12 puhastatud kammkarpi
0.5 tl keskmiselt vürtsikat karripulbrit
1 tl helbelist meresoola
2 sl oliiviõli
väike peotäis värsket rukolat e. põld-võõrkapsast
Magusmaisisalsa:400 g purk konservitud maisi
1 punane tšillikaun
1 punane sibul
3 sl seesamiõli
peotäis hakitud värsket koriandrit
200 g kirsstomatit
sorts heledat sojakastet
meresoola ja musta pipart
Valmista esmalt magusmaisisalsa. Nõruta konservmais, lõika kirsstomatid neljaks. Eemalda tšillikaunalt seemned ja haki tšilli peeneks. Koori ja haki sibul, haki talisibulad ning koriander.
Sega kõik ained potis ning kuumuta umbes 2 minutit, et komponendid soojeneksid.
Lõika kammkarbid horisontaalselt kaheks kettaks. Sega karripulber meresoolaga, puista kammkarpidele.
Kuumuta suur praepann tugeval tulel, lisa oliiviõli. Lisa kammkarbid ning prae neid mõlemalt poolt minut aega, kuni kammkarbid on servadest kergelt kuldsed. Ära liialt kuumuta, siis muutuvad need tuimaks!
Tõsta soe magusmaisisalsa kuumutatud taldrikutele, jaota kammkarbid kenasti peale. Puista peale mõned rukolalehed ja serveeri.
Gordon Ramsay retsept raamatust "Gordon Ramsay's Fast Food" (Sautéed scallops with sweetcorn salsa)
Praetud kammkarbid magusmaisisalsaga
Kiirestivalmiv veidi eksootiline roog Gordon Ramsay retseptivaramust.