Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2008

Afandu
Kokaõpilane
2008-03-20 20:57:52
Ma tegin täna siit nami-namist Azuu`d. Väga hea roog sai.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-03-20 23:59:06
Afandu:
Ma tegin täna siit nami-namist Azuu`d Väga hea roog sai.
Tore, et maitses! Peaks ka varsti uuesti tegema.. Meil käisid täna külalised. Voolas ohtralt veini, siidrit ja karkademorssi, süüa pakkusime järgmist: Külmsuitsulõherullid toorjuustutäidisega: Peedimunad ja vürtsikad porgandid: Viini šnitslid vasikalihast (ja pidupäeva puhul lausa sisefileest, ostsin Viimsi lihakarnist); kõrvale pakkusime petersellikartuleid: (šnitslite tegemisest loe lähemalt siit) Magustoiduks lehttainakoogid aprikoosi-kohupiimatäidisega ja minimalistlikult dekoreeritud imemaitsev pasha: Kõik road olid hõrgud. Aprikoosi-kohupiimatäidisega lehttainakooke olen varem korduvalt teinud, ka pasharetsept on minu vana lemmik. Vürtsikad porgandid on see-eest üks Kristjani lemmikroogi. Külmsuitsulõherullid olid mõnusalt terav suupiste. Viini šnitsleid polnud varem teinud, aga jäin samuti väga rahule - serveerisime neid külmalt ja liha oli nii-nii pehme ja maitsev.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Mann
Abikokk
2008-03-21 08:51:19
Eile käisime Miaga sõpradel külas ja pererahvas pakkus sea sisefileed, mis oli mõnda aega olnud soja-ingveri-apelsinimarinaadis ja siis nii 20 min ahjus, lisaks kartulipuder pisku tüümianiga ja värsked salatid, magusaks brüleekreem apelsinikoorega. Väga mõnus söömaaeg oli.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-03-21 16:43:27
Reedene lõuna-/õhtusöök: eelroaks grillitud halloumi juust peterselli ja küüslauguga (retsept Nigella raamatust "Nigella Express"); sellele järgnes tom kha gai e. tai kookose-kanasupp: Magustoiduks näksisime "meekärge" (tegelikult suhkur-siirup-sooda; retsept samuti Nigella raamatust) ja maitsesin natuke Nigella (taas!) granaatõunajäätise kreemi (jäätis on õhtuks).

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-03-22 20:53:20
Täna pärastlõunal sõime ülalnimetatud tom kha gai suppi ning taas Nigella retsepti järgi tehtud pardi rinnafileed granaatõunaseemnetega. Magustoiduks nautisime granaatõunajäätist: Õhtul sõime rullbiskviiti kohupiima-vahukoore-kreegipüree täidisega (ülal) ja jõime valget teed.

Nipitiri
Abikokk
2008-03-22 22:58:32
Minu lihavõte on seni läinud lihapirukate tegemise tähe all. Kogemata tegin eile hommikul suurest entusiasmist umbes kaks korda rohkem täidist, kui tegelikult vaja oli, ja ega muu ei aidanud, kui täna teine kogus tainast teha. Nüüd 7,5 plaaditäit hiljem oskan teinekord turul liha ostes tagasihoidlikum olla...
Pillepv
Kokaõpilane
2008-03-23 13:05:07
Kirjutan siia ka meie eileõhtuse mängulaua kõrvale mõeldud menüü. Mul pole külll lisada nii ilusaid pilte, kuid päris selliseid retsepte ei ole ka Nami-Nami otsingust, nii et äkki on kellegile inspiratsiooniks. 2 Quiche - forelli-sinihallitusjuustu (inspiratsioon Qsti blogist) ja porru-paprika-singi-juustu omad. Tainas külma tahenema. siis kõrgemate servadega ümarasse, ovaalsesse või kandilisse vormi õhukeselt ja kahlviga täksitult 200kraadi juures 10 minutiks ahju. Forelliga oli nii, et eelmine õhtusöök oli ahjuplaadil soola-pipraga maitsestatud pool forelli. Sellest poolest oli kolmandik alles ja see kõik pirukasse rändas. Juurde 2 x 100g sinihallitusjuustu (natuke palju sai, sest kokku oli see kõik pisut soolane). Peale 3 muna ja 1 10% koor ja 1 tl tilli. Kõik see segamini ja eelküpsetatud taignale, ahju 180 kraadi juurde umbes 45-50 minutiks kuna muna on hüübinud ja pirukas pealt pisut pruunikas. Singipirukas sai selline: 1 kollane ja pool punast paprikat (lihtsalt oli selliseid kodus) - tükeldada, 1 porru - pikuti pooleks ja viiludes, pisukeses õlis pannil praadida, 100g juustu kuubikuteks lõigata, 350g sinki (minul oli valmis tükeldatud Nõo Pizzakate). 5 muna, 2dl 10% rõõsa koort ja u 2dl piima. pisut pipart ja soola. Kõik segada ja vormi eelküpsetatud taigna peale ning eelküpsetatud taignale, ahju 180 kraadi juurde umbes 45-50 minutiks kuna muna on hüübinud ja pirukas pealt pisut pruunikas. Kõrvale pakkusime dipikastmetega sellerit, porgandit ja paprikat.
Enely100
Abikokk
2008-03-23 16:17:55
lihtsa inimese mitte-nii-tervislik söömine täna: lõunaks just valminud vahvlid. Õhtuks plaanis kartulivorm
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-03-23 16:27:57
Enely100:
lihtsa inimese mitte-nii-tervislik söömine täna: lõunaks just valminud vahvlid.
Ma pole tükk aega vahvleid saanud, sööks meelsasti :) Lõunaks sõin (jõin?) ma NOPis kruusitäie kohvi, kaks klaasitäit värskeltpressitud õuna-apelsinimahla ning ühe muffini (aitäh toreda seltskonna eest, M & K!). Ülivarajaseks õhtusöögiks tegime Krista innustusel (st Krista mainis seda rooga) Nigella sidrunipastat. Väga hea sai - ja valmis veerand tunniga:

Mann
Abikokk
2008-03-23 17:18:33
seltskond oli tore. meil oli täna kartulisalat, mis kergelt roosat värvi, kuna peediseid mune jäi järgi, ahju läksid kanakintsud tomati ja sibulaga, magusaks pasha.
<< 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 >>