Alati on mul toiduainetekapis olemas...

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-03-20 15:17:41
Spidur:
mis asi on 70% kakaopulber? päris mitmel siin mainitud.
Mina tsiteerisin lihtsalt Jamiet :D Tegelikult usun, et Jamie peab selle all silmas lihtsalt võimalikult puhast kakaopulbrit. UKs nimelt on palju lihtsam osta kõiksugu suhkru jm ainetega segatud kakaopulbrit, mis on mõeldud joomiseks/küpsetamiseks. Eestis ostan kas Meie Margi või Fazeri kakaopulbrit, UKs elades oli lemmikuks Green&Black'i mahe kakaopulber (100% kakaopulbrit). Muide - Fazeri kakaopulbril on märge, et "99.9% kakaod" (sisaldab ka vaniljet - või oli see nüüd vanilliin). Meie Margi kakao (Vilma/Kalev) sisaldab ka midagi muud lisaks kakaole. Muide - kakaopulbri rasvasisaldus (jutt siis kakaovõist) võib varieeruda väga. Meie Mark on vist väherasvane (ca 10% kakaovõid), 'keskmise rasvasusega' on 10-22%, kõrge kakaovõisisaldusega kakaopulbris on 22-24% kakaovõid. Kondiitritööstuses kasutatakse kuni 33% kakaovõisisaldusega kakaopulbrit (nt Bensdorp Cocoa). Olen kakaopulbrist kirjutanud veidi põhjalikumalt siin.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Gita
Kokaõpilane
2008-03-21 19:07:18
köögis alati olemas *küüslauk *puruteed *kohvioad *piim *juust *või *leib ning sai *fariinsuhkur *alaline külaline õe kassi näol :P pluss veel rodu asju ilma milleta tunduvad köögikapid tühjad
Nonblonde
Kokaõpilane
2008-03-21 23:49:29
mesi, roheline tee, hapukoor, tatar, kartulid. soola ja veel mõningaid maitseaineid ja jahu ja võib-olla mõni muna on ka. lohutan ennast sellega, et olen vaene tudeng : D
Enely100
Abikokk
2008-03-23 12:20:36
enamikel juhtudel on kodus olemas: *(mere)sool *must pipar + viie pipra segu *suhkur *kohv (mitte minu soovil) *aroomisool *sibulapulber *hapukoor *riis *munad *kergelt gaseeritud vesi
Hellioone
Kokaõpilane
2008-03-23 14:35:55
Hakkan end just 2 nädalaks reisile saatma, nii et kõik üleliigsed varud peaksid otsakorral olema. Nüüd võib julgelt väita, et köögis on alati olemas: * Enda korjatud ja kuivatatud piparmündilehed * Kuivatatud tüümian * Ingver * Rafineerimata roosuhkur * Veidi soola soolaveskis * Must terapipar * Muskaatpähkel, kaneel * Karripulber, roheline karripasta * Garam masala * Sojakaste * Dijoni sinep * Oliiviõlid * Modena palsamiäädikas * Tatar * Jasmiiniriis * Eelkeedetud nisukruubid (tangud?) * Kaerahelbed * Nisukliid * Läätsed * Sibul, küüslauk, porru * Sidrun * Tavaliselt 2-3 juustusorti, minu ületamatu nõrkus
Profa
Abikokk
2008-03-27 14:55:25
Alati on kodus olemas *liha erineval kujul, st. vorst, sink, toores liha, hakkliha *kvaliteetne õli *nii palju maitseaineid kui ühte suurde sahtlisse mahub *nii palju kuivaineid kui teise suurde sahtlisse mahub *purustatud tomateid, sibulat, küüslauku *valik juuste *lugematu arv potsikuid, nt. kapparid, oliivid, pärlsibulad, tšillipiprad, kastmed, tapenaadid, soja, sidrunimahl, worksester, sinep, balsamico jne, jne. *midagi rohelist vastavalt hooajale *õlut, mida ma ei joo mitte söögi kõrvale, vaid söögi valmistamise ajal

Profa köögipool

Dash
Kokaõpilane
2008-03-28 14:36:58
Pea alati leidub: * sai-leib * toorjuust, tavaline juust * pasta/makaronid * tatar, riis, kaerahelbed, nisukliid * nisujahu, odrajahu * rapsiõli, külmpressitud oliivõli, palsamiäädikas * suhkur, vanillisuhkur, sool, kuiv. basiilik, pune, paprikapulber, erinevad piprad, kakao * sügavkülmas pelmeenid, kotike külmutatud juurikaid ja alati mingid marjad * küüslauk, sidrun, mõni tomat * joogijorgurt, piim, hapukoor (ise küll ei söö, aga mees ja laps küll).
Marju
Abikokk
2008-03-30 23:05:08
Neid asju on päris palju, mis mul pidevalt olemas on, aga ahastusse ajab mind see, kui otsa on lõppenud puljongikuubikud või kui hommikul avastan, et pole kohvi jaoks piima... Viimasel ajal tundub sellesse nimekirja lisanduvat ka või.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-03-30 23:21:18
Marju:
Neid asju on päris palju, mis mul pidevalt olemas on, aga ahastusse ajab mind see, kui otsa on lõppenud puljongikuubikud või kui hommikul avastan, et pole kohvi jaoks piima... Viimasel ajal tundub sellesse nimekirja lisanduvat ka või.
Mina olin hiljuti shokeeritud, kui avastasin, et wasabi-pasta oli otsa saanud. ALATI on ju see kylmikus olemas, aga nyyd polnud (ja loomulikult oli mul seda h2dasti vaja). Nyydseks uus tuub kenasti kapis ootamas (ja hiljem avastasin, et pulbri kujul oli mul wasabi t2itsa olemas, aga maitseainesahtlis, mitte kylmikus) :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kingadraakon
Abikokk
2008-03-31 10:19:40
mina ostan ka sushi jaoks vajaliku kraami alati koju valmis, sest seda pole alati isegi suurpoodides saada (tervitused siinkohal selveritele!). siiski liigub asi paremuse poole. põhja pst rimi valikusse lisandusid hiljuti sushiriis (dah!) ja wasabi. ingverit ja norilehti ikka polnud :D
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>