Mis on kornišonid?

Aeg-ajalt kohtab retseptides sõna kornišon. Millega on tegu?

Kornišonid on tillukesed üsna pikantses marinaadis äädikakurgid, mis on väga populaarsed Prantsuse köögis ja koguvad üha enam tuntust ka meil. Kornišone kasutatakse erinevate roogade kaunistamiseks (nt juustuvaagen, lihasekser), aga need sobivad lisandiks paljude roogade juurde (kalaroad, lihapasteedid, juustufondüü). Oma suuruse tõttu on kornišonid ideaalsed erinevate suupistete tegemiseks. 

Prantsusmaal kutsutakse neid cornichons ja sama nime all leiab neid ka USA poelettidel. Britid kutsuvad neid aga hoopis gherkins. Eesti poelettidel võib neid kohata ka näiteks minikurkide nime all. 

Kasuta näiteks nendes retseptides:

Vaata ka Nami-Nami kokandussõnastiku kirjet kornišonide kohta. Siin on kõik kornišonidega retseptid Nami-Namis. 

Hea lugeja! Kuidas Sina minikurke ehk kornišone kasutada armastad?

Kornišonide foto: Juta Kübarsepp.

Artiklit toetab Põltsamaa:

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 30.04.2018 08:54 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Merx
postitatud 04.04.2018 12:20

Ma alati ostan peolauale, nii mõnusad ampsud!!

Kaare
postitatud 05.04.2018 10:36

Mõnusad erinevate suupistete tegemiseks või niisama saunaõhtul näksimiseks

Pille
postitatud 22.05.2018 07:48

Meil on minikurgid tihti laual, just sellistel koosviibimistel. Neid on väga mõnus niisama krõmpsutada ja sobivad ideaalselt erinevate suupistete tegemiseks. Lastele meeldivad ka just sellised mitte liiga pikantsed isendid :)