400 g lehttainast või muretainast
500 g värskeid kukeseeni
1 sl võid
1 suurem sibul
200-300 g sinki
200 g riivitud juustu
Kate:2 muna
2 dl kohvikoort või vahukoort
riivitud muskaatpähklit
Puhasta kukeseened hoolega, vajadusel tükelda. Pane kuivale kuumale pannile ja kuumuta, kuni vesi aurustub. Lisa pannile lusikatäis võid, siis hakitud sibul ja sink ja prae veel 6-7 minutit, kuni sibul pehmeneb ja seened on kenasti kuldsed.
Säti mure- või lehttainas ümarasse 24-26 cm läbimõõduga pirukavormi nii, et vormi ääred oleksid sellega kaetud. Puista tainale kukeseene-sibula-singisegu, raputa peale riivitud juust. Klopi munad lahti, sega koore ja maitseainetega. Vala segu pirukale.
Küpseta pirukat 180kraadises ahjus, kuni täidis on pealt kuldkollane.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille Petersoo.
Väga maitsev ja isegi nagu natukene hõrk jäi! :)
Maitsev pirukas. Ma kasutasin võiga lehttainast, aga järgmisel korral teen pigem mingi muretainaga.
See võib imehea olla :) Seente kasutusala on suur ja lai. . :)
Hea pirukas, tegin seda hiljuti.
See on väga hea! Olen teinud!
Tere. Tahaksin teha pirukad selle retsepti järgi, aga muffinivormidesse. Kui teen muretaignaga, siis kas peaksin taigent enne eelküpsetama, enne kui koos täidisega ahju panen?
Kai, võiks tõesti esmalt muretaina natuke läbi küpsetada, siis on kindel, et tooreks ei jää.
Korduvkasutuses. Vaid muretainas on all ja kindlasti mitte soolane.
Kukeseene-singipirukas
Soolast kukeseenepirukat võib teha nii leht- kui ka muretainaga.