Mida sööte siis, kui haiged olete?

Kika
Abikokk
2008-08-09 14:43:12
mina söön haigena tavaliselt jogurtit ja puuvilju, nagu vist peaaegu kõik eelkirjutanud. "haigete toite" nagu küüslauk ja mesi ma ei taha üldse, tervena ka mitte. teed joon ka.
Seenekas
Abikokk
2008-08-21 18:15:57
Hea on lillkapsapüreesupp. See on selline rahulik ja mitte liiga intensiivne, samas piisavalt toitev. Mees eelistas sealihasülti ja niipalju, kui võimalik, lahjat. Joogiks on tõesti igasugune tee vastavalt maitsele kasulik. Lisaks palju vett.
Ussicke
Abikokk
2008-08-29 23:59:14
Haigena luban endale piiramatutes kogustes küüslauku - tomati ja hapukoorega salatiks, kartuli-oa hautises, ahju-juustusaiade pääl - mulle selle põrgulise vitamiinid ja eeterlikud õlid mõjuvad. Tervendavalt. Veel topin igale poole sibulat - piruka sisse, ahjusaiade pääle, sousti sisse. Ingveriteed teen juurikast ja maitsestan kaneelisuhkruga. Gripi profülaktikaks on mul K-M Sinijärve poolt kuskil lehesabas pakutud supp tomatimahlast, peeneks nüsitud sibulast ja seenepuljongi kuubikust. Eriti karmi kõhutäie jaoks loobin kõikvõmalikke piprasegusid ja küüslauku kah juurde. Aga mett, näe, ei taha mitte. Tervena mõnikord sirtsutan kohvi sisse või hommikuse pudru pääle, aga kuum piim meega - brrrr, öck.
Reglisse
Abikokk
2008-08-30 15:36:50
Köha vastu joon põdrasambla teed ja igasugust muud teed ka rohke meega. Ja igale poole läheb küüslauk sisse ..nohu puhul topin ninna ka. Kurguvalu puhul söön jäätist ja kõhugripi puhul joon ravimina coca colat aitab väga hästi.
Leoola
Abikokk
2008-10-03 13:37:05
nohu vastu kasutan: panen mett ninna, nagu nohusalvi. mesi ninas = küüslauk, aga palju mõnusam ja ei kuivata nina ka. ning joon enda tehtud mustsõstramoosiga teed ja väikses kausis segan riivitud ingveri, pressitud küüslaugu, pressitud sidruni ja mee. segan ära ja söön mitu korda päevas, paari päevaga peaks juba haigus tagasi tõmbunud olema.
Tziiki
Abikokk
2010-05-30 13:47:31
haigena pole mul kunagi isu...enamasti on mul siis meeldivalt palju und, et magada, kuniks jälle terve olen...kui mõned aastad tagasi kopsupõletikus olin, siis olid lähikondsed lausa hädas kui 5 päeva jutti magasin ja midagi ei söönud-ütleme nii, et kui terveks sain, siis ehmatasin dushi alla minnes täitsa ära, kui kõhnaks olin jäänud :) aga kui palavik väga kõrge ei ole, siis tahan midagi "värsket", enamasti viinamarju, aga ka kiivisid ja mandariine... ma ei tea kui õige see jutt on, aga olen kuulnud, et haige olles ei tohikski midagi eriti süüa-et siis organism suunab kõik oma jõud haigusega võitlemisele (ega pea vaeva nägema seaprae seedimisega)...loomulikult on kerge toit, nagu puuviljad, jogurt jmt õigustatud, sest vitamiine ju vaja ja ega tühja mao peale rohtugi võtta tohiks...

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Pozataja
Abikokk
2010-05-30 14:23:54
mina ka haigena rammusaid toite ei söö kui siis suppi ainult ja rohkelt igasuguseid mahlaseid puuvilju- apelsin, kiivi, mandariin, pirn, viinamarjad vms. ja mahl läheb ka hästi alla. ja kui on "laupäevahommikune haigus" siis sama lugu :P

Pozataja

Netcat
Abikokk
2010-05-31 12:27:39
Ma olen tähele pannud, et kui mul on kõht haige - no mitte päris murdvalt, aga nii korrast ära veidi - siis ma söön harilikult mitte kummeliteed ja kuivikut nagu mõned, vaid just midagi hästi piprast ja vürtsikat peale. Et noh, korrast ära ta juba on ja ega hullemaks enam minna ei saa. Ja loodetavasti vürtsid teevad häda põhjustajale säru kah. Ja peavalu = kartulisalat, minu jaoks. See on siis nagu tableti eest. Aga peab hästi tehtud salat olema. Mis on probleemne, sest ise migreenihooga just nagu hakkida ja keeta ei viitsi.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Meringue
Abikokk
2010-06-01 11:13:49
Mul on kaks kindlat "ravimit" haiguste vastu: juustusaiad (need mikros sulatatud juustuga, vahel ka törtsu ketšupiga) ja maasika toormoos. Neist kahest põhiliselt toitungi nendel eriti kehvadel päevadel - õnneks neid ka vaid korra-kaks aastas, seega sügavkülmikus moosipuudust senini pole tulnud. :) Kujutan ette, et ka eelpool mainitud kartulisalat läheks hästi peale, aga seda me lihtsalt ei tarbi praktiliselt kunagi. Haigena sobivadki need kõige lihtsamas ja kergelt nostalgilised toidud, mida suures katsetamishimus eriti tihti ei valmista.

Köögikatsed

Redfox
Abikokk
2010-06-01 22:40:20
ainult marju.
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>