Nami-Nami jõulupiparkoogid

Väga hästi rullitav piparkoogitainas, millest saab teha nii veidi õhemaid kui ka veidi paksemaid piparkooke.

Kogus
1.4 kg
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g Dansukkeri heledat või tumedat suhkrusiirupit (u 2 dl)

170 g suhkrut (u 2 dl, Dansukker)

1 sl jahvatatud kaneeli

2 tl jahvatatud nelki

1 sl jahvatatud kardemoni

1 tl ingveripulbrit

VÕI siis kuni pakk piparkoogimaitseainet

250 g võid

2 muna

600 g nisujahu (u 1 liiter)

2 tl söögisoodat (triiki täis!)

Valmistamine

Kuumuta potis siirup koos suhkru ja jahvatatud maitseainetega keemiseni. Tõsta pott tulelt ning sega juurde tükeldatud või. Sega, kuni või on sulanud, siis lase veidi jahtuda.

Lisa kloppides ükshaaval munad. Sega söögisooda jahuga ja lisa vähehaaval siirupi-või-munasegule. Sega ja sõtku tainas hoolega läbi ja paki kilesse (tainas on sel hetkel üsna pehme, jahedas see muutub kõvemaks). Hoia vähemalt järgmise päevani külmikus.

Rulli tainas jahusel laual hästi õhukeseks ja lõika vormidega soovitud kujundid. Tõsta ahjuplaadile.

Küpseta 200kraadise ahju keskosas 6-9 minutit. Soovi korral kaunista jahtunud piparkoogid glasuuriga.

  • Pille täpsustab: "Olen kasutanud nii Santa Maria piparkoogimaitseainet (30grammine pakk sisaldab kaneeli, nelki, musta pipart, vürtsi, ingverit, kardemoni ja muskaatpähklit) kui ka Meira piparkoogimaitseainet (24grammine pakk; maitselt mahedam, sisaldab pomerantsikoort, nelki, kaneeli ja ingverit). Viimasel ajal eelistan Meira oma, ent siis lisan tainale 1-2 tl jahvatatud kardemoni."
  • Piparkoogitaina võid kuni paar nädalat varem valmis teha ja külmkapis säilitada. Samuti võib piparkoogitainast edukalt sügavkülmutada.

​LOE VEEL:

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kukkel
postitatud 18.10.2008 16:14

Tainas super. Eelmise aasta tainas jäi mul laua külge kinni (teine retsept), selle retseptiga mitte mingeid probleeme.


posted on 13.08.2017 20:23

AHAHHAHAHAHAHHAAAHHAHAHA

Riinyke
postitatud 30.11.2008 12:14

Nii häid piparkooke, kui sellest taignast, pole ma varem saanud


posted on 13.08.2017 20:24

Siis sa pole piparkooke eriti söönudki.

Vernanda
postitatud 10.12.2008 09:51

kui vahepeal ahju vaatasin, siis tundusid päris valged olema;), aga lõpptulemus oli ikka pruun nagu piparkoogile kohane. kakud said väga head, krõbedad, paksem variant samast koogist, mida mu majas häälekalt nõuti, jäi ka tiba pehmeks. maitse oli ka hea, taigen tundus alguses liiga krehvtine, aga küpsenud kook polnud seda mitte. ei kahetse, et tainast kohe kaks komplekti tehtud sai.

Ragne
postitatud 11.12.2008 21:12

Kiidan seda head retsepti, tohutult kiire ja lihtne valmistada! Kasutasin Santa Maria maitseainesegu, minu maitsele oli vürtsikus paras.

Tiina
postitatud 12.12.2008 21:54

Uskumatult lihtne ja kiire, eriti kuna kasutasin valmissiirupit (Dansukkeri hele) ja Santa Maria maitseainesegu. Praegu laagerdub kapis, aga kas kookide tegemise ajaks midagi ka alles on, pole kindel, sest käime vaikselt pätsi otsast juppe lõikamas :) Maitse on nagu päris! Või veelgi parem, sest mõnus või maitse on sees.

Mann
postitatud 13.12.2008 12:45

Väga aus ja lihtne taigen. Mis peamine, rullub kenasti.

Eva
postitatud 22.12.2008 18:52

Väga maitsvad piparkoogid. Algul ahjust võttes oli pisut sooda maitset tunda, aga see kadus kui koogid jahtusid. Tegin ise ka suhkrusiirupi: 150g suhkrut sulatada + lisada u kruusitäis võimalikult kuuma vett.

martin
posted on 23.12.2016 10:04

lol


posted on 13.08.2017 20:25

LOOOL LMAO XDDDD

Frieda
postitatud 26.12.2008 19:52

Said tõesti hääd!

Krentu
postitatud 29.12.2008 10:03

Esimest korda elus sõin ma vabatahtlikult piparkooke! Sellised isetehtud piparkoogid, rohke glasuuriga, maitsesid nii nagu lapsepõlves ja olid tõesti head. Paks glasuurikiht on muidugi vältimatu.

Tiina
postitatud 05.01.2009 13:05

Tegin teise portsu veel, aga seekord panin suhkrut vaid 1 dl, võid 200 g ja lisaks u 1 dl hapukoort. Minu arvates said veel paremad - enne olid liiga magusad ja hapukoor tegi koogid muredamaks.

Kukkel
postitatud 06.01.2009 16:06

Nagu juba ütlesin, selle retsepti järgi tuleb väga hea! Mina kasutasin siirupi asemel molasses't (mis see eesti keeles on?( Ma töötlesin välja endale suupärase maitseainete segu, mida ka teised väga kiitsid kui järgmise piparkoogi järgi käe ulatasid. Lisaks retseptis antud maitseainetele lisasin ingveri, pomeranssi, vürtsi ja natuke vähendasin nelki. Tainas super!

Paranka
postitatud 04.09.2009 14:50

Lollikindel retsept, aga lisaks ka lihtne ja väga hää. Suu(re)pärased piparkoogid said.

Birgit
postitatud 05.11.2009 22:10

Tegin täna elus esimest korda piparkoogitainas. Tegin selle sama retsepti järgi, aga pool kogust ning mul tuli täpselt 700g tainast. Tainas maitses hästi. Pühapäeval asun küpsetama, eks näis mis siis välja tuleb. Ootan huviga, sest mul on teglikult juba ammusest ajast suur piparkoogi isu olnud.

tiia
postitatud 11.11.2009 13:25

Mind huvitab , kust saaks muumivorme ja üldse põnevaid küpsiste vorme?

Getter
posted on 05.12.2015 17:49

Mustamäel on Suhkrukunsti pood. Seal on põnevaid asju. Ise olen ka Aliexpressist tellinud.

Rooza
postitatud 20.11.2009 22:55

Tegin selle retsepti järgi ja väga head tulid.

Kairit
postitatud 04.12.2009 18:40

Mina ka kiidan! Nii lihtne valmistada, hea rullida-vormida ja maitseb hea!

muza
postitatud 05.12.2009 18:13

Kiidan. Natuke krõmpsuvad ja väga hea maitsega. Ainult et 30 gr piparkoogimaitseaine asemel ma paneksin 20 gr. Minu jaoks jäid natuke vürtsised. Ja jahu panin ka rohkem, kui kirjas oli.

Piret
postitatud 07.12.2009 12:00

Super hea tainas! Tegin heledast siirupist ja tõesti - igati jumekad piparkoogid tulid. Antud kogusele tegin kolmest munavalgest glasuuri ka peale. Sai rohkelt glasuuri piparkookidele:)

Eva
postitatud 08.12.2009 13:38

Sain siis ka oma esimese piparkoogitaignaga ühele poole:-) Jahu pidin rohkem panema kui retseptis kirjas. Ja taigen jäi kuidagi hele, kasutasin muidugi heledat siirupit. Ei tea kas küpsedes lähevad koogikesed pisut tumedamaks?

Maizi
postitatud 12.12.2009 13:59

Tõesti taina tegu on imelihtne, algul oli samuti ehmatus päris suur, kui nad ahjus aina kerkisid aga maitse on väga hea.

Kertu
postitatud 13.12.2009 13:33

algul tundus, et tainas on liiga kleepuv ja lisasin veel u. 4dl jahu - nüüd foorumites lugedes, sain teada, et nii oleks pidanudki olema. kas see 4dl sai nüüd liiast ja mis piparkoogikestega juhtuda võib või pole see nii määrav ja võin loota ikka maitsvaid piparkooke?

piparkoogisõber
postitatud 14.12.2009 23:09

Ka mina kiidan retsepti, tainast väga lihtne teha ja piparkoogid imehead. omalt poolt olen retsepti täiendanud sellega, et panen taignasse ka vaniljesuhkrut ja pisut soola (aga eks maitsestamine on juba maitse asi!). ja siirupit panen pool pudelit (s.o 2.5 dl). Jahuga on tõepoolest nii, et kui esimest korda ise piparkoogitainast tegin, siis tundus mullegi, et tainas on liiga vedel ja kleepuv. Panin siis jahu juurde. Maitse poolest tulid koogid head, aga liiga palju jahu = liiga kõvad küpsised. Ühesõnaga, elu õpetas, et soojast ja värskest peast võib taigna rahulikult jätta selliseks veidi kleepekaks. Kui küpsetama hakates tainas ikka liiga vedel tundub, siis saab jahu juurde sõtkuda.

Kätrin
postitatud 15.12.2009 13:31

Tainast ülilihtne teha ja piparkoogid said ülimaitsvad. Kiidan!

emmeliine
postitatud 19.12.2009 15:43

ega leivasiirup siia ei sobi vist?

Piret (Puhas rõõm)
postitatud 22.12.2009 08:59

Häbi tunnistada, kuid jah see oli esimene aasta, kui piparkoogitainast ise tegin. Eelnevalt olen piirdunud poes ja kohvikutes pakutavaga. Tüütu, ega keeruline protsess polnud, pigem vägagi nauditav. Tainas pidi nädalapäevad külmkapis seisma. Pidasime vapralt vastu, ainult üksikutel nõrkushetkedel käisime salaja maitsmas, kas on ka hea? Piparkoogid tulid suussulavad ja nii nad kähku ära „sulasidki“. Olid parajalt vürtsikad, kasutasin Piprapoest ostetud piparkoogivürtsi.Taina segamine oli minu jaoks meeldivam osa protsessist, küpsetamisel oli tütar õnneks abiks. Minul ei jätku piisavalt kannatus kõiksugu vigurite voolimiseks. Piparkoogid kaunistasime hiljem valge šokolaadiga, tuhksuhkruga glasuur pole mulle kunagi meeldinud. Tegelikult oli nad väga head ka juba ilma kaunistusteta.

Mimm
postitatud 03.01.2010 10:44

Mina tegin piparkooke selle *Jõulupiparkoogid*retsepti järgi. Küpsised tulid tõeliselt mõnusad ja krõbedad. Koguseliselt täpselt 1,5 kg. Aitäh retsepti eest!

Anastassia
postitatud 07.01.2010 16:22

Kahjuks siirupit täna ei leidnud. Kuigi leidsin GLÜKOOSI siirupit. Ta on värvitu tegelikult...kas selline sobiks suhkru siirupi asemel kasutamiseks?

Getter
posted on 05.12.2015 18:02

Suhkrusiirupit saab ise ka teha. Mis tast otsida. Võta 1:1 suhkrut ja vett. Kuumuta suhkur potis vedelaks ja vesi samal ajal kõrval keema. Kui suhkut on vedel ja sinu arvates parajalt pruun, kalla hästi vähese koguse kaupa talle keevat vett juurde. Ettevaatust suhkur tõuseb korraks keema. Aga kui on kannatust vett niristada, siis valmis ta saab. Kallama hakates võtan poti tulelt. NB! Vesi peab olema maksimaalselt kuum.

Getter
posted on 05.12.2015 18:06

Mäletan, et mul isa kasutas mõnikord ka arooniasiirupit. Nii et, see siirupiteema ei olegi ilmselt nii kriitiline. Saab küpsikutele mõne põneva maitsenüansi.

p
postitatud 07.01.2010 16:32

Tegin sel talvel esimest korda piparkoogitainast. Proovisin kolme erinevat retsepti ja pean ütlema, et sellest tainast tulid ikka mitu-mitu korda paremad ja tainas oli hästi rullitav. Maitse muidugi ka super! Ja poe piparkooke ega tainaid ei vaata ka enam :)

Pille @ Nami-nami
postitatud 07.01.2010 17:33

Anastassia, glükoosisiirup pole päris see, ära seda kasuta. Kus Sa paikned? Võid proovida mõne maisisiirupiga või siis golden syrup tootega (Lyle's).

spiidi
postitatud 12.01.2010 10:32

Ma kiidan samuti antud piparkoogitaina retsepti. Olin juba mitu aastat hoogu võtnud, et peaks taina ise tegema, kuid mingil põhjusel tundus keeruline. Tegelikult on imelihtne, piparkoogid tulid mõnusad mahedad (segasin ise vürtsid) ja süües mõnusad muredad (mitte kõvad nagu ma harjunud olen).

Tädi Eevi
postitatud 18.01.2010 21:11

Väga head. Maitsestasin ise, järgmisel korral vürtsitan veidi rohkem. Soovitan igal juhul. Piparkoogitainas = raske teha. See on küll nõukaaja müüt!!!

Hexy
postitatud 29.11.2010 13:11

Väga head piparkoogid. Piparkoogimaitseainega mulle ei meeldinud, kasutan edaspidi retseptis soovitatud vürtse.

vassilissa
postitatud 02.12.2010 22:01

mul peres allergikud, st tavalist nisujahu ei saa kasutada, speltat saan. Kui keegi oleks nii tark ja aitaks, oleksin väga tänulik- eelmisel aastal tegin speltaga ja ei saanud rullida, jäi kinni ja samas lagunes ära, ei oska paremini seletada ;) kas keegi teaks, kas tuleb jahu koguseid suurendada või vähendada või midagi lisada? juba ette suur aitäh!

vassilissa
postitatud 02.12.2010 22:06

vabandust, veelkord mina- või asemel kasutan ka midagi muud( sest lehmapiim ka ei sobi), kas õli või palmirasva või kookosrasva vms ei mäleta täpselt,mida eelmine kord sai pandud.Ühesõnaga, põhiasjad pean kahjuks asendama ;) kui mõnel veel sellist kogemust oleksin väga tänulik, kui keegi minuga jagaks

Ülle
postitatud 05.12.2010 20:45

Tegin täpselt retsepti järgi, midagi ei asendanud ega juurde ei lisanud. Tainas ei ole sitke, laguneb ruttu , nii et raske neid piparkooke tõsta, kui juba välja lõigatud on, rullisin siis otse küpestuspaberil ja lõikasin seal ka välja. Liiga magusad olid ka.

xxx
postitatud 08.12.2010 15:35

Väga head piparkoogid tulevad, teen juba teist taina kogust. Kõik söövad ja kiidavad!

Kairi
postitatud 09.12.2010 19:45

Tõesti väga hea tainas. Lihtne valmistada ning piparkoogid tulevad kerged ja krõbedad.

Kairi
postitatud 09.12.2010 19:50

Tõesti väga hea tainas. Lihtne valmistada ning piparkoogid tulevad kerged ja krõbedad. PS Ma arvan, et need kes siin on liigse magususe üle kurtnud on kasutavad kas vale siirupit või mitte sobivat maitseainesegu. Mina kasutasin Golden Sypup'it mis on alati parim ning lisasin retseptis antud vürtsid. Tulemus oli väga hea isegi glasuuriga kaunistatult (mis ju lisab veelgi magusust) ja seda ütleb pigem vähemagusaid desserte armastav inimene. Liiga magusaks läheb kui neid glöggi körvale kümme süüa ;)

Pille @ Nami-Nami
postitatud 10.12.2010 11:29

Itakene, moosisuhkrus on pektiini lisatud, nii et ma pigem ei kasutaks seda asendamiseks.

Itakene
postitatud 10.12.2010 10:50

Võibolla totu küsimus, aga kas moosisuhkrut võiks kasutada?

Itakene
postitatud 10.12.2010 16:06

:D aitäh! Aga kas selle võiks siis siirupiks keeta?

Noor Perenaine
postitatud 14.12.2010 12:21

Tegime õdedega nami-nami jõulupiparkooke nädalavahetusel. Panin viimase heleda siirupi ja tumedat juurde ja umbes pool pakki Santa Maria piparkoogimaitseainet, kasutasin täisteranisujahu. Väga-väga head said :)

acina
postitatud 15.12.2010 22:54

Olen juba mitu korda neid piparkooke sel aastal teinud. Väga maitsvad, uskumatult lihtne retsept ja maitselt tõeliselt head. Mina kasutan ainult tumedat Dan Sukkeri suhkrusiirupit ja SantaMaria piparkoogimaitseainet. Piparkoogid tulevad mõnusalt pruunid ja mõnnad ... nii nagu peab :)

Jaane
postitatud 19.12.2010 21:49

Issand kui head,mõnusad krõbedad:)

mari
postitatud 20.12.2010 21:08

Mina kiidan ka retsepti.Teen ise siirupi ,ülejäänud nii nagu retseptis.

Margit
postitatud 29.12.2010 15:04

Selle aasta jõuludeks tegin esimest korda ise piparkooke. Kuna meie peres traagiliste sündmuste tagajärjel ei ole säilinud ühtegi kodust retsepti, siis tuli otsast alata. Otsustasin siis selle paljukiidetud retsepti kasuks. Ja poleks arvanudki, et piparkoogid niivõrd head välja tulevad - tõeliselt hõrgud ja krõbedad! Kasutasin Santa Maria piparkoogimaitseainet ja lisasin seda 22 grammi. Suhkrusiirupi asemel kasutasin naturaalset vahtrasiirupit, kuna see seisis mul kasutult kapis ja hakkas juba aeguma. Muidu aga vahtrasiirupiga tehes làheb kalliks, ses suhtes ei soovita. Aga kellel juhtub samamoodi, et siirup seisab kasutult - siis laske käia! Tainas tuleb nii ehk naa hästi siidine ja rullitav! Aitäh retsepti avaldajale!

Lote35
postitatud 29.12.2010 22:26

Hästi head piparkoogid said.Tegin sel aastal kohe suurema portsu taigent ja kõik läks loosi. Sai kingipakkidesse pandud ja majakesi tehtud ja niisama tee kõrvale krõbistatud, kõik kiitsid. Väga hästi rullitav, hea maitsega ja mõnusalt krõbedad. Soovitan teistelegi seds retsepti!

HarilikPliiats
postitatud 26.12.2011 21:55

Sel aastal mul vedas eriti muredate ja parajalt magusate piparkookidega. Esiteks pidin ise pepuli kukkuma, et piparkoogid üldse saavad nii head olla. Teiseks hakkasid mõmisema külalised. Lisaks on taina tegemine uskumatult lihtne. Isegi koos uudishimuliku allakaheaastasega sai viperusteta valmis (mida ei saa öelda glasuurimise kohta). Ääremärkusena võin öelda, et esimese satsi küpsetasin 2-3 tundi pärast tainategu ja tulid ka täitsa head. Aga nädal aega tõmmanud tainast olid muidugi veel paremad.

Ellen
postitatud 28.12.2011 12:51

Olen kaks korda teinud selle retsepti järgi piparkoogitainast (ja piparkooke), mis on olnud väga-väga populaarsed.

Kodumeeskokk
postitatud 28.12.2011 15:31

Meie oleme teinud Pille pakutud retseptiga piparkooke mitu korda ja alati on need olnud suurepärased. Aga jahu oleme kasutanud - 1/2 Kaarli talu täisteranisujahu ja 1/2 nisupüüli.

Mandel Mee
postitatud 29.12.2011 14:17

Tudengi oludest lähtuvalt kohandasin natuke retsepti, kuid piparkoogid tulid ikka suurepärased! Siirupi tegin ise 150 g suhkrust ja ühest kruusitäiest kangest ingveriteest, maitseainetest jäid lisamata kardemon ja ingveripulber. Taigen tuli väga pehme ja mõnus, imehästi rullitav! Piparkooke sai teha nii õhukesi kui ka paksemaid, viimased tulid hääd muredad ja sugugi mitte kivikõvad nagu vahel juhtub. Minu esimene piparkoogitaigen oli üks suur õnnestumine - aitäh!

Ann
postitatud 24.11.2012 01:51

Väga vabandan rumala küsimuse pärast- aga missorti siirupit retseptis mõeldud on? Tavalist nö suhkrusiirupit? Vaevalt nüüd a la morsi tegemise siirup siin kohal loosi läheb`?

Malviina
postitatud 24.11.2012 21:11

Tegin just taigna valmis, konsistents on mõnus. Kasutasin tumedat Dansukkeri suhkrusiirupit aga tainas jäi täiesti hele. Millise siirupiga on tehtud pildil olev tainas?

JaneT
postitatud 25.11.2012 19:04

Tegin ka sama retseptiga, aga taigen tuli mõnusalt ilus ja tume. Konsistens ka parajalt mõnus ja rullitav, Eelmisele kommentaarile. Mina kasutasin ka Dan Sukkeri tumedat suhkrusiirupi ja mul tuli ilus tume nagu peab.

Malviina
postitatud 25.11.2012 19:15

Küpsetasin nüüd paar plaaditäit piparkooke, küpsedes jäi pealt ilus pruun, seest hele. Maitse on tõesti suurepärane, 5+! Aga järgmise taigna teen kas ainult tumeda suhkrusiirupiga või kasutan tavalise valge suhkru asemel muscovado suhkrut. Uskumatu, kui erineva tulemuse võivad erinevad inimesed saada, kuigi ilmselt kõik järgivad retsepti korralikult.

kati
postitatud 01.12.2012 17:32

Valmistasin pool antud kogusest, igaks juhuks, kui midagi peaks viltu minema. Kasutasin tumedat DanSukkeri siirupit ja taigen tuli28 ilus pruun ning lõhnab imehästi :P kardemoni jätsin ära, aga see-eest lisasin ca pool tl jahvatatud muskaatpähklit, lihtsalt katsetasin. Nüüd on taigen külmkapis ja ootab homset päeva.

Kägu
postitatud 04.12.2012 13:11

Tere! Sooviksin ka teha antud retsepti järgi piparkoogitainast :) Kas keegi oskab öelda, kui palju lisada pakist maitseaineid, kui kasutan Santa Maria maitseaineid? Ette tänades ja kaunist küpsetamist:)

Triinu
postitatud 04.12.2012 17:22

Tegin esimest korda elus ise piparkoogitainast. Sellest isetegemisest on aja jooksul kuuldud igasugu jutte - keeruline, igavene jant selle suhkru kórvetamisega (et mitte näppe póletada) jne.Lihtsam on taigen osta poest. See retsept on tóepoolest lihtne ja algajale köögikatale täiesti käepärane. Tegin taigna leivasiirupiga, seetóttu tuli taigen suhteliselt hele, aga küpsedes läks hulka tumedamaks ja piparkoogid olid ülimaitsvad. Maitseained segasin ka täpselt nende koguste järgi ise kokku ja maitse poolest oli see täpselt óige móót. Just parajalt vürtsikas! Suur tänu retsepti loojale. Päris kindlasti jääb see isiklikku retseptiraamatusse aastateks.

Krissu
postitatud 09.12.2012 18:22

Kas söögisooda võib ka küpsetuspulbriga asendada ja kas kasutada heledat või tumedat siirupit?

mina
postitatud 12.12.2012 18:33

mina pakin Santa Maria maitseaineid terve paki + lisaks jahvatasin koriandrit. Aga mulle meeldivadki vürtsikamad piparkoogid. Tainas maitses ülihästi. Lõpuks suutsin selle ka kilesse panna ja külmkapi kõige kaugemasse nurka asetada, et silme eest ära peita :). Kasutasin tumedat DAN siirupit ja lisasin ka tumedat suhkrut.

Terje
postitatud 16.12.2012 12:06

Ostsin poest Dansukeri tumedat siirupit. ühe laari tegin vürtsidega, mõnus mahe tuli. Teise laari maitseainepakiga, (kogu paki panin) ootame veel, kuidas see välja kukub, lõhna järgi otsustades tugevama maitsega/lõhnaga, kui retseptis antud maitseainetega tehtu. Söögisoodat ma ei pannud, nõukast meeles, kuidas küpsetised maitsesid soodased. panin küpsetuspulbrit. Ja kenasti rullitav ja ei ole mure. Taigen oli suht vedel enne kiletamist ja külmkappi asetamist.

maa
postitatud 16.12.2012 21:44

Minule üldse ei maitse need piparkoogid, soodamaitse on väga häirivalt terav, oleksin ka pidanud enne siin kommentaare lugema ja selle sooda küpsetuspulbriga asendama. Isegi mu maiasmokast lapsed ei tahtnud neid süüa.

Asta
postitatud 16.12.2012 22:00

Mis ma valesti tegin? Ei olnud kerge rullida:( Taigen rebenes ja piparkoogid ise ei jäänud just väga kaubandlusliku välimusega kuigi maitsevad ülihästi.

Mina
postitatud 18.12.2012 14:38

Üritasin siis kah eile teha, aga vot ei saanud asjaga hakkama :( Nuta vöi naera, aga siirup ja vöi ei tahtnud omavahel seguneda. Kuumast peast mitte ega ka külmast. Külmana siirup muutus kövaks. Vöimatu oli sinna mua vöi miskit muud segada. Oskab keegi öelda, mis ma valesti tegin?

Annika
postitatud 19.12.2012 15:58

Suurepärased piparkoogid! Tegin piparkooke esimest korda elus ja õnnestus väga hästi. Kasutasin küll või asemel margariini (kõrgekvaliteedilist), aga ikkagi läks korda. Hoidsin enne küpsetamist tainast veel 9 päeva külmkapis. Koogid olid ahjus 6 kraadi ja jäid meeldivalt pehmed. Nüüd veel nädal aega hiljemgi on kenasti värsked. 5+

tänane
postitatud 19.12.2012 16:44

mina tegin seda tainast täna - või ja siirupi-suhkru segamiseks kasutasin visplit - natuke pidi vaeva nägema, aga ilusti läks segamini. Kui siirupi temperatuur oli umbes 26-27 kraadi, lisasin munad ja ootasin veel veidi, et temperatuur langeks (kuskilt lugesin, et üle 30 kraadi ei tohi siirup kindlasti olla kui hakata jahu segama). Maitse on väga hea, toores taignas ma soodat ei tundnud. küpsetama asun ülehomme, eks siis näis :) loodan parimat - sooda maitset küll ei tahaks. Kasutasin ka DAN tumedat siirupit, pruuni muscovado? suhkrut ja santa maria segu (terve paki panin ära).

siki
postitatud 22.12.2012 00:16

T6esti hea! Aga, aga.... liiga v2he vyrtsi ise vyrtsisegu tehes. Teine kord panen kindlalt rohkem. V2ga magusad olid ka. Suhkrut tasuks v2hem panna.

Mirian 7
postitatud 28.12.2012 19:09

väga magusad. kiiresti valmiv.

Brigita P @ FB
postitatud 21.01.2013 13:13

Juba mitu aastat minu vaieldamatu lemmik.

Kerttu
postitatud 01.12.2013 21:04

Mina teen samuti juba mitmendat aastat selle retsepti järgi oma piparkoogitaigna. Sel aastal asendasin uuenduse mõttes pool jahukogusest rukkijahuga (Kivisaare veski jahu). Täiega äss, ütleksin. :)

Kati
postitatud 05.12.2013 12:53

Parimad piparkoogid, mis eales saanud olen. Tõesti lihtne teha. Asendasin ka pool jahukogusest täistera jahuga ja suhkru asendasin osaliselt melassisuhkruga.

K
postitatud 08.12.2013 10:55

Tõesti väga head tulid! Kasutasin nii tumedat- kui ka heledat siirupit.

Ragne
postitatud 10.12.2013 10:13

Panin jahu juurde nagu paljud eelpool soovitasid, kuid hommikul kontrollides oli taigen kivikõva :S Ei tea, kas saabki asja? Koguse sain 1,7 kg :)

Pille
postitatud 13.12.2013 22:03

Ragne, MIKS Sa jahu juurde panid? Ja mitte natuke, vaid lausa u 300 g soovitatust rohkem??? Ma kahjuks ei oska nüüd lubada, et piparkookidest veel midagi asja saab. Proovi plaaditäis küpsetada, aga karta on, et jäävad liiga kõvad ja puised. PS Ülal ju keegi jahu ei soovita juurde panna, lihtsalt paljud on nisujahu asemel kasutanud muud jahu?!

vincetta
postitatud 14.12.2013 20:56

Mina ei kiida seda tainast. Sellest ei tule head traditsioonilised piparkoogid, vaid iseloomutud suhkrumaitselised küpsised. Panin maitseained küll helde käega, kuid suhkrut on nii palju, et selle maitse käib kõigest üle. Lihtsasti valmistatav, kergesti rullitav ja tulemus on ilus sile ja ühtlane. Aga maitset ei kiida üldse ja rohkem ei tee. Jään oma järeleproovitud lemmiku juurde, milleks on Thredahlia retsept.

mari
postitatud 14.12.2013 22:38

Tainas valmis ja ootab kapis, toorelt juba maitses hea. Kas keegi oskab soovitada mis ülejäänud siirupiga peale hakata?

reelika
postitatud 15.12.2013 00:17

tegin ka täna seda tainast, homseni tuleb ikka küpsetamine ära oodata, hetkel vist rohkem ei jaksaks oodata valmis piparkooke. Taigen tuli väga hea - vedel küll pole. 600g jahu puhul kuidas saab vedel jääda (kui just palju siirupit pole pandud). Tahaks juba küpsetatud piparkooke ka maitsta. Tegin küll esialgu heleda DanSukkeri siirupiga, ja tainas on tõesti suht heledama poolne, aga küll küpseb ja välimuselt ongi tihti nö ise tehtud taignat sellist omanäolise välimusega. Valmis piparkoogi maitse ju kõige tähtsam. Väga meeldis et nii kiire ja lihtne oli taigent teha, ikka vürtsidega tegin, need valmis piparkoogi maitseained tunduvad sellised kui kiire või pole muidu muud nende vürtsidega peale hakata. (nt ka kesine piparkoogisööja). Mari - teed ühe porstu ära ja nagu eelkõnelevad räägivad, et nii head, siis teed veel paar porstu taigent valmis ja küpsetad kasvõi paari nädala pärast - põhimõtteliselt saab ühest 750g pudelist vaid 3 portsu. (Konsumis oli 1.65eur siirupi hind). Kindlasti võiks teinekord ka proovida ise suhkrusiirupit teha ja pigem arvan, et pruunisuhkruga, annab ilusama välimuse ja ka tervislikum. Aitäh hea ja lihtsa retsepti eest. Ise tehes ikka mõnusam, kui need valmis poe omad igasugu keemiaga. ja muidugi väiksed nüansid maitsetega mängimisel. AITÄH :)

Maris
postitatud 15.12.2013 15:07

Tegin ka mina nädal tagasi taigna valmis ja täna hakkasin just meisterdama...no ma tõesti ei tea mis valesti läks, aga tegin täpselt retsepti järgi. Kui tainas valmis sai, oli see ikka kahtlaselt vedel, kuid arvasin, et eks tahkub, nüüd nädal hiljem oli enam-vähem, kuigi poe omadega võrreldes ikka pehme. Kui rullima tahtsin hakata, siis läks kõik nässu. Tainas on nii kleepuv ja ei hakka kokku, jääb käte külge ja ei tule küpsetuspaberilt lahti...panin küll jahu juurde aga väga palju ka panna ei taha....ohh...eks üritan nüüd uuesti ...aga pettumus oli küll see tainas...eelmine aasta tegin muu retsepti järgi ja tuli super välja...

Maris
postitatud 15.12.2013 15:57

Niisiis sain kuidagi tehtud...kohevust ei jäänud üldse...korra ahjus olid ilusad kui välja võttes vajusid väga õhukeseks ja maitse polnud ka eriti hea..lisaks liiga magusad ...igatahes ei julge neid küll jõulupakkidesse panna :( ..kahju...nii palju positiivseid kommentaare ja tõesti ei saa aru, kuidas mul need nii metsa läksid...

Annika
postitatud 23.12.2013 12:41

Aitähh heade piarkookide taigna eest :) !

Pille
postitatud 23.12.2013 16:01

Maris, ilmselt Sa siiski doseerisid midagi väga valesti ehk siis ei teinud siiski päris retsepti järgi (1 dl jahu = 60 g, siin läks vaja 600 g ehk terve liiter jahu). Peale laagerdumist ja jahedas seismist ei tohiks tainas pehme küll enam olla, läheb ikka täitsa tavaliseks tainaks kätte ära.

Krasavitsa
postitatud 25.12.2013 12:14

Minu esimene katsetus ise piparkoogitainast teha, ja kohe täiesti perfektne tulemus. Aitäh hea retsepti eest! Ainus muudatus, mis tegin, oli see, et sooda asemel panin küpsetuspulbrit (3 tl). Piparkoogimaitseainet veidi vähem kui terve paki. Kasutasin Dansukkeri heledat siirupit. Ei tulnud liiga magusad ja on parajalt vürtsikad. Taigna rullisin otse küpsetuspaberile, vähem jamamist. Ja piparkoogid tulid õhukesed, krõbedad ja sirged. Nagu parimad poe omad.

algaja
postitatud 03.08.2014 23:36

Kuidas teil piparkoogid nii ilusad välja tulid? Kui minul 6 minutit ahjus 200 kraadiga mul lähevad kohe kõrbema


posted on 13.08.2017 20:22

Võibolla sellepärast, et tegid Augustis piparkooke lmao

L.
postitatud 30.11.2014 14:28

Kõige parem taigen piparkoogitegemiseks! Küsiks aga targematelt, kuidas seda kohandada gluteenivabaks - olen kuulnud, et päris üksühele ei maksa nisujahu asendada. On ehk keegi katsetanud gluteenivaba jahuseguga ja oskab anda näpunäiteid? Tänud!

Ylle
postitatud 05.12.2014 12:26

Väga lihtne tainas ja supper piparkoogid!!

Karin
postitatud 05.12.2014 17:56

Super hea taigen, tegin juba teist aastat selle järgi. Ei kasuta piparkoogi maitseainet vaid lisan veel peale retseptis olevat maitseainete ka 6 tera jahvatatud vürtsi, 6 tera jahvatatud musta pipart ja 1/3 jahvatatud muskaatpähklit. Said väga mõnusad. Võid on minu meelest natuke palju, proovisin 200g võiga ja tainas oli endiselt väga hästi rullitav ja piparkoogi maitset ei mõjutanud. Samuti teen suhkrusiirupi alati ise, rafineerimata suhkrust (200g suhkrut ja 250 g kuuma vett).

Gerda
postitatud 07.12.2014 23:09

Tegin kõik täpselt retsepti järgi. Kusjuurest taigent valmistada on väga kerge! Taigen tuli heledavõitu (kasutasin heledat siirupit ja valget suhkrut) ja kilesse pannes tundus ikka väga vedel. Külmkapis tõmbas muidugi mõnusalt tahkeks. Võtsin taigna enne rullimist külmkapist välja soenema ja oli väga hästi rullitav. Küll aga peaks taigna rullima küllaltki õhukeseks, sest muidu kerkib väga palju. Muidu on piparkoogid hea maitsega ja õhulised. Natuke teistmoodi, kui traditsioonilised piparkoogid. Selle retsepti järgi võib teine kordki taigna teha!

juulia11
postitatud 09.12.2014 05:32

Ma soovitan retsepti lisada lause selle kohta, et tainas peabki enne külmikusse panemist vedelavõitu olema. Mina algaja piparkoogitegijana vaatasin ka, et jube vedel ja mõtlesin juba jahu juurde panna. Õnneks lugesin kommentaare ja sain teada, et peabki nii olema. Igaüks ei pruugi aga kommentaare lugeda.

E.
postitatud 11.12.2014 10:24

Mind ka huvitaks millega asendada nisujahu, et saaks sama maitsev?

siiri
postitatud 14.12.2014 16:31

Super head piparkoogid selle retseptiga tehes ja mina soovitan kui teete vormidega piparkooke siis keskele tehke auk umbes 3 sm (oleneb vormi suurusest) ja sinna pange klaas komm ja tuleb väga ilus ja maitsev ka veel. Kaks ühes niisiis !

Olesja
postitatud 16.12.2014 16:48

Tahan küsida milline siirup, on võimalik asendada meega. Kus ma võin osta see siirup???

Pille
postitatud 16.12.2014 21:14

Olesja, seda DanSukkeri siirupit on igas suuremas toidupoes. Mina kasutan nende heledat siirupit, aga tumedate piparkookide sõbrad võivad kasutada tumedat siirupit.

Katrin
postitatud 17.12.2014 11:49

Natuke vähem vaimustunud. Kasutasin tumedat siirupit, tegin 2 portsu jagu tainast. Maitseks 30 g pakk Santa Maria maitseainet + Meira pomerantsi, kardemoni. Esimese küpsetamise tegin nädal seisnud taignast. Ma ütleks, et krõbe pipramaitseline soodapräänik. Tõesti kerkib, tõesti mure, aga magusast puudu ja muredus on soodamuredus, mitte võimuredus? Mõtlem, kuidas ülejäänud laari tainast tuunima hakata, eks ma katsetan. Esmalt oli tõesti hästi rullitav, aga teiseks rullimiseks oli muutunud pehmeks ja kleepuvaks. Kommentaari kirjutasin selleks, et need, kelle lemmikpiparkook meenutab rootsipäraseid magusaid vürtsiseid ja krõbedaid suussulavaid piparkooke, teaksid, et selle retseptiga tuleb üks natuke teine präänik.

N.
postitatud 17.12.2014 12:40

No ei saa mina aru, tegin pool sellest kogusest, aga no minu meelest jagu on kuidagi meeletult palju selle kohta, õhtul enne külmkappi panekut oli selline nagu vaja, kuid hommikul oli kivikõva ja enne rullima hakkamist lasin seista toasoojas ning rullides muudkui murenes ja pragunes. Ei tea, mis valesti läks :(

sannuke
postitatud 19.12.2014 11:48

paha juhtum sinul aga kust saab glasuuri

Liis
postitatud 20.12.2014 11:54

Katrin kui sa täpselt retsepti järgi maitseaineid ei pane, siis tulebki teine tulemus. Teist aastat järjest teen selle retsepti järgi piparkooke ja suurepärane tulemus.

L.
postitatud 21.12.2014 17:45

Katsetasin Schäri gluteenivaba jahuga ja asendasin selle nisujahule üksühele. Taigen alul ikka väga vedel, kuid seistes läheb just selliseks nagu peab - kui välja rullima võtta, siis pikemalt soojas olles on keeruline rullida. Mulle väga meeldis, kuid gluteenivabamittearmastajad tõid välja, et nisujahust on ikka õige kraam. Eks väike maitsenüanss oli kõrval küll, saad aru, et ei ole päris traditsiooniline piparkook, aga no sõin ikka mõnuga : ) Jätkuvalt lemmiktaigen!

triinu
postitatud 22.12.2014 00:19

Kui kaua peab taigen olema külmikus? Tahaks hommikul taigna valmis teha, siis külmikusse ja 6htul küpsetada.

TE
postitatud 23.12.2014 15:59

Tänud retsepti eest! Esimese laari tegin nii nagu kirjas oli - ainult et mul oli vahtrasiirup ja maitseaineid panin rohkem (lisasin pipart ja muskaatpähklit ja kardemoni). Konsistents oli väga mõnus pehme, tainas kergesti käideldav. Kõigile tulemused meeldisid, aga ma ei jäänud ise päris rahule - minu jaoks oli rohkem lihtsalt hea küpsis, aga piparkoogi jaoks liiga hele ja miski jäi sealt veel justkui puudu. Teiste kommentaare järgides panin siis teise laari puhul suhkrut poole vähem, pool jahukogusest täisterajahu, valge suhkru asemel pruuni ja vahetasin välja siirupi. Leidsin (ma ei ole Eestis praegu) ühe sellise, mis tuli vaevu purgist välja - nii paks ja veniv. Maitseainetega liialdasin seegi kord, sest ma pole veel oma elus saanud piparkooki, mis oleks liiga vürtsikas :-). Ja vat selle teise laariga jäin ise ka rahule - tuli selline õige piparkoogine maitse. Käidelda oli teda natuke raskem - tainas sai väga mure ja suuremat piparkooki ei andnud plaadile hästi tõsta. Rullisime siis taina otse küpsetuspaberile ja noppisime välja vaheosad - nii jäid isegi pesamuna piparkoogid õige kujuga. Järgmisel aastal teen uuesti seda kohendatud varianti. Aga igal juhul tänud baasretsepti eest ja kommentaaride eest ka kõigile!

Ka
postitatud 28.12.2014 11:42

Super hääd!:) Tegin täpselt retsepti järgi, siirup oli tume ja maitseaineks panin paki Santa Maria piparkoogi maitseainet. Seisis nädala külmkapis kiles, enne rullimist poole päeva toatemperatuuril ning piparkooke küpsetasin 7-8 minutit. Kõik kiitsid ning küsisid retsepti :)

Stefani
postitatud 28.12.2014 20:12

Päris head tulid !!!

Chris
postitatud 09.11.2015 16:04

Siit saab ülihead piparkoogid, kuigi olen retsepti pisut muutnud.

* Mul on alati läinud üle 600 grammi jahu.

* Kui ma kasutan kohalikku toodangut, siis lisan taignale kuni pool teelusikat õli. Muidu jääb tainas natuke rabedaks.

Et enamik piparkoogimaitseaine komponente on seni veel kodus olemas, siis olen teda teinud ise.

Omaloomingut on siin vähe - ainult nende maitseainete kogused, mida retseptis ei mainita. See segu annab natuke vürtsisema tulemuse kui keskmine poetainas. Samas - piparkook peabki olema vürtsine. Juba nimigi on tal PIPARkook.

Minu piparkoogimaitseaine on selline:

* 12-16 tera musta pipart (u. triiki teelusikatäis)

* 10-12 tera vürtsi (u. triiki teelusikatäis)

* 2,5 teelusika täit jahvatamata nelki

* 0,5-0,75 muskaatpähklit

* 1 teelusikatäis jahvatatud ingverit

* 1 supilusikatäis jahvatatud kardemoni

* 1 supilusikatäis jahvatatud kaneeli

Pipra, vürtsi, nelgi ja muskaatpähkli olen jahvatanud ise.

Kea
posted on 24.11.2015 11:47

Kas keegi on teinud piparkooke ka mingi teise jahuga (gluteenivaba)? Kas tuleb välja ja mis jahu sobib, kui üldse?

Hm
posted on 24.11.2015 15:35

Kõik oli muidu suurepärane, aga minu meelest oli keeruline seda valmistehtud tainast sõtkuda ja kilesse saada. Kõigepealt jäi sõtkumise ajal see tainas totaalselt käte külge ja hiljem oli igavene tegu, et seda kilesse ümber tõsta. Osa tainast jäigi kausi seintele, sest lootusetu oli seda kleepuvat ollust korralikult kätte saada. Probleem oli hiljem ka suurte piparkoogide valmistamisel: väga raske oli väljalõigutud piparkooke ahjuplaadile tõsta, sest tainas on vedelavõitu ja piparkoogid venivad tõstes välja. Mis mul valesti läks? Tegin kõik retsepti järgi. Panen järgmine kord küll ilmselt rohkem jahu.

Ele
postitatud 24.11.2015 14:14

Super retsept! Teen juba teist aastat ja kõik söövad ja kiidavad :)

Riina Raud
postitatud 25.11.2015 10:11

Jahu panen veidi rohkem ja väikese osa ka rukkijahu ning jahule lisan veidi kakaopulbrit, et oleks tumedam. Soodat panin ka veidi vähem (1,5 tl.).

PEN
postitatud 27.11.2015 10:57

Tere! Minul jälle selline mure, et muna ei või süüa :(. Kas on keegi püüdnud ses retseptis muna asendada? Varasemalt olen seda retsepti kasutanud nii nagu ta kirjas ja mulle on väga meeldinud. Nüüd siis selline komistuskivi :(

Pille
posted on 27.11.2015 18:19

PEN, ma ei hakkaks munaasendajaga katsetama, proovi hoopis seda retsepti: http://nami-nami.ee/retsept/809/pohjaka_piparkoogid

Marje
posted on 28.11.2015 13:53

Mina ka muna ei või ja proovisin täna just muna asendajaga, kõik toimib.

Tixu
postitatud 01.12.2015 11:12

Olen kasutanud sama retsepti ning asendanud nisujahu toortatrajahuga. Väga head tulid!

Hexy
postitatud 01.12.2015 20:08

Alates aastast 2010 olen igal aastal selle retsepti järgi piparkoogitainast teinud, nii ka sel aastal. Suurepärane retsept ja väga maitsvad piparkoogid.

Kaarin
postitatud 03.12.2015 19:49

Mida siis teha, kui kogemata läks võid 1/3 võrra rohkem, st veidi üle 300g? Kas ja kuidas see lõpptulemust mõjutab (taignas jäi esialgu nii vedel, et tahtis külmkapiriiulilt plehu panna…)?

kreekapähkel
postitatud 05.12.2015 13:01

olen palju piparkooke teinud, aga lemmikut pole leidnud. Täna proovin ka seda tainast.

Marika
posted on 08.12.2015 15:07

Mina samuti teen teist aastat selle retsepti järgi, mõnusalt head piparkoogid :)

Tiiger
postitatud 13.12.2015 23:00

Nii head piparkoogid tulid. Tegin kohe teise portsu ka valmis.

Triinutraanu
postitatud 21.12.2015 21:57

Teen selle retsepti järgi piparkooke juba 3-4 a ... siiani olen koguaeg vahetanud nisujahu tatrajahu vastu, kuna meie peres on yks poisike kes nisu tarbida ei saa. Yleeile sai siis 2 portsu taigent tehtud... tavalist ja tatrajahuga :) minu lemmik retsept!!!

ÕunaIiris
postitatud 22.12.2015 11:46

Sangaste rukkilinnasega timmitults aid eriti tõmmud ja magusad :) (kuigi selleaastane maitseainesegu ei olnud minu jaoks piisavalt vürtsikas)

Triin
postitatud 07.01.2016 21:45

olen proovinud ka nii, et panen või vahustama ja kui on ilus kreemjas, lisan siirupi koos maitseainetega edasi nagu retseptis. vōid vahustades tulevad piparkoogid mõnusad muredad

Mariliis
postitatud 02.11.2016 11:03

Ka algajale igati lihtne ja selgelt arusaadav retsept. Minu esimene isetehtud tainas tuli just sellest retseptist. No, ikka jõle hea sai! Aitäh!

Mia
postitatud 11.11.2016 15:02

Väga hea retsept! Ma ei suutnud vastu panna ja katsetasin taigent juba järgmisel päeval. Silikoonmatil vähese jahuga rullida oli superlux, puuahjus küpsesid mõnusalt krõmpsuvaks. Minu omad said maitselt suhteliselt mahedad ja järgmine kord julgen rohkem vürtsi panna :)

Laura
postitatud 19.11.2016 18:45

Heledamale sai maitseks panna 0,5dl bailyse likööri. Suurepärased piparkoogid.
Retsepti ei muutnud rohkem.

kiitus autorile
postitatud 19.11.2016 18:57

Väga lihtne ja hea retsept. Ise kasutan tumedat siirupit ja lisan osale taignast apelsini koort ja sidrunit.

Reili
postitatud 27.11.2016 07:17

Kaks aastat tagasi valisin esimese retsepti, mida Google jagas.... Maailmaparim! :)
Olen hetkel välismaal ja kasutan suhkrusiirupi asemel molassest ja SantaMaria segu 20-25g. Kokku väga maitsev. Kuna minu kaasa võetud maitseainesegu sai otsa, siis tuli ise vürtse segama hakata. Kasutasin retseptis olevaid ning lisasin teelusika jagu muskaatpähklit. Täna küpsetaisn ja maitse oli hea, aga vürtsikust lisaks juurde.
Leidsin kommentaaridest, et keegi lisas teelusika jagu jahvatatud pipar ja vürtsi. Kavatsen kindlasti proovida. Loodan parimat! ;)

Sirle
posted on 02.12.2016 18:27

Mina segan ka vürtsid ise. Lisaks retseptis olevatele ja vürtsile ning mustale piprale panen lisaks veel pomerantsikoort. Eile just tegin selle aasta esimese taigna.

V
postitatud 27.11.2016 19:42

Mõnusad!

kersti
postitatud 28.11.2016 11:10

Mina lisan kindlasti riivitud apelsinikoort ja kakaopulbrit. Tulevad ilusad tumedad.

Karin
postitatud 28.11.2016 22:11

Kas piparkoogid tuleks ka siis välja, kui nisujahu asendada täies mahus rukkijahuga?

Kairi
posted on 30.11.2016 09:21

Asendasin eelmine aasta nisujahu gluteenivabajahuga. Tulid ka siis välja. Täna teen jälle. :)

Karin
posted on 30.11.2016 12:53

Tegin täies mahus rukkijahuga ja tulid välja paremad kui nisujahuga, ainultvürtse lisasin veidi enam kui nisujahuga tehes.

Ilse
posted on 30.11.2016 18:49

Hea teada Karin ! Mina tegin seekord leivasiirupiga ja olid ka väga mõnusad.

Kristi
postitatud 12.12.2016 17:48

Ülihea tainas, selle juurde jään. Esimesed kolm plaaditäit läksid nagu kerisele, täna teen kolmekordse portsu. Tänud postitajale :)

Kaare
postitatud 16.12.2016 12:03

Sel aastal tegin fariinisuhkru ja muscovado siirupiga. Väga maitsvad tulid ja veidi ka tumedamad.

Minna
postitatud 02.01.2017 15:33

Suur aitäh selle retsepti eest! Suussulavad piparkoogid tulid, kõigile väga maitsesid :)

M
postitatud 10.01.2017 20:33

Maailma parim piparkoogitainas! Ei jää laua külge kinni, maitse on super ja mõnusalt pehmed isegi jahtunult:)
Koos glasuuriga lausa sulab suus!