4 suuremat või 8 väiksemat ahvenat
veeretamiseks nisujahu
soola ja musta pipart
1 sibul
3-4 dl piima
peotäis värsket tilli
praadimiseks õli või võid
Eemalda ahvenatelt soomused ja roogi kalad, eemalda pead ja sabad. Raputa kalade peale ja kõhuõõnde natuke soola. Tõsta kalad paarikümneks minutiks kõrvale.
Haki sibul ja till. Kas hakkida sibul peenikeseks või jätta ratasteks, on maitse asi.
Kuumuta pannil rasvaine. Prae hakitud sibul klaasjaks ja tõsta pannilt ära, ära pruunista. Vajadusel lisa pannile võid või õli.
Keeruta kalad mõlemalt poolt jahuseks ja prae üks pool kuldseks. Pööra kaladel teine külg.
Pane sibulad pannile tagasi, maitsesta soola-pipraga ja kalla juurde nii palju piima, et see natuke üle poole kala ulatuks, aga kalu ei kataks. Keera tuli madalaks ja hauta mõni minut. Pööra kalad veel korra ringi ja hauta veel mõni minut.
Selle hautamise käigus tänu kaladel olevale jahule kaste pakseneb. Vajadusel lisa veel soola-pipart.
Raputa kastmele ohtralt tilli ja serveeri keedetud kartulitega.
Retsept, teostus ja foto: Merilin
Väga maitsev, võiks öelda lausa magus:) <p>Meie peres tehti ka sellist piimaga kastet. Paneb suu vett jooksma ja aitäh meelde tuletamast seda head ja lihtsat retsepti!</p>
Just, magus on õige sõna :) Ahven ikkagi ju.
Kastmes ahvenad
Jahus paneeritud ja tilli-piimakastmes hautatud puhastatud ahvenad.