Taani krevetisalat

Krevettidega kokteilsalat (rejecocktail) Taani moodi, mis oli Taanis suur hitt eelmise sajandi lõpukümnenditel.

Eraldi majoneesi ja ketšupi asemel võid võtta ka nt kodumaist Tarplan majoneesi-ketšupikastet.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

0,25 jääsalatit

300 g kooritud keedetud krevette

Kaste:

4 sl hapukoort või jogurtit

2 sl majoneesi

2 sl ketšupit

1 tl paprikapulbrit

5 kornišoni ehk väikest marineeritud kurki

soola ja musta pipart

Kaunistuseks:

4 viilu sidrunit

värsket tomatit

värsket kurki soovi korral

soovi korral kalamarja

värsket tilli

Valmistamine

Sega kastmeained omavahel, sh haki kornišonid hästi-hästi peeneks.  

Lõika jääsalat ribadeks. Nõruta krevetid hoolega.

Aseta iga salatipokaali põhja jääsalatiribasid, siis neljandik kastet. Tõsta peale krevetid. 

Kaunista salat sidruniviilu, tomati- ja/või kurgiviilu ja tillioksaga. Eriti pidulikul puhul lisa ka lusikatäis kalamarja. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR