Miljon miksi

Piret Perenaine
Kokaõpilane
2008-03-16 09:45:06
Fre:
Küsiks veel tegelikult pasta teema jätkuks - millist lasanjevormi kasutate?
Lasanje tegemiseks kasutan klaasist ahjuvormi, mis tegelikult ei olegi lasanjevorm. Marinexi oma, sisemised mõõdud 21X31 ja lasanjeplaadid mahuvad kenasti ära. Ühele kihile neli, küljed natuke kohakuti. Täiesti tavaline vorm, ilmselt miskist marketist ostsin. Ja lasanje, mida ma teen, et ole ka päris - nimelt kerge tuunikalalasanje. Lisan retsepti külaliste retseptiraamatusse.
Kingadraakon
Abikokk
2008-03-16 18:38:45
ma pean thredahlia kokandusalastest teadmistest küll väga lugu, aga soolata pasta osas temaga ei nõustu. mina keedan nii kartuleid kui pastat ilma soolata, sest püüan soolatarbimist vähendada. arvan, et kas keeta soolaga või soolata on täielikult maitseküsimus. lugesin ka kuskilt, et kui lisada sool valmis toidule, siis on soola maitse intensiivsem ja inimene tarbib seda vähem.
Kriimsilm
Kokaõpilane
2008-03-21 16:44:09
Pasta soolamise osas olen Thredahliaga nõus. Kui pärast keetmist soola lisada, siis tuleb seda ikka hulga panna, et maitsele mõjuks. Aga mul on tunne, et see sool, mida ma praegu kasutan, on üldse vähem soolane kui tavaline...kui selline asi üldse võimalik on :)
Mann
Abikokk
2008-03-22 08:46:16
minu kogemus ütleb, et vahe on sees soolal ja soolal, a mis see teooria seal taga on, seda ma ei tea.
Merilin
Abikokk
2008-03-23 12:59:21
Mann:
minu kogemus ütleb, et vahe on sees soolal ja soolal, a mis see teooria seal taga on, seda ma ei tea.
No näiteks PAN-sool on vähem soolane kui "harilik" sool, mistõttu seda kulub toidusse rohkem... :( Üldiselt kui juba soola kogust vähendada, siis tõesti vähendada või asendada soolata maitseainetega. Ja kui kasutada soola, siis lisanditeta mere- või kivisoola (veski on abiks), mitte lisaainetega peent soola. PS! Sool köögiviljade keeduvees ei ole kaugeltki mitte ainult toidu soolasemaks muutmiseks. Võlusõna on siin osmoos. Soolata keedetud köögiviljast keeb koos maitse ja värviga välja ka palju kasulikke aineid. Värvi säilimisel on peale soola tihti tähtis roll ka keeduvee pH'l.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Mann
Abikokk
2008-03-23 15:38:54
Aitüma Pisike vastuse eest!
Netcat
Abikokk
2008-03-29 17:37:01
Fre:
Küsiks veel tegelikult pasta teema jätkuks - millist lasanjevormi kasutate? Mul on lasanje tegemisel pidevalt see mure, et lasanjeplaatide suurus ja vormide suurus pole kuidagi omavahel mõistlikus suhtes - st kas jääb palju vaba ruumi kihtide servadesse või siis tuleb plaate murda. olen isegi poes ringi jalutanud nii, et olen lasanjeplaadi mõõdu üles kirjutanud. eesmärgiks leida vorm, mis oleks võimalikult täpne saadaolevate plaatide suuruse n-kordne. Kui ääres on laju vaba ruumi, siis kipuvad muud ained plaatide vahelt välja voolama ja tulemus on hästi ebaühtlane. Viimasel ajal olen seetõttu analoogseteks toitudeks hoopis cannellonisid tarvitanud. Aga äkki keegi oskab soovitada a) head laanjevormi suurust b) konkreetset vormi (ostukohta)
Mina teen lasanjet ühe lasanjeplaadi laiuses ristkülikukujulises klaasvormis, mida mõnes poes kutsutakse "keeksivormiks". peaks leiduma igas suuremas pottidega kauplevas poes... 2-3 inimese lasanje jaoks täpselt paras ja mis eriti imponeerib, külgedelt ei saa miski eriti välja valguda. põhja pikuti katmiseks tuleb plaadid lihtsalt otsast kohakuti asetada.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Katja
Abikokk
2008-06-20 15:50:15
mina teen lasanjet vaat, et igas ettejuhtuvas ahjuvormis :D kui plaadid vormi ei sobitu, murran need väiksemateks tükkideks, tükkidega saab katta ntks tühimikud vormi servades. keeksivormi kasutamine on küll üsna nutikas :)

http://koogel-moogel.blogspot.com

Krissu1990
Kokaõpilane
2008-06-22 00:25:00
Lasanje puhul võib ka värskeid plaate osta, neid on palju lihtsam tükeldada.
Katja
Abikokk
2008-06-22 00:52:29
Krissu1990:
Lasanje puhul võib ka värskeid plaate osta, neid on palju lihtsam tükeldada.
või ise teha ;) täpselt nii suuri kui vaja :)

http://koogel-moogel.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 >>