Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2008

Veronika
Abikokk
2008-10-10 13:20:19
Täna lõunaks ema tehtud ühepajatoit. Keele pidi alla viima ;)
Mann
Abikokk
2008-10-10 19:59:55
Lõunaks böff a la tatar praetud saiaga, õhtuks mehel kilkenny, minul guinness. Oleme dieedil.
Merilin
Abikokk
2008-10-10 20:19:13
Lõunaks kodujuustusalat Karjala pirukaga, õhtuks kartulipannkoogid hakk-kotletiga,

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Aaloemahl
Abikokk
2008-10-10 22:26:25
Lõunaks lihapirukas ja tass kohvi. Õhtuks täidisega pannkoogid (täidiseks sealiha, porgand, paprika, tomat, sibul ja juust), joogiks punane vein.

sussi-sussi.blogspot.com

Nipitiri
Abikokk
2008-10-10 23:34:10
Õhtuks lillkapsakarri tomati ja spinatiga ja naan. Lugu sai alguse külmkapis olevast lillkapsast (väga ilusad Läätsamäe talu mahedad) ja ähmasest soovist sellest mõnd seni proovimata karrit teha. Valik jäi pidama sellel tomati ja spinatiga variandil ning kuna a) India teema oli parasjagu aktuaalne ning b) kapis oli kilo durumjahu, proovisin esmakordselt elus ise ka naani küpsetada. Lõpptulemusena karri eriti ei meeldinud, aga naan oli maitsev ja teha tore :) Järgisin algajana korralikult retsepti, panin väga täpselt 300 ml kuumapoolset sooja vett ja see osutus parajaks koguseks. Sõtkusin ka väga korralikult, ikka mitu minutit laua peal (tavaliselt teen laisa inimesena selliseid pärmitaignaid, mida võib ka kausis ja mitte eriti põhjalikult sõtkuda). Kui "päris" naan küpseb lahtise tule ääres, siis see kuival pannil küpsetamise meetod sobis mulle hästi - mul gaasileeki ega puupliiti kuskilt võtta ei olnud. Küpsetamisel oli alguses keeruline õigele temperatuurile pihta saada, alustasin liiga kuuma panniga ja leivad kippusid liiga kiiresti tumedaks tõmbuma. Paar pilti ka protsessist: rullimine, kerkimine, praadimine ühelt ja teiselt poolt. Kodused eksperdid hindasid tulemuse rahuldavaks, eriti kui soojale naanile veel võid peale määrida. Karripildilt on näha, et jäi liiga vedel:
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-10-11 10:58:26
Eile õhtul tuli üks küülik ära süüa ja kuna sellest piisab just neljale inimesele, siis kutsusime appi kaks sõpra. Menüüs siis õlles hautatud küülik kuivatatud kirssidega (õlleks oli kodumaine Puls, sobis igati). See oli mul esimene kord küülikut tükeldada, nii et pidin joonise ette võtma :) Küülik oli igati maitsev, kõrvale serveerisin ahjus küpsetatud kartulisektoreid. Siis järgnes jälle paaritunnine Scrabble lauamäng (meie ühine suur kirg :)) ja magustoiduks ingveriõunad vanillijäätisega.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2008-10-11 11:52:58
Eile õhtuks üleeilse prae jäägid ja magustoiduks küpsetasin kõrvitsakooki.

Zoozi tegemised

Berit
Abikokk
2008-10-11 18:12:25
Juc:
täna lõunal ei olnud muud kodus, tegin pruunistatud sibularõngaste ja tomatiga segatud kartuliputru
See ajas mulle niii isu peale, et tegin täna õhtuks ka kartuliputru võis praetud sibularõngastega. Nii nii hea :)
Nämmu
Abikokk
2008-10-11 19:35:29
ema jõudis minust ette ja tegi täna oktoobrikuu OM järgi 3 sibula pirukat. Mina vaid sõin ja kiitsin. :D Väga mõnus ja lihtne pirukas neile kes sibulasõbrad on. :P Jätkub ka paljudele.

Kaie

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-10-11 22:42:27
Õhtusöök sõprade juures, kes pakkusid küpsetatud koha hollandi kastme ja kartulivormidega, "magustoiduks" erinevad Šveitsi juustud, mis peremees reisilt kaasa toonud.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 >>