Vietnami kana-mangowok

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g kanafileed

2 sl maisitärklist

1 sl sojakastet

0.25 tl musta pipart

1 mango

3 sl õli

1 hakitud sibul

1-2 tl tšillihelbeid

2 hakitud küüslauguküünt

4 sl hakitud punast paprikat

2.5 dl kanapuljongit

4 tl kalakastet

2 tl laimimahla

0.75 tl suhkrut

2.5 dl värsket münti (mitte kokkusurutud!)

Valmistamine

Lõika kanafileed 2,5 cm kuubikuteks. Sega kausis kanatükid, maisitärklis, sojakaste ja pipar ning lase 15 minutit maitsestuda.
Lõika mango 1-1,5 cm kuubikuteks ja pane kõrvale.
Kuumuta wokis õli tugeval kuumusel. Lisa hakitud sibul ja prae pidevalt segades 3 minutit. Lisa kanasegu, tšilli ja küüslauk ning prae pidevalt segades veel 4 minutit.
Sega juurde mango ja paprika.
Lisa kanapuljong, kalakaste, laimimahl ja suhkur. Kuumuta kõik pidevalt segades keemiseni ja keeda umbes 2 minutit, kuni kaste pakseneb veidi.
Lisa hakitud münt ning serveeri.

Food Network Canada retsept (Vietnamese Chicken, Mango and Mint Stir-Fry), pildi tegi COUSINELLA.

LISA KOMMENTAAR

Pellenovelle
postitatud 27.04.2008 13:06

Olen paar korda täinud ja kõik on rahul. Kana jääb eriliselt pehme ja mahlane. Kes hindab vürtsist, võib chillit isegi lisada (aga ei pea).

Mannu
postitatud 15.03.2009 16:45

Proovisin just seda retsepti, ainult et mango asendasin ananassiga ja kõige lõpus lisasin rõõska koort. Kana tuli tõesti väga pehme ja maitse ka hea. Nämma!:)

cousinella
postitatud 29.04.2011 14:17

Väga maitsev kanaroog, kindlasti peaks kordama.

Merlin
postitatud 05.04.2013 23:50

Pipar tappis liialt teisi maitseid või siis olin liiga lahke käega. Hea oli küll, võib olla läheb ka kordamisele.