Sussukas Abikokk 2008-07-22 19:09:09 |
Meil teeb mees sellise moodi asja. Nimetame seda Käkiks. Iga kord tuleb ise maitse. Aga alati kõlbavad pätsid süüa. Mõnus lastega metsas-rannas rännates kaasa võtta. Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-08-07 22:19:49 |
lisis:
Kas oskab keegi Iisist aidata? ;)
Kas keegi oskab anda sellise saia retsepti nagu Kohvik Spiritis pakutakse? See on selline nätske. Mõtlesin, et see on äkki hapupiimaga, aga proovisin midagi teha ja see ei ole vist ikka see. :) Ette tänades.. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-09-07 10:49:51 |
Pille:
Iisis, ma "kahtlustan", et Spirit sai on valmistatud naturaalse juuretisega. Ma tegin nimelt ise hiljuti eksikombel "rukkileiba" hoopis (täistera)nisujahuga ja tekstuurilt meenutas toda Spiriti/Ö saia. Aga pead ei anna.. :)
Ise tegin nädalavahetusel sellist mõnusat kaneelisaia, meenutas väga prantslaste briošši:
lisis:
Kas oskab keegi Iisist aidata? ;)Kas keegi oskab anda sellise saia retsepti nagu Kohvik Spiritis pakutakse? See on selline nätske. Mõtlesin, et see on äkki hapupiimaga, aga proovisin midagi teha ja see ei ole vist ikka see. :) Ette tänades.. |
|
Lilly_Munster Abikokk 2009-09-07 11:48:43 |
Mina teen, aga tavaliselt massinaga. Mitte, et ma pagariärisid tahaks välja suretada, nende toodang on täiesti söödav, lihtsalt ma ei viitsi hommikuehas poodi kobida. Välismaise saiatoodangu maitse sõltub ikka maa söögikultuurist ;) Prantsuse-Belgia pagariärid hommikul oma ahjuvärske toodanguga nüüd küll kedagi nälga ei jäta. Ma teen tavaliselt 400 g jahu, 230 g vett, 1/2 tl soola, 14 g võid, 25-30 g pärmi. Jahu siis varieerin - mitmeviljasegu, pool täistera speltat, kaerahelbeid, lina-, päevalille- või kõrvitsaseemneid jne. Pühapäevadel teen ainult taina, rullin lahti, määrin pestot vahele, keeran rulli ja panen vormiga ahju. Või seemnekukleid :P | |
Mann Abikokk 2009-11-11 07:43:54 |
Kas keegi mäletab vanast ajast doktori sepikut. Oli selline pisike päts ja maksis 10 kopikat. Juba eilsest saati on täiesti ületamatu doktori sepiku isu.... | |
Tullia Abikokk 2009-11-11 10:44:54 |
Mann:
Mina mäletan seda. Oli tõesti hea.
Kas keegi mäletab vanast ajast doktori sepikut. Oli selline pisike päts ja maksis 10 kopikat. Juba eilsest saati on täiesti ületamatu doktori sepiku isu.... |
|
Mann Abikokk 2009-11-11 12:03:42 |
Tullia:
a retsepti tead?? :)
ma olen end suht oimetuks otsinud. Mann:
Mina mäletan seda. Oli tõesti hea.Kas keegi mäletab vanast ajast doktori sepikut. Oli selline pisike päts ja maksis 10 kopikat. Juba eilsest saati on täiesti ületamatu doktori sepiku isu.... |
|
Coccinella Kokaõpilane 2010-03-18 18:15:24 |
Minul on ka lapsepõlvenostalgia...Tõsi küll, see kuskil 90ndate keskpaik eelkõige, aga kõige ehtlihtsamat linaseemnesepikut ja suurt ümmargust päevalilleseemnesepikut tahaksin ka teha... Eks peab julguse kätte võtma ja tuleb millaski meisterdama asuda. www.thefoodisonfire.blogspot.com |
|
Jaanikaant Abikokk 2010-03-19 10:29:57 |
Mina küpsetan sepikut sellise retsepti järgi ja väga maitseb. Siiani on ka hästi kerkinud alati. Sain selle retsepti vanatädilt Tallinnast. Ma ei märganud siin päris samasugust retsepti, aga kui jäi kahe silma vahele, siis palun ette vabandust. | |
Jaanikaant Abikokk 2010-10-12 11:34:14 |
Ühesuguse taina, aga erinevate lisanditega sepikud, R.Bertinet'i retsepti järgi. Imehead! kerahelveste ja aprikoosidega sepik mee ja metsapähklitega sepik | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >> |