3-5 suurt muna
2 dl vett
1 dl riivsaia või uhmris peenestatud kuivik- ehk näkileiba
800 g kodust hakkliha (siga+veis)
1 hakitud sibul või 2 sl röstitud sibulahelbeid
soola ja musta pipart
peotäis hakitud peterselli
veidi õli
Keeda mune 8-9 minutit, siis jahuta külmas vees ja koori.
Sega riivsai või purustatud näkileib veega ja lase 10 minutit paisuda.
Lisa paisunud riivsaiale hakkliha, hakitud sibul või röstitud sibulahelbed ja maitseained. Sega vaid niipalju, et ained on omavahel segunenud - vaid siis saad pehme ja mahlase lihapätsi.
Suru 2/3 hakkmassist fooliumi või küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi põhjale ja külgedele. Laota keskele keedetud munad* ning kata pealt ülejäänud hakkmassiga. Silu pealt õlise käega siledaks.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas 60 minutit. Kui hakkpäts liialt pruunistub, siis pritsi peale veidi kuuma vett ning kata fooliumiga.
Serveeri keedetud kartulite ja meelepärase kastmega.
Pildi tegi Kaare.
Täitsa hea oli
Olen ikka kartnud,et muna teeb poisi liiga kuivaks ja seetõttu pole julgenud panna.Kas minu kartus vastab tõele?
Tiugu, aga hakkmassi sees ju pole muna? Lihtsalt pikkpoisi keskel on vahva keedumunariba :)
Kas soola ei peagi panema? Kui palju seda pipart peaks lisama sellisele kogusele hakklihale?
Oi mind pimedat - soola kogus olemas :D Aga pipra osas jääb küsimus samaks :P
Jätsin saia välja ning tegin hoopis küüslaugu ja kanahakklihaga. Ei jää üldse kuivaks ja maitseb suurepäraselt
Sai väga hea :)
Tegin nagu retseptis kirjas aga lisasin veidi riivitud porgandit ja väikesteks tükkideks tükeldatud paprikat. Maitselt oli väga hea aga tugeva koore all oli täielik pudru. Tuleb ikka uurida, kas vanaema retseptid on alles või siis tädi käest küsida, kuidas saab ühe õige korraliku pikkpoisi, mis ei lagune koost. Aga maitselt oli väga hea.
Muna tuleb kah tainasse panna.
Pikkpoiss munadega
Muidu nagu vana hea pikkpoiss ikka, aga lihtsalt kena munalisandiga.