Jõuluroad on rammusad, mistõttu on paljudel magustoidukäiguni jõudes kõht juba väga täis ja tekib soov kergema magustoidu järgi. Selleks sobib hästi kaunist mitmest erineva maitsega tarretisest koosnev magustoit. Maitsed saab valida just vastavalt enda soovile.
Tee nii:
võta kaks vormi: üks u 1,5 liitrine rõngasvorm ja teine kandiline u liitrine vorm
vali välja kaks meelepärast tarretiseretsepti, mis omavahel kokku sobiks. Arvesta kogused nii, et ühte tarretist oleks umbes liiter ja teist pool liitrit. Sisemiseks, kuubikutena tarretiseks sobib pigem tugevamamaitseline tarretis ja välimiseks pigem mahedamaitseline
valmista esimene tarretis (see, mille soovid kuubikuteks lõigata ja nö sisemiseks jätta (pildil punane). Arvesta, et tarretis peab jääma lõigatav, seega suhteliselt tihke. Tarretisevedelik vala tahkuma kandilisse vormi, mille oled toidukilega vooderdanud
kui tarretis on tahkunud, kalluta see vormist välja, eemalda toidukile ja lõika tarretis kuubikuteks. Umbes 2cm küljepikkusega kuubikud on sobivad
tõsta tarretisekuubikud rõngasvormi (seda pole vaja kilega vooderdada!)
valmista teine tarretis, lase toatemperatuurini jahtuda ja vala siis rõngasvormi
lase vähemalt kuus tundi tahkuda
serveerimiseks kasta rõngasvorm korraks kuuma vee sisse ning siis kummuta tarretiserõngas alusele
kaunista vastavalt soovile ja serveeri
Pildiloleva tarretiserõnga valmistamiseks on kasutatud jõhvikamahla tarretist (punased kuubikud) ja munalikööri tarretist (valge), kaunistatud hakitud pistaatsiapähklitega ja jõhvikatega.
Tarretiserõnga valmistamiseks sobivad hästi need retseptid: