Kukeseene-singipirukas

Soolast kukeseenepirukat võib teha nii leht- kui ka muretainaga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g lehttainast või muretainast

500 g värskeid kukeseeni

1 sl võid

1 suurem sibul

200-300 g sinki

200 g riivitud juustu

Kate:

2 muna

2 dl kohvikoort või vahukoort

soola

riivitud muskaatpähklit

Valmistamine

Puhasta kukeseened hoolega, vajadusel tükelda. Pane kuivale kuumale pannile ja kuumuta, kuni vesi aurustub. Lisa pannile lusikatäis võid, siis hakitud sibul ja sink ja prae veel 6-7 minutit, kuni sibul pehmeneb ja seened on kenasti kuldsed.

Säti mure- või lehttainas ümarasse 24-26 cm läbimõõduga pirukavormi nii, et vormi ääred oleksid sellega kaetud. Puista tainale kukeseene-sibula-singisegu, raputa peale riivitud juust. Klopi munad lahti, sega koore ja maitseainetega. Vala segu pirukale.

Küpseta pirukat 180kraadises ahjus, kuni täidis on pealt kuldkollane.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille Petersoo

LISA KOMMENTAAR

Marju
postitatud 12.01.2015 18:32

Väga maitsev ja isegi nagu natukene hõrk jäi! :)

Pille
postitatud 19.08.2017 09:42

Maitsev pirukas. Ma kasutasin võiga lehttainast, aga järgmisel korral teen pigem mingi muretainaga.

Katz kokkab
postitatud 20.08.2017 18:16

See võib imehea olla :) Seente kasutusala on suur ja lai. . :)

Mariia Müürsepp
postitatud 10.09.2018 14:23

Hea pirukas, tegin seda hiljuti.

Tanja Lääts
postitatud 25.07.2020 21:20

See on väga hea! Olen teinud!

kai.perne@gmail.com
postitatud 08.12.2021 11:39

Tere. Tahaksin teha pirukad selle retsepti järgi, aga muffinivormidesse. Kui teen muretaignaga, siis kas peaksin taigent enne eelküpsetama, enne kui koos täidisega ahju panen?

Pille
postitatud 09.12.2021 10:12

Kai, võiks tõesti esmalt muretaina natuke läbi küpsetada, siis on kindel, et tooreks ei jää.

Ave
postitatud 18.07.2022 13:56

Korduvkasutuses. Vaid muretainas on all ja kindlasti mitte soolane.