Kreekapärane hakklihapirukas

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g valmis lehttainast

Täidis:

400 g hakkliha

praadimiseks võid

2 sibulat

1 pakk Santa Maria kreekapärast hakklihamaitseainet

200 g šampinjone või muid kupatamist mittevajavaid seeni

Kate:

100 g riivitud juustu

2 muna

2 dl hapukoort

1 sl nisujahu

soola

4 tomatit

Kaunistamiseks:

värsket peterselli

Valmistamine

Koori ja haki sibulad, pruunista koos hakklihaga võis. Maitsesta hakklihamaitseainega. Lase jahtuda.

Sega omavahel riivitud juust, munad, hapukoor, jahu ja sool. Lõika tomatid neljaks.

Kata Ø 26 cm pirukavormi põhi ja ääred lehttainaga.

Vala hakklihamass tainale, laota peale viilutatud seened. Kalla peale juustu-kooresegu ja lao kõige peale ritta tomatisektorid. 

Küpseta 200kraadises ahjus 35 minutit. 

Raputa üle hakitud peterselliga ja serveeri kuumalt.

Nipid ja soovitused:

  • Santa Maria kreekapärase hakklihamaitseainesegu koostisesse kuuluvad sibul, sool, küüslauk, kartulitärklis, sidrunipulber, maitsetugevdaja, must pipar, tüümian, petersell, münt, taimeõli, cayenne’i pipar. Kui seda käepärast ei ole, siis võite valmistada kreekapärase maitseainesegu Nami-namis oleva retsepti järgi. Viimane sobib ka kõikidele muudele roogadele kreeka hõngu lisamiseks.

Tee ise:

Loe veel:

Santa Maria retsept. 

LISA KOMMENTAAR

keeks
postitatud 12.09.2005 16:26

oeh...siiamaani on kõhus raske tunne... jube kaloripomm oli :o

ylbelill
postitatud 25.11.2010 22:44

Mina teen seda aeg-ajalt. Väga hea on ja üks lemmikuid,aga kaloririkas on see küll.