Ann Kokaõpilane 2008-04-29 16:11:17 |
Minul hetkel 38.4 palavik. Midagi ei taha süüa ega juua. Ainult mis vahepeal kõhtu täidab on jogurt.:/ | |
Vandiste Abikokk 2008-05-20 17:44:36 |
Tundub, et terve meie pere on viirusest haaratud - kõigil on ninad tatised, mõni köhib, mõnel kurk valus. Endal mul silmad ka veel kipitavad (hea, et palavikku ei ole). C-vitamiini oleme manustanud, keetnud mustsõstrateed. Õhtuks tuleb ingveriteed teha, hea, et jupike kapis on. Küüslaugust lehkame ka :) | |
Eva Abikokk 2008-05-20 17:52:35 |
Minu päevamenüü külmetuste korral on ingveri-kaneeli-mee tee (2x päevas), zhensenni tee (20x päevas), keedetud riis, mädarõigas, tshilli piprakaun köögiviljadest keedetud puljongi ja köögiviljadega, kirsid ja/või mustsõstrad. | |
Edith Abikokk 2008-08-07 11:03:36 |
mina võtan haigust tavaliselt kui enda poputamise aega ja söön täpselt niipalju rämpsu kui tuju on (mitte hea mõtte tegelt kuna sunnib niigi kurnatud keha veel lisaks ka toidust saadavate mürkidega tegelema).
kui mul on mõistlikum tuju siis söön kilode kaupa apelsiina ja joon galloneid teed. kui mett on siis seda ka (mitte tee sisse, siis võib samahästi ka suhkrut panna) Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
JM Abikokk 2008-08-07 12:13:00 |
Jah, küüslauk on sõber, mul praegu on mingi suvine tõbi, ei saa aru mis värk on, kolmandat nädalat köhimine. Praegu küll käin tööl aga üksi kodus haige olemine on selles mõttes päris raske et kui ikka s*** on olla siis ei viitsi küll kööki mingit puljongit keetma minna. Söön võileibu-puuvilju ja joon liitrite viisi mahla ja teed.
Ja küüslauku, küüslauku, küüslauku, ei väsi ma kordamast. Ja need teised vanaemade tervisenipid.
Gegegerda:
Nohu vastu aitab teepuuõli! Mitte küll söömiseks, niisama nuusutada :) Äkki on kellelgi ka mingit imeravimit nohu vastu? An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr) |
|
Berit Abikokk 2008-08-07 13:00:13 |
Mingil määral on minul ka haiguse periood enese poputamine..või noh kuidas võtta. Siis lihtsalt on nii nõrk olla ja energiat ei saa kuidagi viisi kätte kui aeg-ajalt ikka šokolaaditüki suhu pistma (ja ma tunnen, et see toimub mitte niiväga isu kuid just energiavajaduse poolest). Muidugi aitab minu madal vererõhk ka sellisele "haigusedieedile" kaasa. | |
Veronika Abikokk 2008-08-07 13:05:35 |
Ingverijuure tee sidruni ja meega. Kindlasti jälgida, et tee sisse ei satuks sidruniseemneid! Mina teen ühe sidruni mahlaga seda jooki. Samuti on haiguse puhul (palaviku alandamiseks ja immuunsuse tõstmiseks) hea süüa-juua jõhvikaid. Nohu puhul aitas mind värskest nõmm-liivateest tehtud tee joomine kahel järjestikusel õhtul. Nohu oli nagu varrukaga pühitud ;) Köha ravivad aga kupud :) | |
Sussukas Abikokk 2008-08-08 10:50:02 |
Mina närin kapsast- kapsas põletiku vastased-leevendavad toimed ja ainus, mida kannatan ka. Ning kanapuljong röstsaiaga. Pärnaõie-vaarikavarre tee läheb meega ka peale. Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid |
|
Metsvaarikas Abikokk 2008-08-08 12:03:31 |
Palju sibulat, küüslauku, pärnaõie tee ja mett. Kohustuslik on kanasupp. Sellel söögil paistab olevat imettegev toime. | |
Aaloemahl Abikokk 2008-08-09 14:32:05 |
Joogiks kindlasti mingi tee (nt ingveri või pärnaõie, muud taimeteed ka ning kindlasti mesi), söögiks tavaliselt supid ja palju küüslauku. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >> |