Pikkpoiss munadega

Muidu nagu vana hea pikkpoiss ikka, aga lihtsalt kena munalisandiga.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3-5 suurt muna

2 dl vett

1 dl riivsaia või uhmris peenestatud kuivik- ehk näkileiba

800 g kodust hakkliha (siga+veis)

1 hakitud sibul või 2 sl röstitud sibulahelbeid

soola ja musta pipart

peotäis hakitud peterselli

veidi õli

Valmistamine

Keeda mune 8-9 minutit, siis jahuta külmas vees ja koori.

Sega riivsai või purustatud näkileib veega ja lase 10 minutit paisuda.

Lisa paisunud riivsaiale hakkliha, hakitud sibul või röstitud sibulahelbed ja maitseained. Sega vaid niipalju, et ained on omavahel segunenud - vaid siis saad pehme ja mahlase lihapätsi.

Suru 2/3 hakkmassist fooliumi või küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi põhjale ja külgedele. Laota keskele keedetud munad* ning kata pealt ülejäänud hakkmassiga. Silu pealt õlise käega siledaks.

Küpseta 200kraadise ahju keskosas 60 minutit. Kui hakkpäts liialt pruunistub, siis pritsi peale veidi kuuma vett ning kata fooliumiga.

Serveeri keedetud kartulite ja meelepärase kastmega.

Loe veel:

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 13.03.2011 17:13

Täitsa hea oli

tiugu
postitatud 06.08.2012 17:15

Olen ikka kartnud,et muna teeb poisi liiga kuivaks ja seetõttu pole julgenud panna.Kas minu kartus vastab tõele?

Pille
postitatud 22.10.2016 09:12

Tiugu, aga hakkmassi sees ju pole muna? Lihtsalt pikkpoisi keskel on vahva keedumunariba :)

Marju84
postitatud 07.11.2012 16:24

Kas soola ei peagi panema? Kui palju seda pipart peaks lisama sellisele kogusele hakklihale?

Marju84
postitatud 07.11.2012 16:25

Oi mind pimedat - soola kogus olemas :D Aga pipra osas jääb küsimus samaks :P

P.
postitatud 23.03.2014 20:31

Jätsin saia välja ning tegin hoopis küüslaugu ja kanahakklihaga. Ei jää üldse kuivaks ja maitseb suurepäraselt

Kairi La
postitatud 07.10.2017 13:44

Sai väga hea :)

hmh
postitatud 08.11.2018 10:24

Tegin nagu retseptis kirjas aga lisasin veidi riivitud porgandit ja väikesteks tükkideks tükeldatud paprikat. Maitselt oli väga hea aga tugeva koore all oli täielik pudru. Tuleb ikka uurida, kas vanaema retseptid on alles või siis tädi käest küsida, kuidas saab ühe õige korraliku pikkpoisi, mis ei lagune koost. Aga maitselt oli väga hea.

Aimar
postitatud 15.01.2023 22:39

Muna tuleb kah tainasse panna.