Pitsapirukas rikkaliku hakklihakattega

Plaadipitsa hakkliha-ananassi-tomatikattega.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

3 dl piima

1 dl õli (u 70 g)

1 muna

300 g nisujahu (5 dl)

1 sl küpsetuspulbrit

0.5 tl soola

Täidis:

100 g suitsutatud peekonit

400 g purk konservitud purustatud tomatit

450 g veisehakkliha

2-3 tl soolavaba pitsamaitseainet (nt Meira)

1 sibul

1 paprika

soola ja musta pipart

200 g purk konservitud purustatud ananassi

3 küüslauguküünt

300 g riivitud juustu

Valmistamine

Valmista esmalt tainas. Klopi piim, õli ja muna ühtlaseks. Lisa küpsetuspulbri, soola ja jahu segu, vispelda hoolega läbi. Tainas jääb hapukoorepaksune.

Prae peeneks hakitud sibul klaasjaks, lisa hakkliha ja maitseained. Lisa hakitud paprika ja peekon, prae veel mõned minutid. Nüüd lisa purustatud tomatid, hakitud küüslauk ja ananassikonserv. Maitsesta vajadusel veel soola-pipraga ning hauta aeg-ajalt segades umbes 15 minutit või kuni enami vedelikust on aurustunud.

Kalla tainas ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile. Laota ühtlase kihina peale hakklihasegu, siis puista üle riivjuustuga.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25-30 minutit, kuni juust on sulanud ja pirukas kenasti kuldne.

Lase veidi jahtuda, siis lõika suurteks ruutudeks ning serveeri värske salatiga.

Retsept on mugandatud ajakirjast Oma Maitse (mai 2012). Asendasin suitsusingi suitsupeekoniga, muidu enam-vähem sama retsept.

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 05.07.2010 11:01

Maitsev, ainult hakklihale tuleks kindlasti lisada soola, muidu jääb väga mage.

Gea
postitatud 06.07.2010 10:16

Hakklihale ikka jah soola ja pipart. Taina tegemiseks panin 5 dl nisujahu ja 1 dl rukkijahu.

Kaare
postitatud 28.03.2017 20:00

Märksõna - pitsa