Delia sibulakaste

Antud sibulakaste on imemaitsev briti klassiku toad-in-the-hole ja kartulipudru kõrvale. Kuna antud vorstivormiroa retseptis on juba röstitud sibulat, siis oleme Delia retsepti veidi muutnud. Ainete kogused on täpselt samad, ent kogu kaste valmistatakse pliidil.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

225 g viilutatud sibulat

2 tl õli

1 tl heledamat pruuni suhkrut

2 tl Worcesteri kastet

1 triikis tl sinepipulbrit

4.25 dl keeva vett

1.5 tl Marigold Swiss vegetable puljongipulbrit

2 kuhjaga tl nisujahu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika sibulad viiludeks. Kuumuta pannil õli, lisa suhkur ja sibulad. Kuumuta tasasel kuumusel 10-15 minutit, kuni sibulad on tumekuldsed ja karamelliseerunud.

Kui sibulad on karamelliseerunud, sega juurde jahu. Nüüd klopi juurde Worchesteri kastme ja sinepipulbriga segatud puljong. Kuumuta kaste keemiseni ja keeda tasasel tulel umbes 5 minutit.

(Delia segab sibulad algselt 1 tl õli ja suhkruga ning röstib need 220-kraadise ahju ülaosas kergelt kuldseks. Siis kallab sibulad pannile, lisab ülejäänud õli ning jätkab ülaltoodud retsepti järgi).

Retsept on mugandatud Delia Smithi raamatust "How to Cook Book One" (Roasted-onion Gravy)

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 29.03.2017 11:09

Ma olen selle retsepti järgi pärit tihti britilikku sibulakastet teha, jääb väga maitsev!