3 dl piima
1 dl õli (u 70 g)
1 muna
300 g nisujahu (5 dl)
1 sl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
Täidis:100 g suitsutatud peekonit
400 g purk konservitud purustatud tomatit
450 g veisehakkliha
2-3 tl soolavaba pitsamaitseainet (nt Meira)
1 sibul
1 paprika
soola ja musta pipart
200 g purk konservitud purustatud ananassi
300 g riivitud juustu
Valmista esmalt tainas. Klopi piim, õli ja muna ühtlaseks. Lisa küpsetuspulbri, soola ja jahu segu, vispelda hoolega läbi. Tainas jääb hapukoorepaksune.
Prae peeneks hakitud sibul klaasjaks, lisa hakkliha ja maitseained. Lisa hakitud paprika ja peekon, prae veel mõned minutid. Nüüd lisa purustatud tomatid, hakitud küüslauk ja ananassikonserv. Maitsesta vajadusel veel soola-pipraga ning hauta aeg-ajalt segades umbes 15 minutit või kuni enami vedelikust on aurustunud.
Kalla tainas ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile. Laota ühtlase kihina peale hakklihasegu, siis puista üle riivjuustuga.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25-30 minutit, kuni juust on sulanud ja pirukas kenasti kuldne.
Lase veidi jahtuda, siis lõika suurteks ruutudeks ning serveeri värske salatiga.
Retsept on mugandatud ajakirjast Oma Maitse (mai 2012). Asendasin suitsusingi suitsupeekoniga, muidu enam-vähem sama retsept.
Pitsapirukas rikkaliku hakklihakattega
Plaadipitsa hakkliha-ananassi-tomatikattega.