12 väikest või 6 pikka toorvorsti
õli vormide määrimiseks
Tainas:120 g nisujahu (2 dl)
3 muna
3 dl piima
näpuotsaga soola
Esmalt võid valmis segada taina. Võta umbes liitrine mõõdukann, lisa kõik komponendid ja klopi vispliga ühtlaseks. (Kui segu tükki jääb, siis võid sauseguriga korra suristada). Võid taina kuni tunniks ajaks külmkappi panna.
Kui Sul on pikad toorvorstid, siis keera neile keskele üks keerd sisse - nii saad 12 väikest toorvorsti :) Pane vorstid ahjuplaadile ning küpseta 200-kraadises ahjus kergelt kuldseks.
Piserda igasse muffinivormi süvendisse paar millimeetrit õli, siis pane muffinipann hästi kuuma (240C) ahju mõneks minutiks - õli peaks väga kuumaks minema!
Võta pann ahjust välja ja pane igasse süvendisse üks vorst. Nüüd jaota ruttu tainas vormidesse ja pane 20 minutiks 220-kraadisesse ahju. Tainas vorstide ümber kerkib hoogsalt kõrgemale, mis tekitab lastes palju elevust.
Roog on valmis, kui tainas on kuldpruun ja vorstid küpsed. Võta ahjust välja ja serveeri koduse tomatikastme või kuuma sibulakastmega.
Traditsiooniliseks lisandiks on kartulipuder ja sibulakaste, aga võib ka täitsa niisama süüa.
Retsept ilmus ka ajakirja Pere ja Kodu retseptilisas Pereköök (juuli 2016), pildi tegi Hele-Mai Alamaa, illustratsioonide autoriks on Nora Adeele Kalda.
millegipärast meenub kohe mole and hole. a mole in hole is a mole in the molehole. tegin otseloomulikult mõned mugandused - jahu panin poole vähem (sest mulle meeldib omeltilaadne värk rohkem), peipsi siblulat lisasin mehemoodi ja Talleggi kanavorstikesed uhasin üle Heinzi vahemerepiirkonnale omase kastmega (vorstikesed haudusid sellest kenasti vürtsiseks). oli tore õhtusöök, kuulub kordamisele.
Lisasin kõvasti sibulat muffinivormi põhja ja tegin tavaliste viineritega. Päris mõnus amps!
Toad-in-the-hole ehk briti vorstivorm
Veidi uuem ja kergem versioon klassikalisest briti roast, Toad-in-the-hole.
Põhimõtteliselt on tegu vorstidega valmistatud Yorkshire'i pudinguga. Eriti vahvad jäävad need muffinivormides küpsetatuna.