Koori ja haki sibulad, pruunista koos hakklihaga võis. Maitsesta hakklihamaitseainega. Lase jahtuda.
Sega omavahel riivitud juust, munad, hapukoor, jahu ja sool. Lõika tomatid neljaks.
Kata Ø 26 cm pirukavormi põhi ja ääred lehttainaga.
Vala hakklihamass tainale, laota peale viilutatud seened. Kalla peale juustu-kooresegu ja lao kõige peale ritta tomatisektorid.
Küpseta 200kraadises ahjus 35 minutit.
Raputa üle hakitud peterselliga ja serveeri kuumalt.
Nipid ja soovitused:
Santa Maria kreekapärase hakklihamaitseainesegu koostisesse kuuluvad sibul, sool, küüslauk, kartulitärklis, sidrunipulber, maitsetugevdaja, must pipar, tüümian, petersell, münt, taimeõli, cayenne’i pipar. Kui seda käepärast ei ole, siis võite valmistada kreekapärase maitseainesegu Nami-namis oleva retsepti järgi. Viimane sobib ka kõikidele muudele roogadele kreeka hõngu lisamiseks.
Kreekapärane hakklihapirukas