Toad-in-the-hole ehk briti vorstivorm

Veidi uuem ja kergem versioon klassikalisest briti roast, Toad-in-the-hole.

Põhimõtteliselt on tegu vorstidega valmistatud Yorkshire'i pudinguga. Eriti vahvad jäävad need muffinivormides küpsetatuna.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

12 väikest või 6 pikka toorvorsti

õli vormide määrimiseks

Tainas:

120 g nisujahu (2 dl)

3 muna

3 dl piima

näpuotsaga soola

Valmistamine

Esmalt võid valmis segada taina. Võta umbes liitrine mõõdukann, lisa kõik komponendid ja klopi vispliga ühtlaseks. (Kui segu tükki jääb, siis võid sauseguriga korra suristada). Võid taina kuni tunniks ajaks külmkappi panna.

Kui Sul on pikad toorvorstid, siis keera neile keskele üks keerd sisse - nii saad 12 väikest toorvorsti :) Pane vorstid ahjuplaadile ning küpseta 200-kraadises ahjus kergelt kuldseks.

Piserda igasse muffinivormi süvendisse paar millimeetrit õli, siis pane muffinipann hästi kuuma (240C) ahju mõneks minutiks - õli peaks väga kuumaks minema!

Võta pann ahjust välja ja pane igasse süvendisse üks vorst. Nüüd jaota ruttu tainas vormidesse ja pane 20 minutiks 220-kraadisesse ahju. Tainas vorstide ümber kerkib hoogsalt kõrgemale, mis tekitab lastes palju elevust.

Roog on valmis, kui tainas on kuldpruun ja vorstid küpsed. Võta ahjust välja ja serveeri koduse tomatikastme või kuuma sibulakastmega.

  • Soovi korral lisa tainale 2 tl teralist sinepit ja veidi hakitud tüümiani.
  • Samuti võib koos vorstidega ahju panna ja pärast vormi/muffinipannile punase sibula sektoreid. 

Traditsiooniliseks lisandiks on kartulipuder ja sibulakaste, aga võib ka täitsa niisama süüa. 

Retsept ilmus ka ajakirja Pere ja Kodu retseptilisas Pereköök (juuli 2016), pildi tegi Hele-Mai Alamaa, illustratsioonide autoriks on Nora Adeele Kalda. 

LISA KOMMENTAAR

Vernanda
postitatud 28.09.2008 17:03

millegipärast meenub kohe mole and hole. a mole in hole is a mole in the molehole. tegin otseloomulikult mõned mugandused - jahu panin poole vähem (sest mulle meeldib omeltilaadne värk rohkem), peipsi siblulat lisasin mehemoodi ja Talleggi kanavorstikesed uhasin üle Heinzi vahemerepiirkonnale omase kastmega (vorstikesed haudusid sellest kenasti vürtsiseks). oli tore õhtusöök, kuulub kordamisele.

Kristel
postitatud 29.10.2016 11:57

Lisasin kõvasti sibulat muffinivormi põhja ja tegin tavaliste viineritega. Päris mõnus amps!