Postitusi: 7
Tiitel: Kokaõpilane
2008-04-01 15:55:17 |
Kui Maire Suitsu alustas kunagi hommikutelevisioonis, siis koheselt mu südant ei võitnud, aga tasapisi leidsin, et tema kogemused on väärtuslikud, tema jutt muhe ja tema 900 retsepti sisaldav kokaraamat väga mõnus. Nagu ta ise ütleb oma raamatu eessõnas - 'kuidas on toidutegemisel sageli olulisem kui millest'. Paljudes retseptides on ju kirjutatud kogused, aga kuidas ikkagi teha munadest õiget biskviittainast rullbiskviidi jaoks, kuidas külmutada marju, kuidas teha õiget muredat muretaigent, hapukurke, kokteilikirsse, punapeedi-sibulatšatnit, Pavlova kooki jne. Tema raamatus on suurepäraselt põimitud klassikaline eesti köök, huvitavad leiud mujalt ja lisatud tänapäevane (tervislik) lähenemine. Alustajale ja ka kogenud kokale suurepärane raamat ja 2001 aastast alates minu lemmik. Proovige näiteks teha liharõngast riisi ja ubadega, basiiliku-tomatiräimi, varasügisest kapsapirukat, marengokana jne. Retseptid on jagatud raamatusse aastaaegade järgi ja näiteks minu elukaaslane ei leia sellest raamatust retsepte nii ruttu kui tahaks, aga see on ainult harjumise küsimus. Soovitan soojalt :) |
2008-04-01 01:10:28 |
Käin turul suvel ja Nõmme turul. Kuigi vanemad varustavad meid ka omakasvatatuga, siis tavaliselt esimesed värsked kartulid ja kapsad jne saan ikka sealt. Värske kurk ja tomat ja seened. Mustikad ja maasikad - ise oleks ju mõnusam korjata, aga alati ei saa ja nii tulebki turule minna. |
2008-04-01 01:03:48 |
Minule tundub, et mida vanemaks, seda valivamaks ja teadlikumaks. Nüüd ikka rohkem värsket ja kvaliteetset, vähem soolast ja rohkem ürtidega maitsestatud. Kunagi sai söödud selleks, et kõhtu tuli täita - 10 a tagasi sobis natuke täiendatult Salvesti purgisupp või isegi pakisupp, nüüd ei tule see mõttesegi. Marketite lettidest ei osta valmistoite. Margariini ei osta, piima ostan ainult lastele. Pille kunagine jutt vabakäigukana munadest tundus mulle veel paar aastat tagasi naljakas, praegu ostan ka ainult Kikerikii mune :) ja Talleggi munad jätan ostmata. Vorst, sardell, sai jm ei rända minu toidukorvi juba ammu. Ja täna tegin ahjukartuleid ja veiseliha ahjus. Juba hulga aega ei söö liha ja kartulit koos, aga täna natuke proovisin ja veendusin, et see pole mulle, kuigi meestele meeldis. |
2008-04-01 00:46:23 |
Minulgi tekkis Cannele koogikeste pilte vaadates ja Oma Maitse lugu lugedes isu neid ise teha. Kuna selgus, et Eestist neid vorme otsida ei tasu, siis palusin oma Prantsusmaa õppival sugulasel neid mulle sealt tuua. Ta võttiski poeskäigu ette ja leidski selle, mida otsis, kusjuures mainis, et tegemist on ülimalt nõutava kaubaga ka siin maal (st Prantsusmaal) st kaup ülepäeviti otsas. Silikoonist cannele vormid on olemas ja saadaval - hinnaklassis 10-15EUR. Nüüd ma siis ootan :) |
2008-03-16 10:06:35 |
Meie vaatame ka tihti argipäeva hommikuti seda BBC kokasaadet. Söögitegemine on lõbus, retseptid on lihtsad ja toidu serveerimine mingi loomana, autona jne teeb kehva söömisega lapsele söögi kindlasti huvitavamaks. Lisaks näidatakse, kuidas tehakse näiteks jogurtit, küpsetatakse saia, tehakse vorsti või makarone, marmelaadi jne. Suuremad lapsed saavad inglise keelt ka õppida, väiksematele on rõõmsad laulud ja tegevus väikese seletusega piisavalt huvitav. Ja 10 min on täiesti piisav. |