300 g võid
150 g hapukoort
2 muna
näpuotsaga soola
1-2 tl suhkrut soovi korral
600 g nisujahu
soovi korral söögisoodat
Pehmenda ja vahusta või, lisa sool, suhkur, (söögisooda), munad, hapukoor ja lõpuks jahu.
Vormimiseks võta 2-3 sl jahu.
Muretainas vormi vastavalt vajadusele ja küpseta parajalt kuumas 180-220-kraadises ahjus helepruuniks.
Salme Masso retsept, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Olen teinud muretainast erinevate retseptide järgi ja kõige paremaks on osutunud see nami-nami retseptikogus leiduv.
Kiidan seda muretaigent, väga hästi vormitav ja küpses ilusti. Kirsikook sai sellega hea:) Tegin umbes pool sellest kogusest ümmarguse lahtikäiva vormi jaoks.
tegin pool kogusest ja kasutasin rabarberikoogi põhjana. suhrut panin 2 spl. maitsev ja mõnusalt mure :)
Minule ka meeldib see retsept väga. Soovitan. Olen mitmeid kordi teinud. Merlin
Tegin kolmandiku kogusest ja kasutasin kõrvitsa-sinihallitusjuustu piruka põhjaks. Väga hea.
Mõnus, tegin pisikesi korvikesi, mille täitsin magusa moosiga! Poolest kogusest sai maa ja ilm :)
Kui palju soola ja suhkrut tuleks lisada?
JAH!!!päris hea soolane muretainas tuli välja!!!
Salme Masso ja Liia Tiigi parimad kokad au ja kuulsus..
see on hea retsept ja hea idee
Kui palju soodat
Mitte üle suure näpuotsatäie. Mina ise ei lisa kunagi, algretseptis oli aga just sedasi ebamääraselt mainitud.
Tegin eile (ehk Eesti iseseisvuse taastamise 33. aastapäevaks) sellest tainast nii plaaditäie õunakooki kui ka u 25 väikest kilupirukat. Väga mõnusasti töödeldav tainas on!
Hapukoore-muretainas
Hapukoore-muretainas Salme Masso vana hea retsepti järgi. Muretainaküpsetisi kasutatakse põhiliselt soolaste suupistete koostises, tikuvõileibade alustena, salatikorvikesteks jne.