Koofteh Berenjii

Pärsia roog, kus riisist ja lambalihast valmistatud suurte hakklihapallide sees on maitsev täidis.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g hakitud taist lambaliha või või valmis kvaliteetset lamba hakkliha

100 g keedetud basmatiriisi

100 g keedetud kollaseid kuivatatud herneid või punaseid läätsesid

3 muna

100 g kikerhernejahu

soola ja musta pipart

suur peotäis hakitud värsket peterselli

suur peotäis hakitud värsket münti

suur peotäis hakitud värsket tilli

suur peotäis hakitud värsket estragoni

suur peotäis hakitud sibulapealseid

2 sl oliiviõli

3 hakitud sibulat

2-3 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 l vett

100 g kuivatatud kukerpuumarju (barbariis) või kuivatatud jõhvikaid

100 g hakitud kreeka pähkleid

Valmistamine

Pane hakitud lambaliha suurde kaussi, lisa riis, herned või läätsed, munad ja kikerhernejahu. Maitsesta hoolega ja sõtku hoolega kätega läbi.
Haki ürdid ja sibulapealsed hoolega ja lisa hakkmassile.

Kuumuta õli praepannil mõõdukal kuumusel ja pruunista sibul õlis. Tõsta umbes pool sibulasegu kõrvale.

Lisa tomatipasta ja vesi pannile. Kuumuta pidevalt segades keemiseni.

Vormi hakkmass rusikasuurusteks pallideks. Tee iga lihapalli sisse süvend ning suru umbes teelusikatäis sibulasegu, teelusikatäis kukerpuumarju või jõhvikaid ja teelusikatäis pähkleid. Suru hakkmass ümber täidise kinni.

Libista lihapallid ettevaatlikult kergelt keevasse puljongisse ja alanda kuumust. Hauta ilma kaaneta potis umbes 15-20 minutit, kuni puljong on redutseerunud ja lihapallid läbi küpsenud.

Serveeri lihapalle supitaldrikul, peale tõsta keeduleent.

Loe veel:


BBC Good Foodi retsept. Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 21.06.2009 21:11

Ei olnud päris see, mis lootsin. Kuid sugugi mitte paha. Juurde pakkusin riisi ja natuke oli keedetud kollaseid aedube võiga ja peterselliga ka.

Pille
postitatud 01.05.2016 11:24

Zoozi tehtud pilt: