Värskendav paprika-kurgi-tomati külmsupp maitseb eriti hästi suvisel ajal.
2 paprikat (punane ja kollane)
2 talisibulat või 1 väiksem sibul
2-3 küüslauguküünt
1 sl õli
5-6 dl tomatimahla
1 laimi mahl
2 sl Thai Sweet tšillikastet
0.5 tl purustatud musta pipart
200 g ehk u 1/2 pikka kurki
300 g ehk 3-4 tomatit
värsket murulauku
ja basiilikut
75 g Chavroux kitsejuustu
1 dl 35% rõõska koort
soola ja musta pipart
KÜLMSUPP:
Haki sibul ja küüslauk peenelt. Poolita paprikad, eemalda seemned. Lõika paprika ja kurgid väikesteks kuubikuteks.
Tee tomatitesse ristlõige ja aseta hetkeks keeva vee sisse. Koori tomatid ja haki väikesteks kuubikuteks.
Kuumuta potis õli. Hauta sibul klaasjaks. Siis lisa paprikad ning hauta paar minutit. Võta pott tulelt.
Lisa vesi, aedviljapuljongikontsentraat, laimimahl ja pipar. Lisa supile tomati- ja kurgikuubikud.
Maitsesta rohke murulaugu ja basiilikuga. KITSEJUUSTUVAHT:
Vahusta rõõsk koor ja kitsejuust kohevaks vahuks. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri külma supiga.
Retsept on mugandatud soomlaste Pirkka-lehti ajakirjast (6-7/2004, Gazpacho ja vuohenjuustovaahto)
Paprika-kurgi külmsupp kitsejuustuvahuga
Värskendav paprika-kurgi-tomati külmsupp maitseb eriti hästi suvisel ajal.