Piparkoogiglasuur

Piparkoogiglasuuri võib maitsestada nt sidruni- või apelsinimahlaga või värvida naturaalsete värvidega (nt paar tilka arooniamahla annab imeilusa roosa glasuuri).

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 munavalge

3.5-4 dl tuhksuhkrut (nt Billington'si rafineerimata tuhksuhkrut)

Valmistamine

Lisa tuhksuhkur vähehaaval munavalgele, sega lusikaga, kuni segu on ühtlaselt valge ja läikiv, aga mitte veel nõtkuv (tuhksuhkrut võib kuluda 3-4 dl, kogus oleneb munavalge suurusest).

Tee küpsetuspaberist väikene tuutu või võta väikene kilekott, otsa lõika pisike auk. Pane glasuur tuutusse ja kaunista piparkoogid vastavalt soovile.

  • Mina ei vahusta munavalget, lihtsalt löön kahvliga katki. Ent kui oled harjunud munavalget esmalt vahustama, võid ka niiviisi teha (Pille).
  • Loe siit, kuidas naturaalsete värvidega piparkoogiglasuuri toonida. 
LISA KOMMENTAAR

Annni-Liisa
postitatud 28.11.2005 16:57

Sain palju abi! maitsev

bibikonn
postitatud 18.12.2005 19:24

3 dl suhkrut ühele munavalgele jääb vaap üpriski vedel.

tik
postitatud 30.11.2009 15:43

mul kindlasti lihtsalt blond hetk, aga seda munavalget peab ikka vahustama ka ju? mitte lihtsalt segama? või ei pea vahustama? appi-appi =(

Lena
postitatud 21.12.2009 14:34

Proovisin maailma natuke värvilisemaks muuta koduste vahenditega. Lisasin glasuurile kurkumit. Ilus kollane tuli. Ja kurkumi maitset polnud ka eriti tunda. Ei teagi, kas ei suutnud kurkumi maitse suure suhkru kogusega võistelda või harmoneerus lihtsalt piparkoogi vürtsika maitsega.

Johanna
postitatud 08.12.2010 17:44

Värvi saab anda ka natukese värske peedi või porgandi mahlaga,aga natuke tuleks suhkrut lisada et glasuur ei muutuks liiga vedelaks. Ise olen kasutanud ka kuivatatud vaarika pulbrit, tekkis huvitav roosa täpiline tekstuur. Kes kardab toorest muna kasutada, siis võib selle asendada sidruni mahlaga. Glasuur ei ole siis nii läikiv, aga maitse on endiselt hea.

Liisa
postitatud 02.02.2011 10:45

Väga mugav on pritsina kasutada tühja piimapakki!

mina
postitatud 04.01.2012 13:24

ma hakkasin glasuuri tegema, panin ühele munavalgele umbes 1 dl tuhksuhkrut, aga välja ei tule, oleks äärepealt selle minema viskama, aga tänu sellele retseptile sain glasuuri valmis :D

mirian 7
postitatud 23.12.2012 13:32

Reptseptid on nii head et suu jookseb vett

mirian 7
postitatud 23.12.2012 13:37

Mõnus valmistada. Emmele meeldib ka. :))

Airi
postitatud 03.12.2013 18:50

Mina panen tilgakese sidrunimahla, hea hapukas saab siis :)

Lilleke77
postitatud 24.12.2013 14:50

Väga maitsev glasuur. Värvimiseks võib kasutada ka erinevaid siirupeid ;)

Jaana
postitatud 01.12.2014 20:24

Oskab aga keegi öelda, kaua enda tehtud glasuur säilib külmkapis?

sannuke
postitatud 18.12.2014 17:29

v'ga hea proovin järgi täna

mari
postitatud 18.12.2014 17:39

kuidas saada sinistglasuuri

joonas
postitatud 18.12.2014 17:40

laps häid jõule teile

k.m.
postitatud 19.12.2014 11:54

kas tavalise suhkruga saab

liisa
postitatud 19.12.2014 11:56

oi avastasin mugav on kasutatud prügikotti kasutada ekonoomne suhkruga sab ka ekonoomselt

Pille
postitatud 21.12.2014 20:16

k.m. - kui Sa selle enne nt kohviveskis pulbriks jahvatad, siis küll :)

ellka
postitatud 15.10.2015 09:46

pole veel proovind aga proovin teha tundubisu äratav

Kaare
postitatud 02.12.2015 14:48

Suhkru kogus sõltub munavalge suurusest. Mul oli hästi pisike muna ja sain näiteks 2 dl tuhksuhkruga hakkama. Panen ka alati maitseks natuke sidrunimahla. Paksema glasuuriga olen ka piparkoogimaja detaile kokku "liiminud".

b
postitatud 27.12.2016 19:42

Kas see glasuur tahkub?

Pille
posted on 27.12.2016 20:51

Ikka, b, kui teed piisavalt paksu glasuuri ja hoiad seda kuivas kohas.