlikust elust olnud aiamaapidaja, aga viimased kümme aastat on minu aiamaa kuivanud kokku rõdukastideks. Neid on mul selle eest täpselt nii palju kui suudan oma rõdule ära mahutada ja veel paar tükki. Kevadeti hakkavad näpud sügelema ja just tänase päeva valisin oma peenrakestega alguse tegemiseks. Muretsesin kaanega kasvuhoonetaolise taimekasti ja külvan sinna lillherne ja-oa seemneid. Veidike kressi ka. Kressiga läksin eelmisel aastal natuke alt. Kasvasid kenasti ja õitsesid ka, aga ühel päeval lillelehti altpoolt uurides leidsin, et lehe alumine külg oli kaetud paksult ussikestega. Proovin sel aastal uuesti. Ka kõik toalilled rändavad varsti-varsti suvitama sinnasamasse rõdule. Väga mõnus on loojuva päikese paistel oma lilleaias suveõhtuid nautida. Ootan kannatamatult seda aega, mil tulemusi näen.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-04-13 19:17:09
Nii. Veetsin paar tundi vannitoapõrandal koos mullakoti, seemnekasti ja istikupottidega. Panin kasvama sellised asjad: SUVI- JA TALIKÕRVITSAD: Provance'i muskaatkõrvits, paljasseemnetega Olga, Cabello de Angel, taldrikkõrvits Bingo-Bongo. ÜRDID (kööki, aknalauale): vene estragon, lilla basiilik REDISED-RÕIKAD: roheline boginja, punane mantang hong F1, russkii rasmer, daikon elevandi kohv, malaga, daikon mizato, kollane redis zlata TOMATID: kuldne Tsudo Sveta, kuldvihm, Tiny Tim, smaragdroheline õun, dertševidnõi polosatõi, must pirn, must mavr ARBUUS: Sugar Baby (mullu kasvatasin terrassil poti sees, väga mõnusad :P ) Lehtpeet "Rubiin" Lehtsinep "Krasnõi Gigant" Paksoi "Gipro F1" Põldsalat Motovilec Ljubljanski (aitäh, Mann!) Salatilehtede segu "Oriental mix" (paksoi, põld-võõrkapsas, mizuna, punane lehtsinep, cima di rapa) Artišokid Hispaania väikesed Padron-piprad Muud asjad panen otse peenrasse, kui mul selline asi peaks kunagi tekkima (lootust on, kindlust mitte :) )

Mann
Abikokk
2008-04-13 19:32:13
mind huvitab just see lilla basiilik, no mitte eal pole mul kasvanud, nõmmel pani kass need alati pintsli kui peenrasse taimed jõudsid, ja siin lihtsalt ei kasva, selle eest tavaline basiilik mühab mis lust.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-04-15 15:17:33
Mann:
mind huvitab just see lilla basiilik, no mitte eal pole mul kasvanud, nõmmel pani kass need alati pintsli kui peenrasse taimed jõudsid, ja siin lihtsalt ei kasva, selle eest tavaline basiilik mühab mis lust.
No eks ma annan teada, kuidas lilla basiilik kasvab (või mitte :) )

Merilin
Abikokk
2008-04-15 16:12:28
Kõrvalt nähtud kogemusest kasvas nagu mühises, aga harilik vürtsbasiilik pani minu maitsemeele poolest punasele pika puuga ära...

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>