Zapxpxau Abikokk 2008-11-11 19:46:38 |
Marit:
Aga äkki kasuta siis vutimune? Üks kanamuna oli vist umbes 4 vutimuna..
Ise olen teinud ilma munata, natuke pelgan kui peab toorest muna panema, samas munaga pidi palju parem olema, nii et ei teagi kuidas teha taas? Vaatasin, et tordiraamatus ja ka nami-namis oli retsept tiramisu tort kus kasutati biskviitpõhju, selline mitmekihiline ja ahvatlev nägi välja, kas keegi on sellist torti ka teinud, kuidas maitseb? |
|
Juc Abikokk 2008-11-19 21:02:14 |
Proovisin ka Tiramisu ära. Kõigepealt tegin eile ise Savoiardi küpsised. Ise ja pere jäime väga rahule! EI osanudki midagi nii siidiselt maitsvat oodata :)
http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Spidur Abikokk 2008-11-23 08:49:05 |
Mina olen korra elus tiramisut teinud, aga kuna mul seisis väike reis (aeg ajalt soojades tingimustes) sellega ees, kuumutasin ka munad läbi, üldiselt seda vist ei tehta. aga jah, salmonellakartjatele tuleb vutimune soovitada, nendes seda pole. biskviitpõha kasutamine ei tohiks teoreetiliselt maitses suurt midagi muuta, kuna need küpsisedki ju on biskviittainast. on kellelgi mingi iidne itaalia legend rääkida, miks need just küpsised on? | |
Qsti Abikokk 2008-11-23 09:49:50 |
Spidur:
Iidne legend räägib, et algselt tehti Tiramisu ülejääkidest: kuivanud biskviit saadi kohvis immutades jälle pehmeks. (Euroopa Meisterkokkade raamatus nii kirjas)
Keelekesi kasutatakse vist sel põhjusel, et need ei muutu kiirelt kohvis immutades päris nii pehmeks (ja ei "sula ära") kui pehme biskviit? biskviitpõha kasutamine ei tohiks teoreetiliselt maitses suurt midagi muuta, kuna need küsisedki ju on biskviittainast. on kellelgi mingi iidne itaalia legend rääkida, miks need just küpsised on? |
|
Liblikapyydja Kokaõpilane 2008-12-18 09:52:01 |
Tahaksin jõululauale seda Nami-nami tiramisut teha, aga tekkis paar küsimust. Retseptis on espresso kohvi vaja. Aga kui mul masinat pole, siis kui kange tuleks teha tavaline kohvi, mis sinna sobiks. Ja veel on öeldud, et kasta pooled küpsised kohvisegusse. Kas see tähendab, et pealmist kihti küpsiseid ei immutagi (pildi pealt tunduvad küll ka pealmise kihi küpsised üsna pruunid). Viljandis ma neid Savoiardi küpsiseid ka ei leidnud, ilmselt lähevad loosi siis tavalised keelekesed või teen ise selle retsepti järgi. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-18 10:02:41 |
Liblikapyydja:
Kohv võiks üsna kange olla - aga ikkagi joodav.
Tahaksin jõululauale seda Nami-nami tiramisut teha, aga tekkis paar küsimust. Retseptis on espresso kohvi vaja. Aga kui mul masinat pole, siis kui kange tuleks teha tavaline kohvi, mis sinna sobiks. Liblikapyydja:
Oi, minu viga, parandasin ära. Kuna kohvisegusse kastmine teeb küpsised kiiresti püdelaks, siis esmalt kastad pooled küpsised (alumine kiht). Siis kreem vahele ja siis teed sama teise küpsisekihiga. Ikka küpsis kohvisse ja tordialusele, järgmine küpsis kohvisse ja siis tordialusele jne.
Ja veel on öeldud, et kasta pooled küpsised kohvisegusse. Kas see tähendab, et pealmist kihti küpsiseid ei immutagi (pildi pealt tunduvad küll ka pealmise kihi küpsised üsna pruunid). Liblikapyydja:
Kas Selverites ka polnud? Kui ise teed, võid proovida Juci retsepti, võid proovida seda retsepti.
Viljandis ma neid Savoiardi küpsiseid ka ei leidnud, ilmselt lähevad loosi siis tavalised keelekesed või teen ise selle retsepti järgi. |
|
Liblikapyydja Kokaõpilane 2008-12-18 10:49:25 |
Pille:
Viljandis üks Selver vaid ongi :D ja seal on küpsistega üsna nirud lood. Teine suurem pood on Maksimarket, aga sealt neid saada on veelgi väiksem lootus.
Kas sellest nami-nami Keelekeste retseptist (või ka Juci omast) tuleb välja umbes 350 g ports neid küpsiseid, et parajasti jaguks tiramisu jaoks?
Ja huvitav, kas munade kuumutamine, nii nagu Spidur seda siin teeb, muudab oluliselt tiramisu koostist/maitset. Olen ise lapseootel ja ka pelgan veidi toorest muna... Liblikapyydja:
Kas Selverites ka polnud? Kui ise teed, võid proovida Juci retsepti, võid proovida seda retsepti.Viljandis ma neid Savoiardi küpsiseid ka ei leidnud, ilmselt lähevad loosi siis tavalised keelekesed või teen ise selle retsepti järgi. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-18 11:07:31 |
Liblikapyydja:
Ise pole kuumutada proovinud. Kui hirm munakollaste ees nii suur, siis jäta välja ja sega lihtsalt hästi õhuliseks klopitud mascarpone vahustatud rõõsa koorega. Tuleb ka hea, kui just mitte niiiiii siidine.
Ja huvitav, kas munade kuumutamine, nii nagu Spidur seda siin teeb, muudab oluliselt tiramisu koostist/maitset. Olen ise lapseootel ja ka pelgan veidi toorest muna... |
|
Kika Abikokk 2008-12-18 12:45:08 |
Liblikapyydja:
aga vutimunad? mul on meelde jäänud, et vutimune võib igasuguseid haigusi (salmonnelloos) kartmata toorelt süüa ;) Ja huvitav, kas munade kuumutamine, nii nagu Spidur seda siin teeb, muudab oluliselt tiramisu koostist/maitset. Olen ise lapseootel ja ka pelgan veidi toorest muna... |
|
Liblikapyydja Kokaõpilane 2008-12-18 13:56:34 |
Kika:
Vutimunad vist jah salmonnelloosivabad, aga ma ei kujuta hästi ette nende pisikeste munade puhul munakollase eraldamist munavalgest :D Ja palju neid sinna läheks, mis oleks võrdväärne 3 suure munakollasega :D Liblikapyydja:
aga vutimunad? mul on meelde jäänud, et vutimune võib igasuguseid haigusi (salmonnelloos) kartmata toorelt süüa ;)Ja huvitav, kas munade kuumutamine, nii nagu Spidur seda siin teeb, muudab oluliselt tiramisu koostist/maitset. Olen ise lapseootel ja ka pelgan veidi toorest muna... |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >> |