Ahvenad pannile!

Ahvenaid võib suitsutada ja nii nad ehk ongi kõige rohkem tuntud, aga mida teha toore ahvenaga tõtt vaadates, kui suitsuahju pole?

Supiks, süldiks või lihtsalt ürtide ja sidruniga ahjus küpsetamiseks passib ahven ka hästi, aga eriti mõnus on ahven nahaga praetuna, kas siis rümbana või fileena. On neidki, kes roogitud kalad tükkis soomustega ahju või pannile pistavad. Nii võib aga osa naudingust saamata jääda. Just krõbe nahk on see, mis praekala eriti mõnusaks teeb.

Kui praekalast isu täis saab, võib teha kastmes kala, saias-leivas paneerituna praadida või erinevates tainastes frittida. Suur on õnn, kui need kööki eksinud ahvenad marjaga kalad juhtuvad. Mari on praetult ja sibula ning näiteks siit retseptist pärit mädarõikakastmega rukkileival väga mõnus amps. 

 

Kui lihtne praekala igav tundub, võib kala juba pannil lisaks maitsestada ja teha näiteks ahvenafileed tüümianiga või varieerida hoopis kastmeid, segades külma hapukoorekastmesse mädarõigast, kombineerides fenkoliseemneid rohelise sibulaga või kasutades sügisel hoopis kukeseeni.

 

Merilin Rosenberg
Merilin Rosenberg
postitatud 16.02.2016 14:48 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid