Juc Abikokk 2008-05-20 21:48:12 |
Kui mina sepikut/saia küpsetan, siis kasutan seda retsepti:
http://jucjaco.blogspot.com/2008/05/laupeva-leivategu.html
Sisse panen kindlasti küüslauku, vahel isu ja olemasolu järgi ka tüümiani, kreeka või metsapähkleid, seemneid vms. Kes on saanud, on kiitnud :) http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
JM Abikokk 2008-05-21 17:55:23 |
Saksamaal on ikka päris head saiad müüa, Eestis tegin k6vasti rohkem saia.
Aga ma panen vahel näiteks sibulat päikesekuivatatud tomateid (pärast leotamist eksole) ka juurde. See tomativariant on ikka überhea. An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr) |
|
Põrnikas Abikokk 2008-05-24 22:38:57 |
JM:
päikesekuivatatud tomatid tõesti igasugu küpsetistes mõnusad. ise enamasti kasutan neid eelkõige rukkijahu küpsetistes, teen sihukesed pisikesed, lamedad pätsikesed (pärmitainas rukki ja nisujahu pooleks), igaühele 1-2 päikesekuivatatud tomatit otsa. tõesti mõnus.
aga mida sa selle leotamise all mõtled? ise kasutan õlis hoiustatud päikesekuivatatud tomateid, neid ju ometi pole vaja leotada? Aga ma panen vahel näiteks sibulat päikesekuivatatud tomateid (pärast leotamist eksole) ka juurde. See tomativariant on ikka überhea. |
|
JM Abikokk 2008-06-25 20:22:36 |
Ma ostan neid päris kuivatatud-kuivatatud tomateid. Eesti turumajanduse kohta praegu ei tea, kas seal äkki ongi ainult need õlipurgivariandid. Kui viimati Tallinnas tegin siis mees tõi Itaaliast neid tomateid, praegu ostan Saksamaal poest karbiga. An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-06-25 21:06:58 |
JM:
Mina olen ka alati vaid neid 'kuivatatud-kuivatatud' tomatei ostnud. Küll Itaaliast, küll Šotimaalt, aga viimati võtsin NOPist kena paki kaasa... Kusjuures ma pole neid kunagi ka leotama pidanud - alati on olnud piisavalt 'niisked'.
Ma ostan neid päris kuivatatud-kuivatatud tomateid. Eesti turumajanduse kohta praegu ei tea, kas seal äkki ongi ainult need õlipurgivariandid. Kui viimati Tallinnas tegin siis mees tõi Itaaliast neid tomateid, praegu ostan Saksamaal poest karbiga. |
|
Liiseli Abikokk 2008-07-22 00:11:47 |
Adonay:
Jäi kuidagi silma ja tahtsin vastu vaielda... Meie poodide leiva-saia-sepikuvalik on täiesti kohutav, kuna nad on reeglina kas:
a) kilesse pakitud,
b) viilutatud ja kilesse pakitud.
Kuna mul veab ja ma elan Pärnule piisavalt lähedal, saan osta Cibuse putkast lahtist leiba, saia ja pikka saia, mis on mõnusa krõbeda koorikuga, kuna tuuakse lahtistes kastides müüki. Ja müüjad ei kergita kulmugi, kui palun pikka saia mitte kilekotti panna (soe sai + kilekott = koorikukatastroof) - selliseid pidavat teisigi olema :)
Seda, milliseid häid saiu-sepikuid Kesk-Euroopas saab, ei hakka parem meenutamagi... Pole midagi imestada, suht aeganõudev tegevus ju ja tegelikult meil on poes väga hea valik leibasid-saiasid-sepikuid. |
|
Marianna Kokaõpilane 2008-07-22 13:16:23 |
Minu arvates on oma tehtud leib parim! Ei saa võrrelda poe omadega.
Kuigi ega neilgi väga viga pole :) Ei ole halvemaid, paremaid aegu, on ainult hetk, milles viibime praegu... |
|
Marianna Kokaõpilane 2008-07-22 13:17:27 |
Liiseli:
Lahtist leiba saab igalt turult ja supermarketitest ka!:) Adonay:
Jäi kuidagi silma ja tahtsin vastu vaielda... Meie poodide leiva-saia-sepikuvalik on täiesti kohutav, kuna nad on reeglina kas:
a) kilesse pakitud,
Kuna mul veab ja ma elan Pärnule piisavalt lähedal, saan osta Cibuse putkast lahtist leiba, saia ja pikka saia, mis on mõnusa krõbeda koorikuga, kuna tuuakse lahtistes kastides müüki. Ja müüjad ei kergita kulmugi, kui palun pikka saia mitte kilekotti panna (soe sai + kilekott = koorikukatastroof) - selliseid pidavat teisigi olema :)
Seda, milliseid häid saiu-sepikuid Kesk-Euroopas saab, ei hakka parem meenutamagi...Pole midagi imestada, suht aeganõudev tegevus ju ja tegelikult meil on poes väga hea valik leibasid-saiasid-sepikuid. Ei ole halvemaid, paremaid aegu, on ainult hetk, milles viibime praegu... |
|
Ragne Abikokk 2008-07-22 15:27:04 |
Sepikut pole proovinud teha, küll aga teen sageli ürdisaia ja juustukukleid, retsept on põhimõtteliselt samad ainult maitseained erinevad. Ikka omatehtud sai on hea küll - tulikuumana ahjust saia võtta ja seda võiga süüa, mis mõnusalt saial sulab.... | |
Kärt Abikokk 2008-07-22 17:18:18 |
Liiseli:
Nojah, okei, sa veensid mind ümber :) Aga ma ausaltöeldes kardan seda saia-leivategu ette võtta millegipärast, pole suurem asi küpsetaja ka ja paar korda olen proovinud küpsetada, ei tulnud üldse hea.
Reisinud ma eriti pole ka ja seega pole välismaaga erilist võrdlusmomenti, ilmselgelt olen paljust ilma jäänud.
Adonay:
a) kilesse pakitud,
Seda, milliseid häid saiu-sepikuid Kesk-Euroopas saab, ei hakka parem meenutamagi...Pole midagi imestada, suht aeganõudev tegevus ju ja tegelikult meil on poes väga hea valik leibasid-saiasid-sepikuid. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >> |