500 g hakitud taist lambaliha või või valmis kvaliteetset lamba hakkliha
100 g keedetud basmatiriisi
100 g keedetud kollaseid kuivatatud herneid või punaseid läätsesid
3 muna
100 g kikerhernejahu
soola ja musta pipart
suur peotäis hakitud värsket peterselli
suur peotäis hakitud värsket münti
suur peotäis hakitud värsket tilli
suur peotäis hakitud värsket estragoni
suur peotäis hakitud sibulapealseid
2 sl oliiviõli
3 hakitud sibulat
2-3 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 l vett
100 g kuivatatud kukerpuumarju (barbariis) või kuivatatud jõhvikaid
100 g hakitud kreeka pähkleid
Pane hakitud lambaliha suurde kaussi, lisa riis, herned või läätsed, munad ja kikerhernejahu. Maitsesta hoolega ja sõtku hoolega kätega läbi.
Haki ürdid ja sibulapealsed hoolega ja lisa hakkmassile.
Kuumuta õli praepannil mõõdukal kuumusel ja pruunista sibul õlis. Tõsta umbes pool sibulasegu kõrvale.
Lisa tomatipasta ja vesi pannile. Kuumuta pidevalt segades keemiseni.
Vormi hakkmass rusikasuurusteks pallideks. Tee iga lihapalli sisse süvend ning suru umbes teelusikatäis sibulasegu, teelusikatäis kukerpuumarju või jõhvikaid ja teelusikatäis pähkleid. Suru hakkmass ümber täidise kinni.
Libista lihapallid ettevaatlikult kergelt keevasse puljongisse ja alanda kuumust. Hauta ilma kaaneta potis umbes 15-20 minutit, kuni puljong on redutseerunud ja lihapallid läbi küpsenud.
Serveeri lihapalle supitaldrikul, peale tõsta keeduleent.
BBC Good Foodi retsept. Pildi tegi ZOOZI.
Ei olnud päris see, mis lootsin. Kuid sugugi mitte paha. Juurde pakkusin riisi ja natuke oli keedetud kollaseid aedube võiga ja peterselliga ka.
Koofteh Berenjii
Pärsia roog, kus riisist ja lambalihast valmistatud suurte hakklihapallide sees on maitsev täidis.