Paprika-kurgi külmsupp kitsejuustuvahuga

Värskendav paprika-kurgi-tomati külmsupp maitseb eriti hästi suvisel ajal.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Gazpacho:

2 paprikat (punane ja kollane)

2 talisibulat või 1 väiksem sibul

2-3 küüslauguküünt

1 sl õli

5-6 dl tomatimahla

1 laimi mahl

2 sl Thai Sweet tšillikastet

0.5 tl purustatud musta pipart

200 g ehk u 1/2 pikka kurki

300 g ehk 3-4 tomatit

värsket murulauku

ja basiilikut

Kitsejuustuvaht:

75 g Chavroux kitsejuustu

1 dl 35% rõõska koort

soola ja musta pipart

Valmistamine

KÜLMSUPP:

Haki sibul ja küüslauk peenelt. Poolita paprikad, eemalda seemned. Lõika paprika ja kurgid väikesteks kuubikuteks.

Tee tomatitesse ristlõige ja aseta hetkeks keeva vee sisse. Koori tomatid ja haki väikesteks kuubikuteks.

Kuumuta potis õli. Hauta sibul klaasjaks. Siis lisa paprikad ning hauta paar minutit. Võta pott tulelt.

Lisa vesi, aedviljapuljongikontsentraat, laimimahl ja pipar. Lisa supile tomati- ja kurgikuubikud.

Maitsesta rohke murulaugu ja basiilikuga.

KITSEJUUSTUVAHT:

Vahusta rõõsk koor ja kitsejuust kohevaks vahuks. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri külma supiga.

Retsept on mugandatud soomlaste Pirkka-lehti ajakirjast (6-7/2004, Gazpacho ja vuohenjuustovaahto)

LISA KOMMENTAAR