Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2008

Amööb
Abikokk
2008-03-23 19:57:49
Minu valmistatud eelmise laupäeva õhtusöök:

Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella.

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-03-24 21:00:23
Meil teist päeva järjest sidrunipasta (no nii hea olid :) ), magustoiduks kohupiimakreem astelpajumarjadega (kaunistuseks veidi 'kullapuru' ehk peeneks pudistatud kärjekommi). PS Unustasin lisada, et joogiks oli igati hää sloveeniast pärit KREN pinot gris. Aitäh, Mann!!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Triinp
Kokaõpilane
2008-03-24 21:42:11
Minu õhtusöök täna oli tex-mexi ja itaalia köögi ristand ehk tortillalasanje. See on siis tacokastmega kana-, paprika- ja šampinjonisoust tortillade ja riivjuustuga kihiti laotud ning ahjus üle küpsetatud. Lihtne ja vürtsikas roog, hea ka homme tööle kaasa võtta.
Nipitiri
Abikokk
2008-03-24 23:04:09
Meil tuli täna väga kirju kooslus (k.a värvi poolest), mis aga üllatuslikult hästi kokku sobis: kartuli-porgandi puder (kui selgus, et kartuleid on kodus arvatust vähem, seevastu porgandeid enam kui küll) ja sea sisefileeviilud kastmes koos õunte ja punaste sibulatega. (Edit: mina tegin putru tavalise kartulipudru moodi, s.o piima ja killu võiga, ning maitsestasin veidikese muskaadiga.) Magustoiduks oli õuna-tordipulbri-plaadikook. See on sedasorti retsept, mis kandub inimeselt inimesele pärimuse teel ja millega kokku puutudes on suisa kohustus pärimust edasi kanda, s.o retsepti edasi jutustada. Sellepärast (ja kuna siinses retseptikogus sama põhimõttega tordipulbrikäsitlust veel pole) lisan retsepti kasutajate kokaraamatusse, kus ta saab teiste "minu vanaema" -prefiksiga retseptide hulgas edasi levida :)
Kärt
Abikokk
2008-03-24 23:40:31
Meie sõime täna oasalatit ja kõrvale soolvees keedetud maisitõlviku. Esimest korda tegin seda salatit ja väga maitsev oli!

Kahekesi Kalamaja köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-03-25 22:50:10
Tänase õhtusöögi eest pean tänama Marjut, kes kalasupi teema all viitas retseptikogus olevale Havai kalasupile. Tegingi seda kookospiimaga mahedamaitselist kalasuppi (kasutasin lõhefileed), ent lisasin Marju innustusel karripulbrit (Seasoned Pioneers firma kariibi karripulbrit). Väga maitsev sai, nii et aitäh Marjule! Magustoiduks oli meil manna-kohupiimavorm, mida sõime piimaga. Jõime naturaalset siidrit (aga meil on n-ö öökülaline - sõbranna Edinburghist - nii et seepärast see kesknädalane alkoholitarbimine :D )

Tiina
Abikokk
2008-03-25 23:02:22
Ma saan ka lõpuks ometi midagi siia rubriiki kirjutada :) Meil on kodus söömise ja söögitegemisega natike nadid lood muidu :/ Eile oli õhtusöögiks minutipihv, kõrvale kuskuss ja lehtsalati-tomati-sellerisalat. Tõeline gurmee :) ja tegemine võttis aega 15 minutit. Aga täna oli tavaline - kell 10 õhtul võileib ja väike värske salat. See-eest plaanin homme korralikult kokata (mis ei tähenda, et see kokkamine võiks rohkem kui 30 minutit aega võtta :)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Enely100
Abikokk
2008-03-26 13:19:13
tänane kiire lõunasöök: praeleib, Hellmann´s majonees ja praemuna... mõnus... õhtusöögiks nõudis meespool kõige tavalisemaid makarone juustuga... oh seda gurmee elu :P
Mann
Abikokk
2008-03-26 18:35:44
taas tagasi golos ja mees oli teinud suure laari puljongisuppi, lisaks grillitud kuld-merikoger peterselli-oliivõli-küüslauguga, juurde võilillesalat keedetud munaga, joogiks rebula.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-03-26 19:54:59
Mann:
taas tagasi golos ja mees oli teinud suure laari puljongisuppi, lisaks grillitud kuld-merikoger peterselli-oliivõli-küüslauguga, juurde võilillesalat keedetud munaga, joogiks rebula.
No peale pikka reisi oli see kindlasti kõik hirmus maitsev! (PS Mis on rebula?) Mina tegin meile ja "öökülalisele" õhukest pitsat (põhjaks Vändra ökopitsajahu, kastmeks Marcella Hazani imeline tomatikaste, peale suitsuvorst, praetud šampinjonid, mozzarella ja värske basiilik). Magustoiduks eilse magusa kohupiimavormi jäägid kreegipüreega (avasime järjekordse purgi).

<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 >>