Kukeseene-singipirukas

Soolast kukeseenepirukat võib teha nii leht- kui ka muretainaga.

Selle retsepti koostisosad saad tellida mugavalt Barbora.ee e-toidupoest:

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g lehttainast või muretainast

500 g värskeid kukeseeni

1 sl võid

1 suurem sibul

200-300 g sinki

200 g riivitud juustu

Kate:

2 muna

2 dl kohvikoort või vahukoort

soola

riivitud muskaatpähklit

Telli koostisained mugavalt siit:

Valmistamine

Puhasta kukeseened hoolega, vajadusel tükelda. Pane kuivale kuumale pannile ja kuumuta, kuni vesi aurustub. Lisa pannile lusikatäis võid, siis hakitud sibul ja sink ja prae veel 6-7 minutit, kuni sibul pehmeneb ja seened on kenasti kuldsed.

Säti mure- või lehttainas ümarasse 24-26 cm läbimõõduga pirukavormi nii, et vormi ääred oleksid sellega kaetud. Puista tainale kukeseene-sibula-singisegu, raputa peale riivitud juust. Klopi munad lahti, sega koore ja maitseainetega. Vala segu pirukale.

Küpseta pirukat 180kraadises ahjus, kuni täidis on pealt kuldkollane.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille Petersoo

LISA KOMMENTAAR

Marju
postitatud 12.01.2015 18:32

Väga maitsev ja isegi nagu natukene hõrk jäi! :)

Pille
postitatud 19.08.2017 09:42

Maitsev pirukas. Ma kasutasin võiga lehttainast, aga järgmisel korral teen pigem mingi muretainaga.

Katz kokkab
postitatud 20.08.2017 18:16

See võib imehea olla :) Seente kasutusala on suur ja lai. . :)

Mariia Müürsepp
postitatud 10.09.2018 14:23

Hea pirukas, tegin seda hiljuti.

Tanja Lääts
postitatud 25.07.2020 21:20

See on väga hea! Olen teinud!

kai.perne@gmail.com
postitatud 08.12.2021 11:39

Tere. Tahaksin teha pirukad selle retsepti järgi, aga muffinivormidesse. Kui teen muretaignaga, siis kas peaksin taigent enne eelküpsetama, enne kui koos täidisega ahju panen?

Pille
postitatud 09.12.2021 10:12

Kai, võiks tõesti esmalt muretaina natuke läbi küpsetada, siis on kindel, et tooreks ei jää.

Ave
postitatud 18.07.2022 13:56

Korduvkasutuses. Vaid muretainas on all ja kindlasti mitte soolane.