Saksa kartulisalat peekoniga

Seda salatit võib teha nii keedetud varajastest kartulitest kui ka nn Pariisi kartulitest. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg koorega keedetud varajasi kartuleid või nn Pariisi kartuleid

140 g toorsuitsupeekonit

2 punast sibulat

mõned marineeritud kurgid või peotäis kornišone

murulauku

Salatikaste:

100 g majoneesi

100 g hapukoort

1 sl terasinepit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta hoolega ja lase jahtuda, siis lõika tükkideks.  Lõika peekon ribadeks, prae pannil krõbedaks ja kuldseks, siis lase köögipaberil taheneda. Lõika sibulad  pikuti pooleks, seejärel viiludeks. Lõika marineeritud kurgid viiludeks või poolita kornišonid pikuti. 

Sega kastmeained omavahel. Sega kausis kõik salatikomponendid omavahel ja serveeri kohe või lase jahedas maitsestuda. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.

LISA KOMMENTAAR