Kornišonid on tillukesed üsna pikantses marinaadis äädikakurgid, mis on väga populaarsed Prantsuse köögis ja koguvad üha enam tuntust ka meil. Kornišone kasutatakse erinevate roogade kaunistamiseks (nt juustuvaagen, lihasekser), aga need sobivad lisandiks paljude roogade juurde (kalaroad, lihapasteedid, juustufondüü). Oma suuruse tõttu on kornišonid ideaalsed erinevate suupistete tegemiseks.
Prantsusmaal kutsutakse neid cornichons ja sama nime all leiab neid ka USA poelettidel. Britid kutsuvad neid aga hoopis gherkins. Eesti poelettidel võib neid kohata ka näiteks minikurkide nime all.
Vaata ka Nami-Nami kokandussõnastiku kirjet kornišonide kohta. Siin on kõik kornišonidega retseptid Nami-Namis.
Kornišonide foto: Juta Kübarsepp.
Ma alati ostan peolauale, nii mõnusad ampsud!!
Mõnusad erinevate suupistete tegemiseks või niisama saunaõhtul näksimiseks
Meil on minikurgid tihti laual, just sellistel koosviibimistel. Neid on väga mõnus niisama krõmpsutada ja sobivad ideaalselt erinevate suupistete tegemiseks. Lastele meeldivad ka just sellised mitte liiga pikantsed isendid :)