TIRAMISU

Naabrimutt
Kokaõpilane
2011-03-07 17:47:00
Minu Tiramisukatsetus. Tegin kuumutatud munakollastega, toored pole minu maitse...
Jaanikaant
Abikokk
2011-08-29 15:13:20
Vaarikate ja mustikatega tiramisu

Maitse asi

Silja
Abikokk
2011-10-17 12:09:53
Tegin nädalavahetusel täpselt Nami-nami retsepti järgi tiramisut. Väljanägemine sai küll veidi fäänsim äia juubeliks. Kahjuks unustasin enne kodus ilupilte teha:

Lavendlimesi.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-01-15 20:16:43
Goodlife:
tahaksin teha tiramisut, aga sinna lähevad savoiard küpsised.. pole varem kuulnudki sellistest küpsistest. kas võib panna ka näiteks munavabasid digestive küpsiseid ? kust ma leiaksin savoiardi küpsiseid ?
Goodlife, Savoiardi küpsised (ingl. k. ka ladyfingers, boudoir biscuits; pr. k. boudoirs, biscuits ? la cuill?re; it. k. savoiardi (ehk "Savoist pärit"), sks. k. Löffelbiskuit jne) on õhulised biskviitküpsised. Näevad välja sellised: Foto: Foodsubs.com Digestive-küpsised on sellised robustsevõitu kaeraküpsised/täisterajahuküpsised - neid kasutades saad küll kindlasti maitsva küpsisedesserdi, aga tiramisu'ga poleks sel küll miskit pistmist. Ma täitsa usun, et Rakvere või Lääne-Virumaa teistes suuremates poodides on täitsa olemas - kui ei leia, siis võid ise teha. Retsept on olemas siinsamas Nami-Namis ja ka paljudes toidublogides (Juci blogi, Liilia blogi, Dagrise blogi, Jaanikaanti blogi).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Marit
Abikokk
2012-08-26 20:00:37
Juba mõni aeg tagasi tegin veidi teistmoodi tiramisut, šokolaadikreemi ja vaarikatega-maitses hästi!

Magusad fotod

OlgaKa
Abikokk
2014-10-17 13:47:52
Tegin banaanitiramisu ja serveerisin hoopis šokolaadis.. :)

Andmisrõõm on kõige suurem rõõm! Kaju Köök

Merle
Abikokk
2014-10-24 04:06:41
Tiramisu karamelliseeritud banaanide ja isetehtud keelekese küpsistega:
Pille
Nami-Nami peakokk
2014-12-25 13:18:33
Kopeerin siia:
Fre:
Pille:
Enely:
Hakkasin ükspäev tiramisut tegema ja retseptis oli kirjas et mascarpone (kasutasin vigala oma) tuleb segada munakollaste, tuhksuhkru ......ja muude asjadega. Nii kui ma mascarponele munakollased juurde segasin, tõmbas mascarpone tükki, ikka konkreetselt tükki, läks nagu võiks. Kas keegi oskab öelda mis seda põhjustada võis või mis ma valesti tegin?
Minul on olnud kehvi kogemusi kodumaise mascarponega, seetõttu pole paar aastat tiramisu jaoks seda enam kasutanud (no ei lähe _iga_ kord nii kreemjaks, kui tahaksin; teinekord teeb seda aga kenasti; probleemiks siis just see kõikuv kvaliteet). Lisaks tooraine kvaliteedile võib rolli mängida ka suur temperatuuride erinevus - munakollased ja mascarpone peaks toasoojad olema, st samal temperatuuril.
Nonäh, ma ka kinnitan et Vigala mascarpone läheb väga hästi tükki. Ma teen tiramisut alati suht ühtemoodi ja sama retsepti järgi, samade töövõtetega. Esimest korda kasutasin Vigala mascarponet ja nagu selle munakollastele juurde segasin läks kõik jummala klimpi. Ühesõnaga siis ärdagu Vigala omaga proovitagu kui pole aega uuesti teha.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >