veini kasutamine toiduvalmistamisel

Kiilike
Postitusi: 1100
Abikokk
2008-06-17 13:20:46
Marit_S:
kiilike:
meie kodus tehtud punane vein on suht kuiv ja valge vein on tehtud tikritest ja meega suhkru asemel :P
Oo, aga räägi täpsemalt, kuidas sa seda veini ka valmistad?
veinimeistriks on mu kallis kaasa :cool: aga meenus, et kuu või paar tagasi tuli ta poest koju ühe raamatuga mis rääkis veini tegemisest. Ja see raamat tundus päris hea olevat.

kiilikese köögikatsetused

Kika
Postitusi: 220
Abikokk
2008-06-17 14:38:47
mina kasutan loomaliha hautamiseks enamjaolt seda veini, mis kodus on. tavaliselt nebbiolo või shiraz. mõlemad sobivad ideaalselt. cabernet sauvignoni olen ka kasutanud. retseptisoovituse järgi pole ma kunagi spetsiaalset veini ostnud...
JM
Postitusi: 263
Abikokk
2008-06-17 18:15:34
Kingadraakon:
ära nüüd pahasti võta, mulle tundus hirmus naljakas see "retseptikirjutaja isiklik perverssus" :)
Eieieieiei, ärge te ka valesti aru saage, ma väljendangi ennast natuke naljakalt. et noh.. ärge jumala pärast tõsiselt võtke kõike, mis ma ütlen. Kui ma olin 12 ja koolis kirjandite eest kolmesid sain siis ma mõtlesin et maailmas on kolm asja mida ma kunagi selgeks ei saa - kirjutamine, söögitegemine ja laulmine. Köögis suudan juba nii kaugele minna, et suudan koostada neid asju mida põhja kõrvetada, laulmisega.. on endiselt kehvasti, sõnaseadmisega olen küll edutult leiba teeninud ent jätkan oma lausekomponeerimist oma vanal veidral viisil. Niiet andestage :) Viimane kommentaar veel teemasse - kui vein juua kõlbab siis sobib ta vist ka kastme sisse panna. Kui ka hilistel õhtutundidel ei leidu seltskonnas mitte kedagi kes toda veini juua suudaks.. siis ega tast eriti kastet ka ei saa. Ja oma esimese kommentaariga ma mõtlesin pigem seda et kus on eetikapiir, kui mõned retseptid defineerivad "Santa Maria must pipar" ja "Estoweri taluvõi" siis kui põhjendatud on mingi teatud tootja XXXX aasta Tempranillo defineerimine.

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Spidur
Postitusi: 443
Abikokk
2008-06-17 20:13:20
mina olen totaalne veinivõhik. ostan üldiselt mingi alla saja kroonise veini, mis poleks magus ja ongi kogu minu veiniteadus. aga veini (nii punast kui valget) meeldib mulle toitudes kasutada küll.

Elina tegemised

Proua Simpson
Postitusi: 177
Abikokk
2008-06-30 22:09:41
Olen juba pikemat aega mõelnud, et soovitaks mõnda saksa veini, mida siin tavalisemate toidupoodide riiulitelt leiaks. Olen mõnes poes ikka kiiganud, aga pean ütlema, et olen üsna üllatunud. Olen siiani Saksamaad ikka veinimaaks pidanud, aga Eestis tunduvad olevat põhilised veinimaad Tšiili ja Prantsusmaa. Enamus Saksa veine tundub olevat sisse ostetud ilusa pudeli pärast (vabandage mu kriitikat)... Aga võibolla kastmesse just sobiks :D
JM
Postitusi: 263
Abikokk
2008-07-01 22:40:50
Ma olen mingeid toredaid rieslingeid (rieslinguid? grammatika, avita..) ikka vahel Eestis ka kohanud.. Imelik et näiteks saksa Dornfelderit Eestisse ei tooda, see on nii odav peet ja samas söödav-joodav, siinkandis maksab alla kahe euro ka paremates toidupoodides.

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Ristl
Postitusi: 100
Kokaõpilane
2008-07-03 11:52:26
Mulle kui prantsuse veinide sõbrale jälle tundub, et prantsuse veine peaaegu üldse ei tooda maale. Selliseid 3-5 eurot maksvaid häid ja ausaid lauaveine, mis ka hästi maitsevad lihtsalt pole. Kui, siis Bordeaux piirkonna veine, aga neid ma jälle paraku ei oska hinnata. Kui keegi teab, kust Burgundia veine Tallinnas saab (alla 100.- krooni pudel), siis võiks siia kirjutada. Aga veini toiduks kasutan nii, et seda, mida koju olen ostnud, seda ka panen. Risotot tegin näiteks Burgundia Chardonnay'ga (selle tõin reisilt kaasa), ülihea oli.

Ablas miisu.

Reglisse
Postitusi: 168
Abikokk
2008-08-18 16:02:46
Toidu tegemiseks ära hakka spetsiaalselt veini ostma, või kui ostad siis midagi väga väga lihtsat ja odavat. Meie hoiame toidu jaoks alles veinipudelite lõpud, kui midagi juhtub järele jääma. Veini kvaliteet kastme kvaliteeti ei mõjuta.
Pisi-Pisi
Postitusi: 258
Abikokk
2008-08-18 16:37:08
Kui vaja, vaatan, kas kapis on mõni veinilõpp (tavaliselt on). Mulle meeldib valge Chardonnay Late Harvest (sai nüüd õigesti kirja?), seda ma ikka uhan toitudesse. Punast veini ma ei joo, need on mingid kingitud peedid, mida toidu sisse topin :D

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Fre
Postitusi: 1233
Abikokk
2008-08-18 17:37:55
Minul on suur mure nende retseptidega, millesse on vaja ntx 200 ml veini. Lahtine pudel ju ei seisa ja vahetevahel esineb juhtumeid kus mingil põhjusel ei saa/taha ülejäänud veini söögi kõrvale ära juua. Ärge nüüd maha lööge aga kas veini sügavkülmutamine on väga jabur mõte? St siis toidu sisse käiva veini, ma mõtlen....
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>