Triin Abikokk 2010-10-19 22:45:44 |
Tegin Nami retsepti järgi. Täitsa õige sai :). | |
Fre Abikokk 2010-10-24 11:36:29 |
Peaaegu et huumor - ma ei ole tõesti mitte kunagi Tiramisu tegemise peale isegi mõelnud, sest mulle on jäänud mulje et tegemist on mingi raketiteadusega ja selle teaduse viljelemiseks on vaja kalleid, keerulisi ja raskesti hangitavaid komponente. Niisiis olen selle teadmisega rõõmsalt elanud ilma Tiramisu teemat avamata, sest "see pole ju minu jaoks". Kuni lõpuks käivitas mind Selveris kohatud mascarpone sooduspakkumine, misjärel otsisin samast üles ka Savoiardi küpsised ja nii see läks. Jestas, miks keegi polnud iial poole sõnagagi maininud et see nii lihtne on!!!! Tegin Nami-Nami retsepti järgi ja mugandasin veidi koguseid vastavalt minu käsutuses olnud pakendite suurustele (küpsised 200 gr, mascarpone 250, Amaretto 0g jne). Tulemus oli väga hea ja läheb kindlasti kordamisele. Sain juba sõbrannagi vaimustusepisikuga nakatatud. | |
Kessu343 Abikokk 2010-11-14 11:11:47 |
Tiramisut on tõesti imelihtne valmistada. Juba lapsest peale olen oma isale teinud isadepäevaks tavalise küpsisetordi, kuid sel aastal sai siis itaallaste küpsisetort tehtud :) Itaalia fännina oli isa vaimustuses. | |
Kätrin Abikokk 2010-11-14 15:08:19 |
Mina teen tiramisut hästi tradistioonilise retsepti järgi, mis on pärit minu itaallasest sõbra ja -koka ema retseptivaramust. Täpsem eellugu ja retsept blogis. | |
Frieda Abikokk 2011-01-16 13:18:49 |
Üks tiramisuline vanadest headest kõrsikutest - kõrsikutiramisu. Maitses täitsa hästi, ehkki kõrsikud on Savoiardi küpsistest ikka tunduvalt nätskemad ja tuimemad. | |
Fre Abikokk 2011-01-16 22:59:57 |
Frieda:
Kõrsikud on selle eest vast kättesaadavamad? Savoiardi küpsistest pole Järve Selveris jõulust saati lõhnagi... Üks tiramisuline vanadest headest kõrsikutest - kõrsikutiramisu. Maitses täitsa hästi, ehkki kõrsikud on Savoiardi küpsistest ikka tunduvalt nätskemad ja tuimemad. |
|
Jaanikaant Abikokk 2011-01-18 17:09:24 |
Tegin ka tiramisu raamatust Itaalia tiramisut. Keelekese küpsised küpsetasin ise. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-01-19 09:32:19 |
Fre:
Nägin ka nüüd viimases Oma Maitses seda kõrsikuvarianti. Ei oskagi öelda, kas tahan proovida või mitte - kõrsikud maitsevad, tiramisu ka väga, aga olen oma tiramisuga nii rahul, et kardan sügavalt pettuda..
Aga idee tegelikult sürr ja vahva, Frieda foto imekaunis.
Frieda:
Kõrsikud on selle eest vast kättesaadavamad? Savoiardi küpsistest pole Järve Selveris jõulust saati lõhnagi...Üks tiramisuline vanadest headest kõrsikutest - kõrsikutiramisu. Maitses täitsa hästi, ehkki kõrsikud on Savoiardi küpsistest ikka tunduvalt nätskemad ja tuimemad. |
|
Fre Abikokk 2011-01-19 09:44:26 |
Ma vist ka ei julgeks kõrsikutega proovida. Samas tegin suuremale seltskonnale vana-aasta pidustusteks biskviitpõhjaga varianti ja see oli küll väga hea. Lihtsalt sama nami-nami retsepti ained ja küpsiste asemel biskviit. | |
Frieda Abikokk 2011-01-19 20:19:52 |
Jah, ega sellesse väga kõrgete ootustega ei maksa suhtuda ;) Nõnda hõrk ta pole kui nö päris tiramisu, ent vahelduse mõttes - miks mitte. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >> |