Isetehtud sepik või sai

Jaanikaant
Postitusi: 705
Abikokk
2010-11-02 09:08:15
Veel ühed sepikutainast moonitähekesed ja tavaline valge sai

Maitse asi

Liilia
Postitusi: 431
Abikokk
2011-01-30 15:51:28
küpsetan üsna tihti lihtsat sepikut ja vormisaia, meie perele meeldivad need väga (poest ma saia-sepikut ei ostagi)

Köögitoimkond

Akaatsia
Postitusi: 235
Abikokk
2011-02-17 02:27:49
Mina teen kogumikust "rõõmu küpsetamisest" plaadisepikut- 50gr pärmi, 5dl leiget vett, 2sl taimeõli, 2tl soola, 1sl mett, 0,5dl linaseemneid, 0,5dl hakitud pähkleid , u5dl rukkijahu ja u8dl nisujahu. Kui taigen on kokku segatud ja kerkinud, laotan taigna küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (30*40) ja lõikan pitsanoaga ruutudeks. Pintseldan veega ja riputan peale kooritud päevalilleseemneid ning seesamiseemneid. Küpsetada 225 kraadi juures umbes 20 minutit. Ruutudeks lõikamine on selleks, et hiljem oleks mõnus plaaditäiest tükikesi murda. Igatahes väga lihtne teha ja maitsev kah
Jaanikaant
Postitusi: 705
Abikokk
2011-08-31 12:41:42
Viimasel ajal olen päris palju erinevaid saiu ja sepikulisi valmistanud. Kõik olid maitsvad ja väärivad kordamist. Porgandi- seemneleib peedi- kartulileib kõrvitsaseemnesepik Coburgi pätsike

Maitse asi

jf
Postitusi: 33
Kokaõpilane
2011-09-25 16:14:59
Mul on üks küsimus. Olen juba kaks korda ise tavalist saia küpsetanud, ning mõlemal korral on jäänud saia sisse keskele selline hallikam koht, kus vist sai nii hästi kerkinud pole. Olen teinud saia mõlemal korral pikliku ciabattalaadse kujuga, hoidnud ahjus 200 kraadi juures umbes 40 minutit. Retsept oli viimati selline: 300 g jahu, 200 ml vett, 10 g pärmi, 1 tl soola, pool spl suhkrut. Esimene kerkimine pool tundi, teine kerkimine tund aega. Olen pannud saia ilma küpsetuspaberita otse ahjuplaadile. Kas võis probleem olla liiga madalas ahjutemperatuuris?
Jaanikaant
Postitusi: 705
Abikokk
2011-10-03 15:43:03
Broa ehk Portugali külaleib

Maitse asi

Jaanikaant
Postitusi: 705
Abikokk
2011-10-04 10:16:10
Õllesepik

Maitse asi

Karolin
Postitusi: 211
Abikokk
2011-11-01 13:14:18
Nädalavahetusel õnnistasin sisse oma uhiuue leivaraamatu ja tegin sealt mitmevilja batooni, kus olid erinevad seemnelised sees - seesamiseemned, päevalilleseemned, kõrvitsaseemned olid ka retseptis,kuid avastasin, et neid mul pole, panin hoopis linaseemneid. Jäi päris mõnus, pealt kõvem koorik, seest pehme. Eriti hea oli ahjusoojalt võiga :)
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2012-01-03 09:43:07
Pille:
lisis:
Kas keegi oskab anda sellise saia retsepti nagu Kohvik Spiritis pakutakse? See on selline nätske. Mõtlesin, et see on äkki hapupiimaga, aga proovisin midagi teha ja see ei ole vist ikka see. :) Ette tänades..
Kas oskab keegi Iisist aidata? ;)
Näete, Kamaz tuli sama murega:
Kamaz 3.1.2012:
Tere! Kas keegi teab viidet mõnele retseptile, mis sarnaneks kohvik Spiritis pakutavale saiale? On ta sellise erilise struktuuriga(nagu Lacey Swiss juust) ja kreeka pähklitega. Tegemist on suure lemmikuga ning tekkis isu ka ise kodus midagi sarnast küpsetada.
Kamaz, ma pakun et võid seda retsepti proovida (Romani sai kreeka pähklitega, retsepti jagas ühes Terevisiooni saates):

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Redfox
Postitusi: 532
Abikokk
2012-02-27 21:29:02
minul ei lendagi enam taigen vastu nägu kui seda saia jaoks vasta lauda peksan. @jf: mu meelest keskelt nätske jääb siis kui enne aegu ahi kinni keerata ja küpsemise aeg lühikeseks jääb. mul varem mitu korda juhtus seda aga nüüd juba pean meeles ssepikut teen viimasel ajal kuklitena. mu emale meeldib kurkumi maitse ja tegin talle kurkumiga sepikukuleid, hakkasid endalegi maitsema. jahu on lausa soomest see sämpyläjauho sõbrad autoga tulid ja tõid.
<< 1 | 2 | 3 | 4 >