Kanapuljong Vietnami moodi

Seda veidi eksootilist kanapuljongit läheb vaja erinevate vietnami köögi hõrgutiste valmistamiseks, ent ka tavalise kanasupi võib selle puljongiga teha.

Kogus
1.2 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.5 kg kanakoiba või kanatiiba või kanakaelu

2.5 l vett

1 suur sibul

2 porgandit

5 cm jupp kooritud ingverijuurt

1 tl soola

sidrunheina

küüslauku

Valmistamine

Pane kanatükid külma veega keema, koori vaht. Siis lisa ülejäänud ained.

Alanda kuumust, kata pott poolenisti kaanega ning keeda tasasel tulel umbes 2 tundi. Koori pinnale tekkinud vaht.

Kalla saadud puljong läbi sõela.

Kui kogu puljongit kohe vaja ei lähe, siis pane üleliigne puljong sügavkülma.

  • Kui soovid, siis rösti porgand/sibul kuumal pannil enne potti lisamist kuldseks.

Kasuta nende roogade valmistamiseks:

Retsept on mugandatud Jackum Browni raamatust "The Vietnamese Collection". Pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 08.09.2016 15:10

Sai väga maitsev puljong. Panin 1,5 kg erinevaid tükke, kael ja tiib ja kints (nii nagu pildil). Sellest puljongist võib vabalt ka tavalist eestipärast kanasuppi keeta :)

Pellenovelle
postitatud 21.12.2016 22:02

Kiidan. Kina sidrunheina ei leidunud, siis tegin ka eestipäraselt, lisades loorberi. Kuid ingver andis teiselaadse põneva maitse. Soovitan, otsin sidrunheina ka.