Rapi värsked ahvenad, soomused võid alles jätta, aga parem on ikka eemaldada. Eemalda pea, saba ja selgroog, lõika kalast kaks nahaga fileed.
Kuumuta pann tuliseks, lisa lusikatäis võid ja teine õli.
Aseta ahvenad pannile, nahk allpool. Prae umbes 3 minutit, kuni nahk on kergelt pruunistunud ja krõbe. Siis keera ahvenad ringi ja prae ka teiselt poolt 1-2 minutit.
Serveerimisel puista kalale meresoolahelbeid ja hakitud tilli.
Nipid ja soovitused:
Arvesta 250-300 g puhastamata kala ja 150-250 g roogitud kala sööja kohta.
Kasuta kala rookimise päeval. Kui see võimalik ei ole, siis hoia roogitud kala külmkapis jääl 0-3 kraadi juures.
Praetud ahven
Nahaga praetud ahvenafileed, mis maitsevad hästi koos varajase keedetud kartuliga.