Suitsulõhemääre

Kuumsuitsulõhest tehtud mõnus määre sobib hästi rukkileivale, aga ka topeltvõileiva ehk sändvitši sisse.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g kuumsuitsulõhefileed

1 sl värskelt pressitud sidrunimahla

1 tl peenelt riivitud sidrunikoort

0.5 dl peenelt hakitud murulauku

1 dl paksu maitsestamata jogurtit

50 g pehmet võid

purustatud musta pipart

Serveerimiseks:

rediseid

kornišone

keedetud mune

Valmistamine

Puhasta suitsukala luudest ja nahast. Suru kala kahvliga katki, lisa ülejäänud ained ja sega määre ühtlaseks. 

Serveeri täisteraleivaga. Kõrvale sobivad veel nt keedetud munad, kornišonid ja redised. 

Nipid ja soovitused:

  • Kaval ja säästlik kokk kasutab siin nn suitsulõhe kõhuääri.

Allikas: Arla.dk, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 26.03.2018 16:05

Kasutasin suitsutatud lõhe fileerimise ülejääke. Ühtlasema tekstuuri saamiseks suristasin saumikseriga natuke läbi ja jäi mõnus pasteet . Muidugi võib ka kahvliga teha kui on tervest kalast võetud liha.