Seda salatit võib teha nii keedetud varajastest kartulitest kui ka nn Pariisi kartulitest.
1 kg koorega keedetud varajasi kartuleid või nn Pariisi kartuleid
140 g toorsuitsupeekonit
2 punast sibulat
mõned marineeritud kurgid või peotäis kornišone
murulauku
100 g majoneesi
100 g hapukoort
1 sl terasinepit
soola ja musta pipart
Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta hoolega ja lase jahtuda, siis lõika tükkideks. Lõika peekon ribadeks, prae pannil krõbedaks ja kuldseks, siis lase köögipaberil taheneda. Lõika sibulad pikuti pooleks, seejärel viiludeks. Lõika marineeritud kurgid viiludeks või poolita kornišonid pikuti.
Sega kastmeained omavahel. Sega kausis kõik salatikomponendid omavahel ja serveeri kohe või lase jahedas maitsestuda.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Saksa kartulisalat peekoniga
Seda salatit võib teha nii keedetud varajastest kartulitest kui ka nn Pariisi kartulitest.