4 väiksemat pommut e. baklažaani
praadimiseks õli
1 hakitud sibul
0.5 hakitud rohelist paprikat
soola ja musta pipart
näpuotsaga jahvatatud vürtsköömneid
näpuotsaga paprikapulbrit või tšillipulbrit
kontsentreeritud tomatipastat
300 g veisehakkliha
400 g purk konservitud purustatud tomateid
1-2 küüslauguküünt
Kaunistuseks:viilutatud tomatit
0.5 rohelist paprikat ribadena
Pese pommud ehk baklažaanid ja lõika neil umbes kolmest küljest pikkupidi väike viil ära (siis imendub õli paremini). Tee ühe äralõigatud pikiviilu keskele sügav sisselõige. Prae niiviisi ettevalmistatud pommud õlis ümberringi pruuniks ja pehmeks. Nõruta ja tõsta ahjuvormi.
Prae pannile jäänud õlis sibul ja pool paprikat pehmeks. Maitsesta soola, pipra, vürtsköömne ja vähese tšilli või paprikaga, samuti lisa veidi kontsentreeritud tomatipastat. Lisa hakkliha ja pruunista. Kui liha on peaaegu küps, lisa purustatud tomatid ja purustatud küüslauk. Hauta umbes 15 minutit.
Kui pommud on veidi jahtunud, uurista lusikaga veidi sisust välja (st tee täidisele ruumi). Tõsta täidis pommusüvenditesse. Aseta kaunistuseks peale veidi tomatirattaid ja älejäänud paprikaribad. Küpseta 180-200-kraadises ahjus, kuni roog on pealt kaunilt kuldpruun.
Serveeri tzatziki ja keedetud riisiga (nn türgi pilafiga).
<p>Minul oli au olla ülaltoodud roa valmistamise ja söömise juures. Natuke nikerdamist ju oli, aga roog lõhnas imehästi ja maitses samuti imehästi. Kartsin, et baklažaanid jäävad pärast praadimist väga rasvased, aga olid hästi pehmed ja mahlased. </p> <p>Meil on tudengiköögis gaasipliit, nii et praadisime baklažaane üsna kõrgel tulel. Elektripliidil kippuvat põhja kõrbema.</p>
Pole mingit nikerdamist ;) Keskmisest lihtsam teha ja oi, oi kui maitsev sai !
Seda ka veel, et mina ei võtnud mingit sisu pommudest välja, tõmbasin lihtsalt lahti ja paigutasin täidise sinna sisse. See pommu viljaliha on väga mõnus ja mahlane seal pärast.
Täidetud pommud türgi moodi ehk Karniyarik
Tuntud roog Türgi köögist, mida serveeritakse alati soojana.