450 g kanafileed
2 sl maisitärklist
1 sl sojakastet
0.25 tl musta pipart
1 mango
3 sl õli
1 hakitud sibul
1-2 tl tšillihelbeid
2 hakitud küüslauguküünt
4 sl hakitud punast paprikat
2.5 dl kanapuljongit
4 tl kalakastet
2 tl laimimahla
0.75 tl suhkrut
2.5 dl värsket münti (mitte kokkusurutud!)
Lõika kanafileed 2,5 cm kuubikuteks. Sega kausis kanatükid, maisitärklis, sojakaste ja pipar ning lase 15 minutit maitsestuda.
Lõika mango 1-1,5 cm kuubikuteks ja pane kõrvale.
Kuumuta wokis õli tugeval kuumusel. Lisa hakitud sibul ja prae pidevalt segades 3 minutit. Lisa kanasegu, tšilli ja küüslauk ning prae pidevalt segades veel 4 minutit.
Sega juurde mango ja paprika.
Lisa kanapuljong, kalakaste, laimimahl ja suhkur. Kuumuta kõik pidevalt segades keemiseni ja keeda umbes 2 minutit, kuni kaste pakseneb veidi.
Lisa hakitud münt ning serveeri.
Food Network Canada retsept (Vietnamese Chicken, Mango and Mint Stir-Fry), pildi tegi COUSINELLA.
Olen paar korda täinud ja kõik on rahul. Kana jääb eriliselt pehme ja mahlane. Kes hindab vürtsist, võib chillit isegi lisada (aga ei pea).
Proovisin just seda retsepti, ainult et mango asendasin ananassiga ja kõige lõpus lisasin rõõska koort. Kana tuli tõesti väga pehme ja maitse ka hea. Nämma!:)
Väga maitsev kanaroog, kindlasti peaks kordama.
Pipar tappis liialt teisi maitseid või siis olin liiga lahke käega. Hea oli küll, võib olla läheb ka kordamisele.
Vietnami kana-mangowok