Praetud kammkarbid magusmaisisalsaga

Kiirestivalmiv veidi eksootiline roog Gordon Ramsay retseptivaramust.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

12 puhastatud kammkarpi

0.5 tl keskmiselt vürtsikat karripulbrit

1 tl helbelist meresoola

2 sl oliiviõli

väike peotäis värsket rukolat e. põld-võõrkapsast

Magusmaisisalsa:

400 g purk konservitud maisi

1 punane tšillikaun

1 punane sibul

2 talisibulat

3 sl seesamiõli

peotäis hakitud värsket koriandrit

200 g kirsstomatit

2 laimi mahl

sorts heledat sojakastet

meresoola ja musta pipart

Valmistamine

Valmista esmalt magusmaisisalsa. Nõruta konservmais, lõika kirsstomatid neljaks. Eemalda tšillikaunalt seemned ja haki tšilli peeneks. Koori ja haki sibul, haki talisibulad ning koriander.

Sega kõik ained potis ning kuumuta umbes 2 minutit, et komponendid soojeneksid.

Lõika kammkarbid horisontaalselt kaheks kettaks. Sega karripulber meresoolaga, puista kammkarpidele.

Kuumuta suur praepann tugeval tulel, lisa oliiviõli. Lisa kammkarbid ning prae neid mõlemalt poolt minut aega, kuni kammkarbid on servadest kergelt kuldsed. Ära liialt kuumuta, siis muutuvad need tuimaks!

Tõsta soe magusmaisisalsa kuumutatud taldrikutele, jaota kammkarbid kenasti peale. Puista peale mõned rukolalehed ja serveeri.

Loe veel:

Gordon Ramsay retsept raamatust "Gordon Ramsay's Fast Food" (Sautéed scallops with sweetcorn salsa)

LISA KOMMENTAAR