Täidetud pommud türgi moodi ehk Karniyarik

Tuntud roog Türgi köögist, mida serveeritakse alati soojana.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 väiksemat pommut e. baklažaani

praadimiseks õli

1 hakitud sibul

0.5 hakitud rohelist paprikat

soola ja musta pipart

näpuotsaga jahvatatud vürtsköömneid

näpuotsaga paprikapulbrit või tšillipulbrit

kontsentreeritud tomatipastat

300 g veisehakkliha

400 g purk konservitud purustatud tomateid

1-2 küüslauguküünt

Kaunistuseks:

viilutatud tomatit

0.5 rohelist paprikat ribadena

Valmistamine

Pese pommud ehk baklažaanid ja lõika neil umbes kolmest küljest pikkupidi väike viil ära (siis imendub õli paremini). Tee ühe äralõigatud pikiviilu keskele sügav sisselõige. Prae niiviisi ettevalmistatud pommud õlis ümberringi pruuniks ja pehmeks. Nõruta ja tõsta ahjuvormi.

Prae pannile jäänud õlis sibul ja pool paprikat pehmeks. Maitsesta soola, pipra, vürtsköömne ja vähese tšilli või paprikaga, samuti lisa veidi kontsentreeritud tomatipastat. Lisa hakkliha ja pruunista. Kui liha on peaaegu küps, lisa purustatud tomatid ja purustatud küüslauk. Hauta umbes 15 minutit.

Kui pommud on veidi jahtunud, uurista lusikaga veidi sisust välja (st tee täidisele ruumi). Tõsta täidis pommusüvenditesse. Aseta kaunistuseks peale veidi tomatirattaid ja älejäänud paprikaribad. Küpseta 180-200-kraadises ahjus, kuni roog on pealt kaunilt kuldpruun.

Serveeri tzatziki ja keedetud riisiga (nn türgi pilafiga).

Nipid ja soovitused:

  • Türklased kutsuvad pilafiks järgmisel moel valmistatud riisi: pese riis vahetult enne keemist, nõruta kuivaks. Sulata potis veidi võid, lisa riis ja sega, kuni riisiterad on üleni võiga kaetud ja kergelt klaasjaks tõmbavad. Lisa 1 osa riisi kohta 1,75 osa vett, maitsesta soolaga ja hauta kaane all, kuni vesi on imendunud. Maitsesta valmis riis pipraga ja serveeri.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 25.11.2003 18:35

Minul oli au olla ülaltoodud roa valmistamise ja söömise juures. Natuke nikerdamist ju oli, aga roog lõhnas imehästi ja maitses samuti imehästi. Kartsin, et baklažaanid jäävad pärast praadimist väga rasvased, aga olid hästi pehmed ja mahlased.

Meil on tudengiköögis gaasipliit, nii et praadisime baklažaane üsna kõrgel tulel. Elektripliidil kippuvat põhja kõrbema.

Ilsu
postitatud 23.07.2015 14:12

Pole mingit nikerdamist ;) Keskmisest lihtsam teha ja oi, oi kui maitsev sai !

Ilsu
postitatud 23.07.2015 14:22

Seda ka veel, et mina ei võtnud mingit sisu pommudest välja, tõmbasin lihtsalt lahti ja paigutasin täidise sinna sisse. See pommu viljaliha on väga mõnus ja mahlane seal pärast.