Praetud ahven

Nahaga praetud ahvenafileed, mis maitsevad hästi koos varajase keedetud kartuliga.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

värskeid ahvenaid

õli

võid

meresoola

tilli

Valmistamine

Rapi värsked ahvenad, soomused võid alles jätta, aga parem on ikka eemaldada. Eemalda pea, saba ja selgroog, lõika kalast kaks nahaga fileed.

Kuumuta pann tuliseks, lisa lusikatäis võid ja teine õli.

Aseta ahvenad pannile, nahk allpool. Prae umbes 3 minutit, kuni nahk on kergelt pruunistunud ja krõbe. Siis keera ahvenad ringi ja prae ka teiselt poolt 1-2 minutit.

Serveerimisel puista kalale meresoolahelbeid ja hakitud tilli.

Nipid ja soovitused:

  • Arvesta 250-300 g puhastamata kala ja 150-250 g roogitud kala sööja kohta.
  • Kasuta kala rookimise päeval. Kui see võimalik ei ole, siis hoia roogitud kala külmkapis jääl 0-3 kraadi juures. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin Rosenberg.

LISA KOMMENTAAR

ketty
postitatud 31.07.2014 23:06

Väga hea sai nii. Kuigi võiks soomust mitte olla.

Merilin
postitatud 13.02.2016 17:57

Soomused ikka maha! Mõnus ja lihtne :)