Hapukoore-muretainas

Hapukoore-muretainas Salme Masso vana hea retsepti järgi. Muretainaküpsetisi kasutatakse põhiliselt soolaste suupistete koostises, tikuvõileibade alustena, salatikorvikesteks jne.

Kogus
1 kg
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

300 g võid

150 g hapukoort

2 muna

näpuotsaga soola

1-2 tl suhkrut soovi korral

650 g nisujahu

soovi korral söögisoodat

Valmistamine

Pehmenda ja vahusta või, lisa sool, suhkur, (söögisooda), munad, hapukoor ja lõpuks jahu.

Vormimiseks võta 2-3 sl jahu. 

Muretainas vormi vastavalt vajadusele ja küpseta parajalt kuumas 180-220-kraadises ahjus helepruuniks.

Salme Masso retsept, pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Veronika
postitatud 18.08.2008 10:11

Olen teinud muretainast erinevate retseptide järgi ja kõige paremaks on osutunud see nami-nami retseptikogus leiduv.

Aniitram
postitatud 21.02.2009 22:24

Kiidan seda muretaigent, väga hästi vormitav ja küpses ilusti. Kirsikook sai sellega hea:) Tegin umbes pool sellest kogusest ümmarguse lahtikäiva vormi jaoks.

Liilia
postitatud 25.05.2010 21:45

tegin pool kogusest ja kasutasin rabarberikoogi põhjana. suhrut panin 2 spl. maitsev ja mõnusalt mure :)

Pille
postitatud 03.05.2016 09:50

Liilia tegi ka tainast pilti:

Merlin
postitatud 31.12.2010 14:43

Minule ka meeldib see retsept väga. Soovitan. Olen mitmeid kordi teinud. Merlin

Tiina
postitatud 03.11.2013 21:42

Tegin kolmandiku kogusest ja kasutasin kõrvitsa-sinihallitusjuustu piruka põhjaks. Väga hea.

Kaare
postitatud 03.05.2016 09:43

Mõnus, tegin pisikesi korvikesi, mille täitsin magusa moosiga! Poolest kogusest sai maa ja ilm :)

Helene
postitatud 02.02.2017 14:56

Kui palju soola ja suhkrut tuleks lisada?

EPP VIIRES
postitatud 21.11.2018 20:05

JAH!!!päris hea soolane muretainas tuli välja!!!

Irena Kallas
postitatud 14.05.2023 11:34

Salme Masso ja Liia Tiigi parimad kokad au ja kuulsus..

epp viires
postitatud 16.10.2023 18:46

see on hea retsept ja hea idee