Haki jahu, sool ja või puruseks, lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Pane tainas tunniks ajaks külmikusse.
Rulli tainas 3 mm paksuseks, vooderda sellega pirukavorm. Torgi kahvliga pirukapõhjale augud ja hoia pirukat veel 15 minutit külmikus. (See aitab vältida pirukataina kokkuvajumist küpsemise ajal).
Soovi korral eelküpseta 225kraadises ahjus 10 minutit.
Märkused:
osa nisujahust võib asendanda kartuli- või maisijahuga, siis saab tainas krõbedam
veganliku versiooni jaoks asenda või taimemargariiniga.
magusa piruka valmistamiseks võib tainale lisada veidi hakitud mandleid
soolase piruka valmistamiseks võib tainast maitsestada ürtide, pipra, paprikapulbri või riivitud juustuga
Otsisin head retsepti soolaste salatikorvikeste jaoks. Tundub, et leidsin. Vooderdasin tainaga muffinipanni pesad, torkasin noaotsaga mõned augud ka ja ahju. Sain mõnusad krõbedad korvikised, ei küpsenud seest täis ega midagi.
Pirukapõhi
Tainas klassikalise lahtise piruka ('quiche') valmistamiseks.