Mõnusad kapsapirukad

Väikesed pärmitainapirukad kapsa-munatäidisega.

Kogus
u 30 väikest pirukat
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

50 g värsket pärmi

2 tl suhkrut

150 g toasooja pehmet võid

2 dl piima

450 g nisujahu või speltapüüli

1 tl soola

1 muna

Täidis:

750 g värsket kapsast

50 g võid

vett

2-3 keedetud muna

soola ja riivitud muskaatpähklit

1 väiksem hakitud sibul

Valmistamine

Valmista tainas:

Hõõru pärm suhkruga vedelaks, lisa piim, pehme või, muna, jahu ja sool.  Kui kasutad kuivpärmi, siis sega see jahu, soola ja suhkruga, lisa piim ja pehme või.

Sõtku ühtlane tainas ja hoia 1-2 tundi jahedas. Rulli tainas kergelt jahusel laual õhukeseks. 

Valmista täidis:

Hauta hakitud kapsas ja sibul võis, vajadusel lisa veidi vett. Hautamise lõpul peab kapsas olema mahlane, ent mitte vedel. Jahuta hautatud kapsas, siis lisa hakitud munad. Maitsesta.

Pirukate vormimine ja küpsetamine:

Tõsta tainale täidisekuhilad ja vormi soovitud suurusega pirukad. Lase pirukatel ahjuplaadil 20-30 minutit kerkida. Siis pintselda pealt munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni pirukad on pealt kuldkollased.

Loe veel:

Retsept ilmus ajakirjas Nõukogude Naine, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Vike
postitatud 10.09.2011 12:44

Kasutasin võid margariini asemel ning Kaarli talu jahu (sellest ka tumedam värv)

Pille
postitatud 18.07.2017 09:08

Vike saadetud foto:

Kaare
postitatud 17.07.2017 21:01

Või teeb taina mõnusaks pehmeks. Lisasin täidisesse ka sibulat, aga hautasin seda kõigepealt eraldi pannil võiga, alles siis lisasin kapsale. Abikaasa arvas, et väga head, lapsed võtsid pirukast ainult ampsu :)

seda et
postitatud 17.09.2018 07:21

retsepti lisaja ei ütle ,et kasulikum on hakitud kapsas(u.1kg,)1tl jämeda soolaga korralikult läbi muljuda, et eralduks liigne vedelik enne praadimist...