Piparkoogi-toorjuustukook

Jõululauale sobiva toorjuustukoogi põhi on tehtud piparkoogitainast. Kook on eriti maitsev järgmisel-ülejärgmisel päeval, nii et võid varem valmis teha ja külmkapis hoida.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

300 g piparkoogitainast (nt Eesti Leivatööstus)

Toorjuustukate:

400 g maitsestamata toorjuustu

2 muna

1 dl fariinsuhkrut

1.5 tl kaneeli

1 tl vanillisuhkrut

Kaunistuseks:

piparkooke

Valmistamine

Määri tavalise pirukavormi või lahtikäiva 24 cm koogivormi põhi hoolega võiga või vooderda küpsetuspaberiga.

Rulli piparkoogitainas vormi põhja ja külgi katvaks kettaks ning tõsta vormi.

Sega täidiseained omavahel (võimaluse korral sega mikseriga läbi), vala samuti vormi.

Tõsta koogivorm ettevaatlikult ahju ja küpseta toorjuustukooki 175kraadises ahjus umbes 40 minutit.

Koogitäidis kerkib küpsemise ajal üsna hoogsalt, aga vajub jahtudes tagasi.

Lase enne serveerimist koogil täielikult jahtuda, soovitavalt külmkapis. Enne serveerimist kaunista kook väikeste piparkookidega.

Valik piparkoogitainaid:

Retsept on mugandatud soome ajakirjast Maku (Piparinen juustokakku). Avapildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, alumise Pille.

LISA KOMMENTAAR

Marju
postitatud 28.11.2008 21:23

Taina tegin ise siinse jõulupiparkookide retsepti järgi. Järgmine kord küpsetan tainast natuke ette, mulle ei meeldinud, et nätskeks läks tainas juustust. Ja kuna New Yorgi juustukook on mu lemmik, siis ideaalne oleks ka veidi õhulisem täidis, aga teistele meeldis väga ja tegelikult jäin ise ka rahule, niisama natuke mõtisklen, et kuidas veel proovida.. Aitäh retsepti eest!

Marju
postitatud 08.12.2008 13:02

Proovisin veel, kloppisin seekord munad korralikult vahule ja aitas küll :)

hm
postitatud 11.12.2008 12:27

Kas põhja ei võiks teha nt poest ostetud piparkookidest.. purustaks ära, lisaks natuke võid ja.. woilaa.. Eelmisele kommenteerijale: kas maitselt on hea muidu?

Pille @ Nami-nami
postitatud 11.12.2008 13:25

hm, eks ikka saab - vt nt retsepti Mandariinitort (nr 5415) - seal on just selline põhi. Samas selle koogi juurde sobib see piparkoogitainast põhi väga hästi. Ja ju Marjule maitses see kook - ega ta muidu poleks teist korda tegema hakanud :) Mulle endale maitses väga, eriti järgmisel ja ülejärgmisel päeval.

Katarinka
postitatud 13.12.2008 12:33

Jõululikult hea maitse, aga suht ootuspärane, ei midagi üllatavat. Kuid jah, neile külalistele, kes väga ise kooke ei tee, meeldis väga-väga.

Merle
postitatud 14.12.2008 15:46

Retseptis öeldi, et kasutada võiks vanillisuhkrut, kuna seda polnud lisasin kaks teelusikat sukaadi. Super kook!

Leenilii
postitatud 16.12.2008 22:46

tegin ka, aga pettusin. Võimalik, et mul on juba piparkoogi üledoos (OD). Kuidagi kirbe oli. Süüa kannatas, aga teist korda ei tee. Järgisin küll täpselt retsepti ja terve ööpäeva lasin seista ka...

monna
postitatud 24.12.2008 20:13

mulle väga meeldis:) tegin ka taigna ise, sain sõbrannalt mõnusa ja lihtsa retsepti. väga super tuli, tütar ja mees olid ülimalt rahul. natuke vaheldust tavapärastele piparkookidele...

Kardemon
postitatud 29.12.2008 10:37

Oleksin võinud väiksemasse vormi teha, siis toorjuustukate oleks paksem jäänud. aga teismoodi oli ikka! piparkoogid panin ahjust võetud koogile, siis läksid pehmeks ja oli hea lõigata.

Vernanda
postitatud 29.12.2008 23:18

Loomulikult ei suutnud ma pisut sossimata jätta ja tegin mõned muutused. nimelt oli mul suurem mure, et äkki jääb kuiv see kook. seetõttu uhasin ma kattesse sisse veel paki hapukoort ja kolme laimi mahla (etteruttavalt olgu öeldud, et 2 oleks paras olnud) ning piparkoogitaignale panin pohlade kihi. ma pole küll originaali söönud, aga mulle see oma variant maitses ikka päris hästi.

Polar
postitatud 30.12.2008 17:35

Ma ka muutsin seda, sest meeldib ka just new yorgi toorjuustu kook. Vooderdasin piparkoogitagnast vormi põhja väga õhukese kihi ja tegin toorjuustust sisu hoopis suurema kogusega, lisasin veel sisse piparkoogimaitseainet ka segule, ning seega küpsetasin ka kauem, nii tuli rohkem toorjuustu kook ja vähem piparkook.

Ragne
postitatud 02.01.2009 11:35

Ainsa muudatusena kasutasin retseptis 200 g Philadelphia toorjuustu ja 200 g Merevaigu sulatatud juustu (mulle lihtsalt meeeeeldib, kuidas Merevaigu juust annab juustukoogile mõnusalt kreemja maitse). Piparkoogitaigna tegin ise (Nami-Nami jõulupiparkookide retsept). Kook ise tuli maitsev – parajalt juustune ning ennastunustavalt piparkoogine – täpselt selline, nagu üks 1. jaanuari toorjuustukook maitsma peab! Kindlasti soovitan koogi teha valmis päev või paar päeva enne selle söömist, sest siis on selle maitse veelgi ühtlasem ja parem.

Meriline
postitatud 20.01.2009 20:12

Maitses piparkoogiselt:)

Monika J.
postitatud 17.12.2009 15:40

Järgmine kord ma suhkurt ei pane, vägavägaväga magus on

Eff
postitatud 07.01.2010 19:01

Eelmisel aastal tegin piparkoogi-toorjustu kooki, päris hea tuli.

Hexy
postitatud 28.01.2011 12:19

Täitsa mõnus kook, põhja tegin vilma piparkoogipulbrist ja see ei olnud just minu lemmik, liiga piprane.

krista
postitatud 29.12.2013 21:03

kui suure vormi kohta on kogused antud?

Tshikin
postitatud 19.12.2015 02:15

Tegin koogi täpselt retsepti järgi, kuid minul küll see väga maitsev ei tulnud. Kook oli väga kuiv ja liiga tihke ning õhuke:)

Liisa
postitatud 27.01.2016 08:38

Kui soovin kooki pakkuda reede õhtul toimuval sünnipäeval, kas siis kolmapäeva õhtul on see liiga vara valmis teha? Millal on kook kõige maitsvam? Palun kiire vastust.

Pille
postitatud 27.01.2016 09:18

Liisa, ma ise küpsetaks neljapäeval, aga tegelikult võid ka kolmapäeva õhtul teha, ei juhtu midagi hullu.

Kaare
postitatud 31.12.2016 15:12

Mina põhja ei eelküpsetanud, jäi väga kena läbiküpsenud põhi. Tainas oli Nami-Nami jõulupiparkookide retsepti järgi tehtud. Mahe, jõulune kook, marjalisandiga väga mõnus.

Malle Kukk
postitatud 13.12.2017 20:40

See on töesti maitsev, olen teinud!