Praetud ahvenafileed kukeseentega

Kukeseenekaste ja praetud ahvenafilee - lihtne, ent hõrk põhjamaine kooslus.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g fileeritud ahvenat

1 l kukeseeni

1 pesa- ehk šalottsibul

2 dl 10% rõõska koort

2 dl hapukoort

praadimiseks võid

purustatud musta pipart

meresoola

Valmistamine

Pane mõni kenam seen kaunistamiseks kõrvale.

Tükelda ülejäänud kukeseened, haki sibul. Prae sibul potis klaasjaks, siis lisa hakitud seened. Lase seenevedelikul tasakesi kuumutades aurustuda, siis lisa rõõsk koor ja kuumuta korraks keemiseni. Lisa hapukoor ja maitseained.

Maitsesta ahvenafileed ning prae väheses võis kuldseks.

Serveeri pratud kala koos seenekastmega.

Retsept on Ruokala.tv lehelt (Paahdetut ahvenfileet ja kantarellikastiketta)

LISA KOMMENTAAR