Mann Abikokk 2008-05-12 15:03:19 |
Pille:
oot, kas mul on midagi silmevahele jäänud? kuidas seenesaak oli? Käisime eile kevadseenejahil. 2008. a. seenehooaja avaseeneks oli ilus ümarmürkel: http://farm4.static.flickr.com/3018/2482623580_c4a3c75768.jpg |
|
Juc Abikokk 2008-06-11 09:19:25 |
Meil veel pistsid nii hilja nagu mai viimastel päevadel ema aias oma nina mullast välja sellised kuhikmürklid. Väga oodatud külalised ka järgmisel aastal! :) http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Seenekas Abikokk 2009-05-08 18:54:25 |
Täna siis seenehooaeg ametlikult avanenud. Olen elus vaid korra enne leidnud kevadseeni ja siis olid need kas kurrelid või mürklid ja imepisikesed, seega jäid nad minust maha kasvama. Täna aga tuli mees aknale koputama, et mingi seen kasvab värava juures, vist kurrel. Tegelikult oli korralik ilus hiidkogrits ja kuigi ühte seent on imelik teha, proovin ikkagi ära. Ka veenis see meid, et siiski tasuks minna uurima lähedalasuvat mõne aasta vanust raiesmikku. Sealkandis, kus ta varem elas, olevat just sellisel kasvanud kevadkogritsad. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-09 12:11:03 |
Zoozi 9.5.2009:
Oo, tore! :) Kevadseente teemas on mul kohe esimeses postituses väga illustratiivne pilt kurrelite ja mürklite eristamiseks. Kui pikuti pooleks lõikad ja seen on ühes tükis, on mürkel, kui kübaraga, siis kurrel. Hea lihtne. (NB! Mitte ajada sassi kogritsaid mürklitega - nende kübarad on palju ebaühtlasema kujuga ja "kärjemustri" asemel on lihtsalt ajumügarikke meenutavad vaod). Turutädid müüvad mõlemaid muidugi mürklite nime all, ma küll käisin seal venekeelsete nimetustega ja fotodega seeneraamatuga mullu seletamas, aga nad jäid enesele kindlaks :D
Keskturul oli täna saada kevadseeni. Ise vahet ei tee kas on kurrelid või mürklid. Pool kilo on 100.- Mann:
Mann, see oli mullu ka ainuke mürkel, mis meil tollest Raplamaa seeneplatsilt leida õnnestus :D
Pille:
oot, kas mul on midagi silmevahele jäänud? kuidas seenesaak oli?Käisime eile kevadseenejahil. 2008. a. seenehooaja avaseeneks oli ilus ümarmürkel: http://farm4.static.flickr.com/3018/2482623580_c4a3c75768.jpg |
|
Zoozi Abikokk 2009-05-09 18:51:26 |
Ma siin ka uurisin asja ja jõudsin järeldusele, et on jah kurrelid. Väga huvitavad näevad välja, ise poleks kunagi selliseid korjanud. Kusjuures turule läksingi ekstra otsima, peale NN lugemist :) Homme maitsen ära ja annan siis teada, kuidas maitsesid. Välja näevad sellised: Maitsesid väga hääd :) |
|
Maias Mai Kokaõpilane 2009-05-11 11:07:14 |
käisin ka keskturul eile kurreliluurel, kuid tulin tagasi tühjade kätega. Zoozi, kas oskad juhendada, kust täpsemalt need leidsid? Mina tuvastasin ainult kuivatatud kivipuravikumüüjatädi.. võibolla olid need otsa kah saanud, aga äkki ma lihtsalt ei otsinud õigest kohast. Keskturg pole mu koduturg, nii et võib täitsa juhtuda, et ma ise olin oskamatu :) | |
Zoozi Abikokk 2009-05-11 11:13:26 |
Maias Mai:
Sel päeval kui mina ostsin,so laupäeval, oli see ainuke müüa - üks vene tädike. Müüs ta neid seal, kuidas ma seletangi - kui seisad seljaga peahoone poole, siis paremat kätt, otse edasi, seal kus mutikesed oma kaupa müüvad... :) Seal ta seentega istuski. Esimese tiiruga ka ei pannud tähele. Ei ole suurem asi juhataja :D
käisin ka keskturul eile kurreliluurel, kuid tulin tagasi tühjade kätega. Zoozi, kas oskad juhendada, kust täpsemalt need leidsid? Mina tuvastasin ainult kuivatatud kivipuravikumüüjatädi.. võibolla olid need otsa kah saanud, aga äkki ma lihtsalt ei otsinud õigest kohast. Keskturg pole mu koduturg, nii et võib täitsa juhtuda, et ma ise olin oskamatu :) |
|
Spiidi Abikokk 2009-05-11 11:29:41 |
Zoozi:
Mina nägin ka reedel seal, kus Zoozi seletas, kuid pühapäeval enam ei olnud.
Maias Mai:
Sel päeval kui mina ostsin,so laupäeval, oli see ainuke müüa-üks vene tädike.Müüs ta neid seal,kuidas ma seletangi-kui seisad seljaga peahoone poole,siis paremat kätt ,otse edasi,seal kus mutikesed oma kaupa müüvad...:)Seal ta seentega istuski.Esimese tiiruga ka ei pannud tähele.Ei ole suurem asi juhataja:DZoozi, kas oskad juhendada, kust täpsemalt need leidsid? Mina tuvastasin ainult kuivatatud kivipuravikumüüjatädi.. võibolla olid need otsa kah saanud, aga äkki ma lihtsalt ei otsinud õigest kohast. Keskturg pole mu koduturg, nii et võib täitsa juhtuda, et ma ise olin oskamatu:) |
|
Seenekas Abikokk 2009-05-11 19:27:02 |
Kuiv ju. Nüüd tuli natuke vihma, metsas lausa krõbiseb jalge all. | |
Aurora Abikokk 2009-05-24 22:35:15 |
Juhhei. Esimene korvitäis kogritsaid metsast ära toodud ja kaks korda korralikult kupatatud. Homme läheb risototeoks. Ilmselt jagub sealt seeni veel ka üheks toredaks kogritsaraguuks. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >> |