Vietnami-hõnguline kanaroog, mis maitseb hästi koos riisiga.
2 sl maapähkliõli
1 hakitud šalottsibul
2 suurt küüslauguküünt
1 roheline tšillikaun
väike jupp kooritud ja riivitud ingverijuurt
500 g ribadeks lõigatud kanafileed
1-1.5 dl siirupit
4 sl kanapuljongit
2 sl vietnami kalakastet
2 talisibulat või rohelise sibula vart
kimp värsket koriandrit
riisi
Kuumuta wokis õli. Lisa hakitud sibul, tšilli, ingver ning prae pidevalt segades umbes minuti jagu.
Lisa kanafileeribad, alanda kuumust ning prae pidevalt segades, kuni kanaribad on kergelt pruunistunud.
Lisa siirup, kanaleem ja kalakaste. Sega hoolega. Alanda kuumust ning hauta umbes 10 minutit.
Kaunista hakitud talisibula ja koriandriga. Serveeri riisiga.
Retsept on Soome ajakirjast Apu (9.6.2004, Karamelli-inkiväärikana). Pildi tegi ZOOZI.
Väga maitsev!
Karamelli-ingverikana
Vietnami-hõnguline kanaroog, mis maitseb hästi koos riisiga.